مصرف فست فودها نسبت به ۴۰ سال گذشته بسیار افزایش یافته است، طوری که اگر برخی از ما حساب کنیم در طول هفته چند بار فست فود استفاده می‌کنیم، ممکن است متعجب شویم. در ناسالم بودن فست فودها شکی نیست اما با این حال، همچنان از پرفروش‌ترین غذاها هستند و باعث شده‌اند بسیاری از ما طعم غذاهای خانگی را از یاد ببریم. در حالی که مصرف منظم فست فود با چاقی و دیابت مرتبط است، محققان می‌گویند این یکی از اولین مطالعاتی است که تاثیر منفی روی کبد را نیز نشان می‌دهد.

به عنوان بخشی از این مطالعه، محققان دریافتند افرادی که از چاقی یا دیابت رنج می‌برند و همچنین ۲۰‌درصد از کالری روزانه خود را از طریق فست فود تامین می‌کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر فست فود می‌خورند یا کلا ازخوردن آن اجتناب می‌کنند، سطح چربی کبدشان بسیار بالاست. در میان کل جمعیت مورد مطالعه، کسانی که ۲۰‌درصد از کالری روزانه خود را از فست فود دریافت می‌کنند، در مقایسه با افرادی که خیلی فست فود مصرف نمی‌کنند، افزایش متوسط چربی کبد را تجربه کردند. آنی کارداشیان، نویسنده اصلی این مطالعه و استادیار پزشکی در بیماری‌‌‌های گوارش و کبد، در این خصوص اظهار کرد: کبدهای سالم معمولا حاوی مقدار کمی چربی هستند، اما حتی کوچک‌ترین افزایش چربی می‌تواند منجر به بیماری کبد چرب غیرالکلی شود. 

کارداشیان نوشت: افزایش شدید چربی کبد در افراد مبتلا به چاقی یا دیابت بسیار چشمگیر است و احتمالا به دلیل این واقعیت است که این شرایط باعث ایجاد حساسیت بیشتر برای تجمع چربی در کبد می‌شود.  شاید بزرگ‌ترین نتیجه این مطالعه این باشد که حتی مقدار متوسطی از مصرف منظم فست فود می‌تواند منجر به بیماری شود. کارداشیان در ادامه خاطرنشان کرد: اگر مردم یک وعده غذایی در روز در یک رستوران فست فود بخورند، ممکن است فکر کنند که ضرری ندارد. با این حال، اگر آن یک وعده غذایی حداقل برابر با یک‌پنجم کالری روزانه آنها باشد، کبد خود را در معرض خطر قرار می‌دهند.

کبد چرب غیر‌الکلی دسته‌‌‌ای از بیماری‌‌‌هایی است که در اثر تجمع چربی در اطراف کبد ایجاد می‌شود. کبد چرب غیر‌الکلی عموما نشانه‌‌‌ای ندارد و با آزمایش عملکرد کبد تشخیص داده می‌شود. این بیماری در مراحل اولیه درمان خاصی ندارد و برای درمان آن باید روی اصلاح سبک زندگی تمرکز کرد. این بیماری می‌تواند منجر به سیروز یا زخم شدن کبد شود و درنهایت سیروز می‌تواند منجر به سرطان کبد یا حتی نارسایی کبد شود. تخمین زده می‌شود که بیماری کبد چرب غیر‌الکلی بیش از ۳۰‌درصد از جمعیت ایالات متحده را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. کارداشیان گفت که این یافته‌‌‌ها به‌‌‌ویژه نگران‌‌‌کننده هستند، زیرا مصرف فست فود در ۵۰ سال گذشته در میان تمام اقشار جامعه به‌‌‌طور قابل‌‌‌توجهی افزایش یافته است.

کارداشیان تصریح کرد: ما همچنین شاهد افزایش قابل‌توجهی در مشتری‌‌‌های رستوران‌های فست فود در طول پاندمی کووید-۱۹ بوده‌‌‌ایم که احتمالا به کاهش غذاخوری‌‌‌های رستورانی با خدمات کامل و افزایش نرخ ناامنی غذایی مرتبط است. ما نگران هستیم که تعداد مبتلایان به کبد چرب از زمان بررسی بیشتر شده است. رشد فست فودها در کشورهای مختلف کاملا با رشد چاقی در جهان در ارتباط است. شمار فست فودها از سال‌های گذشته تا به امروز، رشد شگفت انگیزی داشته است. با وجود تلاش‌هایی که برای آگاه‌سازی مردم و هوشمند‌سازی انتخاب غذاهایشان می‌شود اما تحقیقات نشان می‌دهد میزان کالری و سدیم غذاهایی که فست فودها ارائه می‌دهند بدون تغییر باقی مانده است. ادامه داشتن این روند، هزینه‌های سنگینی را برای جوامع در پی دارد.

محققان امیدوارند که یافته‌های این مطالعه ارائه دهندگان خدمات مراقبت‌های بهداشتی را تشویق کند تا آموزش‌های تغذیه‌ای بیشتری را ارائه دهند، به‌ویژه برای کسانی که چاقی یا دیابت دارند و در معرض خطر ابتلا به بیماری کبد چرب هستند، که تنها راه درمان آن رژیم غذایی بهبود یافته است.