ورود مرغ به بازار سیاه

در دیگر سو دولت ادعا می‌کند مبلغ زیادی ارز برای واردات نهاده می‌پردازد و پرداخت آن نسبت به سال‌های گذشته تغییر چندانی نداشته است. این میزان واردات که با ارز ۴۲۰۰ تومانی هم انجام می‌شود طبعا باید کفاف نیاز داخل را بدهد. اما مشکل اصلی کجاست؟ چرا این نهاده‌ها به دست مرغدار نمی‌رسد؟ چرا این نهاده‌ها سر از بازار سیاه در می‌آورد؟ آیا دیگر نهاد‌ها هم در این زمینه مقصرند؟

حالا نایب‌رئیس کانون انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی کشور از انحراف توزیع مرغ دولتی خبر داده و تاکید کرده بخش عمده این سهمیه روانه بازار سیاه می‌شود. موضوعی که غفلت مسوولان ناظر بر بازارها را نشان می‌دهد.

حبیب اسدالله‌نژاد با بیان اینکه روزانه ۵۵۰۰ تا ۶ هزار تن مرغ در کشور تولید می‌شود، گفت: «بخش عمده‌ای از مرغ تولیدی مرغداران با نرخ مصوب به ازای تحویل نهاده‌های دامی خریداری می‌شود. براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار هر کیلوگرم مرغ از مرغداران با نرخ مصوب ۱۴ هزار و ۴۰۰ تومان خریداری شده و باید با نرخ ۲۰ هزار و ۴۰۰ تومان به دست مردم برسد.»

این مقام صنفی دلیل عرضه پایین مرغ با نرخ مصوب در بازار را انحراف از مسیر توزیع دانست و گفت: «بخش عمده مرغ‌هایی که با نرخ مصوب از مرغداران خریداری می‌شود و باید با نرخ دولتی به دست مردم برسد از مسیر منحرف شده و سر از بازار سیاه در‌می‌آورند.» اسدالله‌نژاد با تاکید بر اینکه با نزدیک شدن به نوروز این تخلف شدت گرفته است، افزود: «کاهش عرضه مرغ با نرخ دولتی در این روزها نتیجه افزایش انحراف و تخلف در این زمینه است.» وی معتقد است؛ اگر تمام مرغی که با نرخ مصوب از مرغداران خریداری می‌شود بدون انحراف وارد بازار شود هیچ‌گاه شاهد ازدحام مردم برای خرید مرغ دولتی نخواهیم بود.

نایب‌رئیس کانون انجمن تولیدکنندگان مرغ گوشتی در ادامه به «ایلنا» گفت: «تا زمانی که نظارت بر بازار ضعیف باشد توزیع کالاهای اساسی هر ماه با سودجویی همراه خواهد بود و بازار سیاه تشکیل می‌شود.» وی یادآور شد: «ضعف نظارت مسوولان بر دلالان درحالی است که مرغداران را از طریق تحویل نهاده دامی با نرخ مصوب تحت فشار قرار داده‌اند تا دسترنج خود را به زیان بفروشند.» اسدالله‌نژاد در پایان قیمت منصفانه هر کیلوگرم مرغ گرم با توجه به هزینه تمام شده تولید و در صورت تامین سهمیه نهاده دامی را ۲۳ هزار تومان دانست.