آغاز جمعآوری برندهای خارجی قاچاق در بازار پوشاک
اواخر آبان امسال بود که گزارشهای دریافتی از برخی مجتمعهای تجاری بزرگ پایتخت، از بازگشت برخی برندهای خارجی پوشاک به بازار کشورمان با وجود ممنوعیت فعالیت آنها حکایت داشت. حضور قدرتمندانه این برندها بهویژه در بزرگترین مرکز خرید کشور، حاکی از برنامهمحور بودنشان بود و اینکه سهمی از بازار را طلب میکنند. حالا نایبرئیس اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران از آغاز جمعآوری برندهای خارجی قاچاق در بازار کشور خبر داده است.
مجید نامی ضمن یادآوری آمار ۸/ ۱ میلیارد دلاری پوشاک قاچاق در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۷ که به میزان ۷/ ۲ میلیارد دلار بود که کاهشی چشمگیر نشان میدهد، توضیح داد: «این بازرسیها برای برخورد با کالای قاچاق توسط ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و با کمک بخشخصوصی، اتحادیهها و انجمنهای مربوطه انجام میشود.»
وی یادآور شد: «حدود دو سال پیش واردات بیش از یکهزار و ۴۰۰ قلم کالا که عمده آنها مشابه داخلی داشتند، ممنوع شده و یکی از این اقلام پوشاک بود.»
این مقام صنفی خاطرنشان کرد: «مطابق دستورالعمل صادره وزارت صنعت، فقط برندهایی میتوانند در کشور فعالیت کنند که بخشی از محصولات خود را در داخل تولید کرده و صادرات هم داشته باشند و بر این اساس، برخی برندهای خارجی در کشورمان باقی مانده و فعالیت دارند.»
وی تصریحکرد: «اجرای کامل طرح شناسه کالا میتواند به کنترل هرچه بیشتر پوشاک قاچاق بینجامد و اکنون این طرح توسط بسیاری واحدهای تولیدکننده داخلی و خارجی اجرایی شده است.» سالهای گذشته عمده واردات پوشاک قاچاق از ترکیه، چین و بنگلادش انجام شده بود، این درحالی است که امسال بهدلیل ممنوعیت واردات، همچنین حضور نداشتن برندهای خارجی، شرایط برای برندهای داخلی فراهم است.
اکنون بازار پوشاک رونقی شبیه پارسال در ابتدای فصل زمستان را تجربه نمیکند، زیرا با توجه به شیوع کرونا حجم تقاضا در بازار کاهش دارد.