بلاتکلیف هستیم

اسدالله احمدی شهریور در گفت‌وگو با «ایسنا» با بیان اینکه از طریق اتاق اصناف برای بازگشایی اغذیه‌فروشی‌ها به ستاد ملی مقابله با کرونا پیشنهادهایی ارائه دادیم، اظهار کرد: در این پیشنهاد عنوان کردیم که اغذیه‌فروشی‌ها می‌توانند با تعداد صندلی کمتر و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی به فعالیت خود ادامه دهند.

وی ادامه داد: ستاد ملی مقابله با کرونا هنوز تصمیمی برای فعالیت مشاغل پرخطر که صنف اغذیه‌فروشی نیز جزو آن است، نگرفته و زمان بازگشایی این اصناف مشخص نیست و به‌نظر می‌رسد تا پایان  ماه رمضان ادامه داشته باشد.

رئیس اتحادیه اغذیه‌فروشان و موادغذایی تهران با اشاره به اینکه ۹۰ درصد صنف اغذیه‌فروشی تعطیل است و تنها ۱۰ درصد به صورت بیرون‌بر به فعالیت خود ادامه می‌دهند که این اقدام هم به‌دلیل کاهش فروش توجیه اقتصادی ندارد، اظهار کرد: امیدوارم ستاد ملی مقابله با کرونا هرچه زودتر اجازه بازگشایی دهد.

از سوی دیگر رئیس اتحادیه صنف رستوران و سلف سرویس‌های تهران نیز گفت: هنوز درباره بازگشایی رستوران‌ها به اتحادیه به‌طور رسمی اعلامی صورت نگرفته و پروتکلی هم اعلام نشده است. سیدعلی‌اصغر میرابراهیمی با اشاره به زیان کرونا به رستوران‌داران افزود: واحد‌های صنفی اتحادیه طی این مدت با توجه به پرداخت اجاره‌بها، حقوق کارگران و فساد مواد غذایی که از قبل تامین شده بود، حدود ۳۶ میلیارد تومان متضرر شدند.

وی با بیان اینکه از زمان شیوع کرونا حدود ۱۴۰ واحد صنفی پروانه کار خود را باطل کردند، گفت: درحال‌حاضر حدود ۸۰۰ واحد صنفی در این رسته وجود دارد که آماده فعالیت هستند.

میرابراهیمی درباره پرداخت تسهیلات به واحد‌های صنفی عضو این اتحادیه بیان کرد: تاکنون هیچ‌گونه تسهیلاتی پرداخت نشده است.

رئیس اتحادیه رستوران و سلف سرویس خاطرنشان کرد: پرداخت تسهیلات با سود ۱۲ درصدی درحالی‌که کسبه از نظر درآمد با مشکل مواجه هستند فایده‌ای ندارد.