اکبر فتحی با تشریح وضعیت صادرات محصولات کشاورزی کشور اظهار کرد: میزان صادرات محصولات کشاورزی کشور در سال ۹۹، برابر ۶/ ۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸، از افزایش ۶درصدی برخوردار است.

وی افزود: در سال ۹۹ با بهبود ۱/ ۸ میلیارد دلاری تراز تجاری کشور نسبت به سال ۹۸ نیز رو به رو بودیم. وی در تشریح وضعیت صادرات محصولات کشاورزی استان نیز اظهار کرد: در ۶ ماه نخست سال‌جاری، میزان صادرات محصولات کشاورزی استان با میزان واردات برابری می‌کند به‌طوری که ماهانه حدود ۲۴ میلیون دلار صادرات و ۲۴ میلیون دلار واردات وجود داشته است.

فتحی از صادرات حدود ۱۴۵ میلیون دلاری محصولات کشاورزی استان در ۶ ماه نخست سال‌جاری خبر داد و گفت: این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته، از تغییرات محسوسی برخوردار نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه سهم صادرات محصولات کشاورزی کشور از صادرات غیر‌نفتی برابر ۱۸ درصد است، اظهار کرد: سهم صادرات محصولات کشاورزی استان از صادرات غیر نفتی استان نیز ۲۰ درصد برآورد می‌شود.  وی درباره عمده اقلام صادراتی بخش کشاورزی استان تشریح کرد: سهم صادرات محصولات زیربخش باغبانی استان، حدود ۶۶ درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی استان را شامل می‌شود که از جمله آن می‌توان به صادرات انگور خشک شده با بیش از ۶۰ هزارتن کشمش تولیدی از استان در سال قبل و با ارزآوری هر کیلوگرم ۳.۱ دلار اشاره کرد.  رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به کیفیت بالای سیب‌های تولیدی در استان و رتبه دوم استان در تولید سیب درختی در بین استان‌های کشور افزود: صادرات محصول سیب درختی، از رقم خوبی برخوردار بوده و به سطح ۸۸۴ هزارتن در سال قبل رسیده است. بیش از ۱۵ درصد سیب صادر شده توسط کشور از تولیدات استان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به سهم ۱۴ درصدی صادرات زیربخش دام و طیور استان گفت: زیربخش صنایع تبدیلی نیز ۱۶ درصد و زیر‌بخش زراعت، ۴ درصد از کل صادرات محصولات کشاورزی استان را شامل می‌شوند.

وی درباره بازارهای هدف صادراتی محصولات کشاورزی نیز اظهار کرد: بیش از ۴۵ کشور از جمله کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، روسیه، هند، ترکیه، ترکمنستان، آذربایجان، ارمنستان و امارات متحده عربی، بازارهای هدف صادرات محصولات کشاورزی استان هستند.

فتحی از فعالیت ۱۰۰ شرکت بازرگانی در صادرات محصولات کشاورزی استان خبر داد و افزود: از این تعداد، ۷۰ شرکت در سطح استان فعالیت دارند و تعداد ۳۰ شرکت نیز خارج از استان و در استان‌های یزد، خراسان و گیلان فعالیت می‌کنند. وی در خاتمه درباره اهمیت توسعه صادرات نیز اظهار کرد: مواردی چون افزایش درآمدهای ارزی، ایجاد فرصت‌های شغلی جدید، تقویت بنیه اقتصادی تشکل‌های صادراتی، دستیابی به بازارهای جدید و کاهش هزینه‌های تولید به سبب تولید به مقیاس اقتصادی و بهره­‌گیری از ظرفیت‌های بلا استفاده، از جمله دلایل صادرات هر چه بیشتر محصولات کشاورزی در کشور است.