معاون اقتصادی استاندار خبر داد
تنظیم بازار در آذربایجان شرقی
![تنظیم بازار در آذربایجان شرقی](https://cdn.donya-e-eqtesad.com/thumbnail/TEIOWlHGIM6P/QHn8O9nsSzT8qCU7RegsN6Pbb5v74eEtbKeSOh05RaYvO-fgFQ5vfEt7TZyzEhnm/p19.jpg)
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه مسوولان امر، نظارت خوبی بر ممانعت از افزایش خودسرانه قیمت کالاهای اساسی مردم در بازار دارند، گفت: نظارت بر روند تثبیت قیمتها باید کارآمدتر و جدیتر بوده و متناسب با قانون با متخلفان برخورد شود. علی جهانگیری با قدردانی از سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی به دلیل افزایش بازدیدهای نظارتی از واحدهای مختلف صنفی و بنکداری در استان گفت: میزان تخلفات برخی واحدهای صنفی از زمان افزایش قیمت بنزین افزایش یافته که باید نظارتها استمرار داشته و با متخلفان متناسب با قانون برخورد شود. وی ادامه داد: نظارت بر قیمت کالاهای اساسی نیز باید کارآمدتر و جدیتر بوده و نتیجه این بازرسیها از طریق رسانهها اطلاعرسانی شود. معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در ادامه با اشاره به ممنوعیت افزایش قیمت کالاها و اقلام مورد نیاز مردم اعلام کرد: قیمت بسیاری از کالاهای اساسی مردم پس از افزایش قیمت بنزین، نه تنها افزایش نیافته، بلکه تثبیت شده است و تنها در چند مورد خاص، شاهد افزایشهای جزئی هستیم. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی نیز با اشاره به پایش مستمر موجود کالاهای اساسی در بازار و تلاش برای تامین آنها گفت: از زمان اصلاح قیمت بنزین تاکنون برای جلوگیری از افزایش قیمت کالاهای اساسی بهویژه در صنایع غذایی ۲۴ هزار تن شکر تامین و در اختیار صنایع غذایی استان قرار گرفته است.
حبیب امینزاده از تامین اقلام اساسی مورد نیاز گروههای مختلف جامعه افزود: تامین و توزیع شکر و استمرار این موضوع ثبات قیمت کالاها و تولیدات این گروه صنعتی را در پی داشته است. وی از تامین برنج هندی و پاکستانی به میزان لازم در استان نیز خبر داد و اظهار کرد: توزیع استانی این اقلام در حال انجام بوده و مشکلی در تامین این کالاها وجود ندارد. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی گفت: پایش مستمر آمار و اطلاعات اقتصادی از جمله قیمت و میزان موجودی کالاهای اساسی و هماهنگ شدن نظام توزیع با نیاز روز بازار از دلایل توفیق در اثربخشی تنظیم بازار آذربایجان شرقی است. وی یادآوری کرد: از ابتدای سال تاکنون ۱۵ جلسه ستاد تنظیم بازار بهصورت منظم برگزار شده و برآیند تصمیمهای گرفته شده منجر به ثبات قیمتی در بازار شده است. رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجانشرقی گفت: مقایسه ظرفیت تورمی سال ۱۳۹۷ از سوی وزارت صمت معادل ۸/ ۳۰ درصد محاسبه شد، ولی تورم محقق شده ۹/ ۲۶ درصد است که بیانگر تاثیرگذاری ۴ درصدی سیاستهای تنظیم بازار در کاهش تورم است. مدیرکل تعزیرات حکومتی آذربایجانشرقی نیز گفت: قیمت ۱۰۰ قلم کالا در استان بعد از افزایش قیمت بنزین تثبیت شده است. احدیوزباشی اظهار کرد: بعد از افزایش قیمت بنزین خیلیها منتظر افزایش قیمت کالاهای اساسی بودند، اما با تدبیر و برنامهریزی دقیق ضمن جلوگیری از افزایش قیمتها، حتی ۳۰ قلم از کالاهای اساسی نیز با کاهش قیمت روبهرو شده است. وی نظارت دقیق و شفاف به قیمت در بازار را منوط به راهاندازی صندوقهای مکانیزه عرضه و تقاضا در بازار دانست و گفت: خوشبختانه این ساز و کار در بازار پوشاک و لوازم خانگی شروع شده است و در بقیه کالاها نیز باید انجام شود. مدیرکل تعزیرات حکومتی استان در مورد افزایش قیمت محصولات فولاد نیز گفت: این افزایش به علت بالا رفتن قیمت ارز و همچنین صادرات این محصول است.