کلاهبرداران خودرو در کمین اند، کارشناسی خودرو را جدی بگیرید
پاسخ ما به شما رجوع به نمونه های متعدد افرادی است که بدون کارشناسی خودرو اقدام به خرید و یا فروش خودرو نموده و ضررهای جبران ناپذیری به آنها وارد شده است. کم نیستند فروشندگانی که برای فروش خودروی خود به قیمت بالاتر، ایرادات خودروی خود را پنهان می کنند و یا خریدارانی که از بی اطلاعی فروشندگان از روند فروش خودرو سوءاستفاده کرده و کلاه برداری می کنند.
بنابر تجربه مجموعه همراه مکانیک، که به صورت تخصصی در زمینه کارشناسی خودرو فعالیت می کند، بیش از ۹۵ درصد فروشندگان خودرو، حداقل ۲ مورد از ایرادات بدنهی خودروی خود را پنهان می کنند و وظیفه کارشناسان این مجموعه، شناسایی عیب های پنهان خودرو و مطلع کردن خریداران از این موارد است.
اما کلاه برداری در معاملات خودرو همیشه به فروشنده محدود نمی شود و گاهی خریدارن هم از همین تکنیک کارشناسی خودرو برای فریب دادن فروشندگان خودرو استفاده می کنند. برای آشنایی با انواع روش های کلاهبرداری در فرآیند خرید و فروش خودرو با ما همراه باشید.
کلاغ رنگ شده را به جای قناری می فروشند
یکی از انواع کلاه برداری هایی که در زمان فروش خودرو رخ می دهد این است که فروشنده یک خودروی کاملا سالم را نشان می دهد اما خودروی دیگری را به شما می فروشد. اما چگونه؟ بسیار ساده است. پلاک خودرو را جابجا می کنند. امروز به شما یک خودرو سالم را نشان می دهد، خودوریی که در واقع هیچ ایراد بدنه یا فنی ندارد. بعد از تنظیم قولنامه و دریافت بیعانه به راحتی پلاک خودرو را جابجا کرده و خودرویی با انواع ایرادات بدنه و فنی به شما تحویل می دهد.
راه حلی که کارشناسان همراه مکانیک پیشنهاد می دهند این است که حتما شماره پلاک، شماره شاسی، شماره ماشین و شماره بیمه نامه را در مبایعه نامه وارد کرده و در زمان تحویل چک کنید. به عنوان مثال، در پژو ۲۰۶ شماره شاسی زیر صندلی عقب سمت راست قرار دارد.
کلاغ رنگ شده را به جای قناری از شما می خرند!
این نوع از کلاه برداری ها، توسط خریداران حرفه ای و با بهره گیری از پنهان کاری فروشندگان رخ می دهد. داستان از آنجا شروع می شود که خریدار در اولین بازدید، تمامی ایرادات خودرو را شناسایی می کند اما به روی خود نمی آورد و و برعکس به تعریف از خودرو می پردازد. فروشنده هم وقتی می بیند خریدار متوجه عیب خودرو نشده به روی خود نمی آورد و ادعا می کند که خودرو سالم است. خریدار بیعانه را پرداخت کرده و به تنظیم قولنامه می پردازد. فروشنده نیز خوشحال از آنکه خریدار عیب های خودرو را ندیده و خودرو را با قیمتی بالاتر به فروش رسانده است به امضای قولنامه می پردازد، غافل از آنکه خریدار زرنگ تر از او بوده و ضرر و زیان قابل توجهی را در قولنامه قید کرده است. در روز تعویض پلاک، خریدار درخواست می کند که برای اطمینان خاطر بهتر است از کارشناسی خودرو در محل استفاده کنند. کارشناس خودرو را بررسی می کند و ایرادات فنی و بدنه متعددی را اعلام می کند! نتیجه اینکه خریدار به راحتی و بنا به قولنامه نوشته شده نسبت به دریافت ضرر و زیان قید شده اقدام می کند و سر فروشندهی پنهان کار کلاه بزرگی می رود.
برای دور ماندن از این نوع کلاهبرداری ها، حتما تمامی بندهای قولنامه را به دقت مطالعه کنید و بعد از اطمینان از صحت تمامی موارد قید شده، قولنامه را امضا کنید. اگر شما به فرایند نگارش قولنامه و یا تمامی بندها و ضوابط آن آشنایی ندارید، حتما از یک فرد یا مجموعه مطلع کمک بگیرید.
قطعات خودرو را جابجا می کنند
در بعضی موارد، فروشندگان از غفلت خریداران استفاده کرده و در فاصله عقد قولنامه تا تعویض پلاک اقدام به تعویض قطعات و آپشن های خودرو مثلا ضبط صوت، لاستیک ها و ... کرده و از فروش آنها در بازار سود قابل قبولی را کسب می کنند. این موضوع خصوصا در خودروهای گران قیمت، که اختلاف قیمت قطعات داخلی و خارجی آنها بالاست بسیار متداول است.
برای روبرو نشدن با این نوع ضررها هم پیشنهاد می کنیم تمامی مراحل عقد قولنامه، امضا و تعویض پلاک در یک روز انجام شود که احتمال تقلب در معامله و تعویض قطعات به حداقل کاهش یابد. در غیر این صورت در فاصله زمانی تنظیم قولنامه تا تعویض پلاک، خودرو در پارکینگ دو قبضه نگهداری شود تا احتمال سوء استفاده از خودرو کم شود.
سخن آخر
این موارد تنها بخشی از انواع کلاهبرداری ها در خرید و فروش خودروهای دست دوم بود. اما شما قادر هستید با استفاده از کارشناسی خودرو همراه مکانیک و همچنین مشاوره در خصوص عقد قولنامه ریسک معاملات خودرو را به حداقل برسانید.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.
ارسال نظر