دبیر هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز:

قوانین موجود، صادرات و واردات را در تقابل با هم قرار می‌دهد

تاریخ انتشار: شماره خبر: ۴۰۲۳۰۱۰ آذربایجان شرقی

دبیر هیات رئیسه اتاق بازرگانی تبریز گفت: صادرات و واردات، همزاد یکدیگر بوده و از مقوله‌های اصلی تجارت هستند، اما برخی دستورالعمل‌ها و مصوبات به‌گونه‌ای تدوین می‌شوند که این دو حوزه در تقابل با یکدیگر قرار می‌گیرند.

قوانین موجود، صادرات و واردات را در تقابل با هم قرار می‌دهد

دنیای اقتصاد-تبریز: رضا جعفری در بیست و هفتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی ایران که با حضور مسئولان کشوری، استانی و روسا و هیات نمایندگان اتاق‌های بازرگانی سراسر کشور در تبریز برگزار شد، با بیان این مطلب، اظهار کرد: طبق تحقیقات و مطالعات انجام شده در کمیسیون صادرات و مدیریت واردات اتاق تبریز و مرکز پژوهش‌های اتاق تبریز، تحریم‌های بانکی، عدم تعامل با کشورهای دنیا و چند نرخی بودن ارز، سه مشکل عمده‌ای هستند که صادرات را با چالش مواجه کرده‌اند.

وی گفت: ایران از سال ۱۳۵۷ در تحریم است، اما معضل اصلی صادرکنندگان در این برهه از زمان، تحریم‌های پولی، مالی و بانکی است که به شدت مشکل‌ساز است.

وی تاکید کرد: حرف تجار این است که نرخ ارز باید به صورت تدریجی و به شکلی افزایش یا کاهش یابد که از تنش‌ها و ضربات شدید جلوگیری شود.

جعفری با اشاره به قرارگیری ایران در موقعیت مناسب از نظر جغرافیایی، اظهار کرد: کریدور شمال-جنوب امتیاز بسیار بالایی است که به‌ تنهایی می‌تواند ۳۰ میلیارد دلار درآمد ترانزیتی برای کشور ایجاد کند.

وی تاکید کرد: این کریدور است که ما را به مسیر صادرات هنگفت اروپا وصل می‌کند و اگر هرچه سریع‌تر چاره‌ای نیندیشیم، تهدیدهای بزرگی از سوی کشورهای همسایه در راه است که ممکن است این بازار را از ما بگیرد.

وی گفت: کشور عراق علی رغم وضعیت نامساعد خود توانسته است با سیاست‌های درست، تورم بالای خود را کنترل کند و ما در ایران نیز باید هر چه سریع‌تر این مشکل را تحت کنترل بگیریم.‌

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن