شماره روزنامه ۶۰۲۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آنها است. بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

    صدرنشینی کوچک‌ترین صنایع

    دیروز شاخص کل بورس با رشد 13 واحدی (02/ 0 درصدی) در سطح 77 هزار و 359 واحدی ایستاد. پس از افت یک درصدی در دو روز ابتدایی هفته، روزهای اخیر شاهد درجا زدن شاخص در سطح 77 هزار واحدی بودیم.

  • «بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری» غریبه‌ای در بازار ساخت وساز کلانشهرهای کشور هستند که خارج از حوزه تخصصی فعالیت خود یعنی «گردآوری سپرده‌های مردم و پرداخت تسهیلات به صاحبان صنایع و کشاورزان و بخش‌های تولیدی» برای «دسترسی به سود» حاصل از ساخت‌وساز به شکل گسترده به این بخش وارد شده‌اند. دارایی‌های بانک‌ها که هم‌اکنون از سوی صاحب‌نظران به‌عنوان دارایی‌های سمی نظام بانکی شناخته می‌شوند اولین بار در خردادماه سال 93، به‌صورت جامع توسط وزیر راه و شهرسازی، شناسایی و معرفی شد که نشان می‌داد، مجموعه قابل‌توجهی ملک و ساختمان در اختیار بانک‌ها، باعث «مسمومیت اعتبارات» به‌دلیل تضعیف سریالی قدرت وام‌دهی به بخش‌های مولد شده است.

  • در ایران، به وجود آمدن شهرها و زندگی شهری به‌طور عمده، ناشی از دو عامل اصلی بوده است: نخست، با تشکیل حکومت متمرکز در ایران، ‌شهر به‌عنوان اردوگاه نظامی و مراکز دیوانی حکومت تاسیس شد. با تاسیس حکومت هخامنشیان و سپس فرمانروایی بر قلمروی بسیار وسیع، ایرانیان برای نخستین‌بار در جهان حکومتی را تاسیس کردند که خصلت امپراتوری داشت. بالطبع، چه اداره یک امپراتوری وسیع و چه جمع‌آوری مازاد تولید و خراج به دستگاه دیوانسالاری عظیمی نیازمند بود که باید مراکز متعددی داشته باشد. همچنان که حفظ سلطه بر قلمروهایی که تسخیر می‌شدند یا جلوگیری از تهاجمات دشمنان به قلمرو امپراتوری ایجاب می‌کرد که اردوگاه‌های نظامی متعددی در سراسر قلمرو حکومت تاسیس شود.

  • گروه بازرگانی: دومین هیات تجاری از ایالت باواریا هفته آینده به ایران می‌آید. این هیات اتاق بازرگانی تهران هفته آینده میزبان وزیر امور اقتصادی، انرژی و تکنولوژی این ایالت آلمانی و هیات صنعتی-تجاری همراه وی خواهد بود.

    بنابراین فعالان اقتصادی ایالت باواریا برای سومین بار با فعالان بخش خصوصی تهران دیدار خواهند کرد. پیش از این در آبان ماه نخستین هیات از این ایالت آلمان میهمان اتاق بازرگانی تهران بود. پس از آن در اسفندماه، هیاتی از ایران عازم باواریا شد و مذاکرات اقتصادی دو طرف در این کشور اروپایی دنبال شد.

  • گروه مسکن: سه اثر مثبت پیش‌رونق تابستانی معاملات مسکن برای دو طیف فعال در بازار ملک شامل «خریداران مصرفی آپارتمان» و «سرمایه‌گذاران ساختمانی» شناسایی شد.

    به گزارش «دنیای اقتصاد»، معاون امور مسکن وزارت راه وشهرسازی به همراه یک اقتصاددان مطرح، روز گذشته سه فاکتور پیش‌بینی‌کننده وضعیت بازار ملک طی ماه‌های آتی را با تکیه بر جهش اخیر معاملات خرید آپارتمان بدون رشد شدید قیمت» تشریح کردند. در شرایطی که قیمت مسکن طی 5 ماه اول سال، از سکون یکساله خارج شد، اما با نوسان ملایم در سطحی پایین‌تر از تورم عمومی شرایط را برای معاملات مصرفی کماکان هموار گذاشت و در عین حال اکنون زمینه را برای ورود سرمایه‌گذاران ساختمانی از بابت «پالس بازدهی مثبت» مساعد کرده است.

  • گروه خبر: معاون حقوقی رئیس‌جمهوری با تاکید بر اینکه دولت کاری ریشه‌ای و اساسی را از ابتدای تصدیگری خود در مبارزه با فساد شروع کرد، از لغو مجوزهای غیرقانونی که با امضاهای طلایی برخی مدیران صادر می‌شد، خبر داد. مجید انصاری در گفت‌و‌گو با پایگاه اطلاع‌رسانی دولت تاکید کرد: به‌عنوان یک فرد مطلع از اقدامات ستاد مبارزه با مفاسد و معاون اول رئیس‌جمهور آگاهی دارم که اقدامات خوبی در زمینه روان‌سازی و اصلاح روش‌ها در نظام مالیاتی، نظام گمرکی و حذف قوانین زائد انجام شده و به‌خصوص مجوزهای غیرضروری که طی سال‌ها با امضای طلایی برخی اشخاص صادر می‌شد و از گلوگاه‌های فساد بود، لغو شده است.

  • دنیای اقتصاد: روز گذشته، در بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی 7 خبر درخصوص نظام بانکی اعلام شده که مهم‌ترین خبر، اجرای طرح جدید برای رتبه‌بندی بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور است. به گفته مسوولان بانک مرکزی، بانک‌ها و موسسات اعتباری در این رتبه‌بندی، براساس 8 رکن نظارتی در 4 رتبه، «بانک‌های فاقد ریسک مشهود»، «بانک‌های کم‌ریسک»، «بانک‌های با ریسک متوسط» و «بانک‌های با ریسک بالا» قرار می‌گیرند. «دنیای اقتصاد» در گزارشی علاوه‌بر تشریح این خبر، معیارهای رتبه‌بندی در دیگر کشورها را نیز بررسی کرده است.

  • گروه بورس: بورس تهران روز گذشته روند کم افت و خیز خود را ادامه داد و در‌نهایت با 13 واحد رشد، تقریبا در جا زد. با احتساب این رشد ناچیز، حالا دماسنج بازار در سطح 77 هزار و 358 واحد قرار دارد. این در حالی است که میزان شاخص در اواسط مرداد ماه به سطح 78 هزار و 700‌واحد نیز رسیده بود. از آن تاریخ تا‌کنون شاخص بورس زیان 7/ 1 درصدی را ثبت کرده است. اما آنچه فعالان بازار را نگران می‌کند، افت شاخص بورس نیست. در هفته‌های اخیر ارزش، حجم و تعداد معاملات در بورس کاهش قابل توجهی را ثبت کرده است.

  • گروه خودرو: گمرک ایران در حالی طی بخشنامه‌ای مالیات علی‌الحساب واردات را از 2 به 4 درصد افزایش داد که بسیاری از واردکنندگان با تاکید بر افزایش قیمت تمام شده کالاهای وارداتی، این بخشنامه را موجب تشدید تورم و فشار بر مصرف‌کننده کالاهای نهایی می‌خوانند. در این بین برخی از واردکنندگان خودرو نیز موضوع افزایش قیمت خودروهای وارداتی را پیش می‌کشند و اینکه اخذ مالیات مذکور می‌تواند منجر به افزایش قیمت این محصول وارداتی شود. از سوی دیگر وزارت اقتصاد نیز تغییر مالیات علی‌الحساب واردات را در راستای پیشگیری از انحرافات ناشی از واگذاری کارت بازرگانی به افراد تازه‌وارد و همچنین جلوگیری از فرار مالیاتی خوانده است.

  • محمد حسین بابالو: رشد 5 درصدی بهای برخی مصنوعات فولادی در هفته گذشته را می‌توان مهم‌ترین رخداد بازار در روزهای اخیر دانست که تغییری جدی در این بازار محسوب می‌شود. دورنمای مبهم این بازار قدرت تصمیم‌گیری محدودی را به فعالان بازار فولاد ارائه کرده است.

    هفته جاری شاهد رشد ممتد قیمت‌ها در بازار فولاد هستیم که این بار به جز بازار میلگرد، قیمت شمش، تیرآهن، ورق و کلاف نیز در مسیر افزایش قرار گرفته که ذهنیت‌های مختلفی را در این بازار تزریق کرده است. در 4 هفته اخیر، این سومین جرقه رشد قیمت‌ها است، اما این بار شتاب و مدت زمان بیشتری را به خود اختصاص داده و به نظر می‌رسد این روند افزایشی که از ابتدای هفته تاکنون ادامه داشته است، باز هم در کوتاه‌مدت تعقیب شود.