شماره روزنامه ۶۰۴۰
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • در نشست مجمع عمومی سازمان ملل علاوه بر نماینده آمریکا فقط «گواتمالا، هندوراس، رژیم صهیونیستی، جزایر مارشال، میکرونزی، جزیره ناورو، جزیره پائولو و توگو» از تصمیم ترامپ در به رسمیت شناختن قدس به‌عنوان پایتخت اسرائیل حمایت کردند.
  • کاتالونیا روز پنج‌شنبه (30آذرماه) شاهد برگزاری انتخابات منطقه‌ای بود. اگرچه دولت اسپانیا امیدوار بود که این انتخابات منجر به حذف احزاب حامی استقلال از پارلمان کاتالونیا شود اما این نتیجه به‌دست نیامد.
  • یکی از ایراداتی که به احزاب اپوزیسیون ترکیه گرفته می‌شود این است که رهبران آنها نه سن و سال مناسبی دارند، نه برنامه‌ای برای رقابت با اردوغان. اردوغان هم افزون بر 16 سال است که با جادوی رای 50 به علاوه یک در مسند قدرت قرار گرفته و کسی نتوانسته او را به زیر بکشد.
  • نویسندگان: مایکل دی سوین، ونیان دنگ و اوبه ری لسکور ترجمه: محمدحسین باقی
    تخمین خسارت‌های نظامی موردانتظار در نزاع مسلحانه چین و آمریکا بسیار دشوار است. با هدف درک مسائل مهم پیرامون اینکه «آیا» و «چگونه» چنین جنگی درخواهد گرفت، کافی است ماهیت و شدت خسارت‌های هر دو طرف تخمین زده شود.
  • شادی آذری
    نشریه اکونومیست، شماره این هفته خود را به مناسبت کریسمس مفصل‌تر از همیشه منتشر کرده است. در این شماره مجموعه‌ای از سرمقاله‌ها با موضوعات مختلف چاپ شده است. اکونومیست اما در یک بخش ویژه نگاهی داشته به مهم‌ترین رویدادهایی که جهان در سال 2017 شاهد آن بوده است.
  • به گزارش خبرگزاری آلمان کمیته فدرال ارتباطات آمریکا در مورد مقررات موسوم به «بی‌طرفی شبکه» تصمیم‌گیری خواهد کرد. رئیس‌ جمهوری‌خواه این کمیته که از سوی دونالد ترامپ منصوب شده، به‌دنبال لغو این قانون است. کمیته فدرال ارتباطات آمریکا (FCC) در مورد لغو قانون «بی‌طرفی شبکه» که در دوره ریاست‌جمهوری باراک اوباما تصویب شده بود، رای‌گیری خواهد کرد.
  • بررسی شرایط ایران با هریک از شاخص‌های اصلی اقتصادی در حوزه‌های تجاری، تولیدی و جریان‌های سرمایه، نشانگر درون‌گرایی مزمن در طول تاریخ روابط اقتصادی کشور است. این یکی از واقعیات مشاهده‌شده (Stylized Fact) در گزارش تحقیقی است که از سوی علیرضا ساعدی، معاون سرمایه‌گذاری خارجی صندوق توسعه ملی در یکی از پانل‌های تخصصی کنفرانس اقتصاد ایران ارائه شد.
  • «سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد» (فائو) در جدیدترین گزارش «امنیت غذا و تغذیه» برای منطقه خاورنزدیک و شمال آفریقا ضمن بررسی این موضوع، آمارهایی از تخصیص یارانه در ایران منتشر و آن را با کشورهای منطقه مقایسه کرده است. آمارها حکایت از این دارد که سهم یارانه پرداختی ایران از تولید ناخالص داخلی، کشورمان را در رتبه نخست پرداخت یارانه‌های غیرهدفمند غذا و سوخت جای داده است و پس از ایران، عربستان سعودی و لیبی به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار گرفته‌اند.
  • رشد 54 درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا در اکتبر سال جاری میلادی نسبت به مدت زمان مشابه سال گذشته حاکی از آن است که مبادلات تجاری ایران و اروپا در دهمین ماه سال جاری میلادی 85/ 1 میلیارد یورو بوده است.
  • خبرها حاکی از آن است که بازار عراق روی خوش به ایرانی‌ها نشان داده و پس از مشکلاتی که صادرکنندگان ایرانی در این بازار با آن دست و پنجه نرم می‌کردند، تعرفه صادرات برخی کالاها به عراق کم شده است.