شماره روزنامه ۶۰۴۴
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • جمعت شهری در فاصله ۱۱۷۹ تا ۱۲۹۳ ش. دو برابر شد؛ اما درصد جمعیت ایلی به کل جمعیت کاهش داشت. بازاریان در جمعیت شهری از اهمیت برخوردار بودند و میان آنان با دولت و سرمایه‌داران خارجی در ایران تضادهایی به‌وجود آمد. بازاریان از نظر اقتصادی به اندازه سران ایل و زمینداران حاکم بر جامعه ثروت داشتند؛ ولی از نظر سیاسی در ردیف سایر قشرهای تابع و فرمانبردار جامعه شهری بودند.
  • ما اگر میانگینی از ایران در وسیع‌‌ترین شرایط با ایران در کوچک‌‌ترین شرایط در نظر بگیریم؛ آن را ایران تاریخی می‌‌گویند. پس این ایران تاریخی به تدریج شکل گرفته و در جایی تثبیت شده است و ما امروز به آن ایران تاریخی می‌‌گوییم. چنان که گذشتگان ما نیز آن را، افزون بر ایران، «ایران‌‌زمین»، «ایرانشهر» و شکل دیگر همین ترکیب «شهرِ ایران» نیز می‌‌نامیدند. با اینکه هخامنشیان را باید بنیان‌‌گذاران چنین قلمروی بدانیم، اما تثبیت مرزهای واقعی ایران‌‌زمین در روزگار اشکانی و ساسانی اتفاق افتاد.
  • گسترش تکنولوژی در زندگی مدرن امروزی باعث شده که تحولات زیادی را پیرامون خود شاهد باشیم. این تغییرات البته باعث اتفاق‌های مثبت و منفی متفاوتی شده است. یکی از مهم‌ترین پیامدهای این موضوع یافتن راه‌‌هایی برای ساده و راحت‌کردن زندگی انسان است. از آنجا که بخش زیادی از وقت و انرژی انسان برای تهیه انواع خوراکی و آشامیدنی‌ها صرف می‌شود، بنابراین تکنولوژی از سال‌ها پیش به این قسمت وارد شده و موجب صرفه‌جویی در وقت شده است. انواع ظروف یکبار مصرف به همین دلیل ساخته شده‌اند. یکی از بزرگ‌ترین مزایای آنها بی‌نیازبودن به شست‌وشو و همچنین سبک بودن است.
  • از مدت‌ها پیش، همزمان با افزایش نرخ‌های تورم در اقتصادهای بزرگ، نگرانی‌هایی درباره این روند افزایشی و اقداماتی که بانک‌های مرکزی برای مهار قیمت‌ها انجام خواهند داد، وجود داشت.
  • دیوید زانونی سیکینگ آلفا
    اقتصادها و بازارهای مالی در چند ماه اخیر، به‌ویژه طی هفته‌های گذشته، در وضعیت خاصی قرار داشتند؛ زیرا از یک‌سو جنگ در اوکراین، تحولات بزرگی در بازار مواد خام و زنجیره‌های بین‌المللی تامین به وجود آورده و از سوی دیگر، نرخ‌های تورم در اقتصادهای بزرگ، به‌سرعت در حال افزایش است و دو هفته پیش، شاهد وارونگی نرخ بازده در آمریکا بودیم. در مطلب حاضر، شرایط اقتصاد، عوامل موثر بر تحولات اقتصادی و افق بازارهای مالی بررسی خواهد شد.
  • شکر یکی از کالاهایی است که در طول هفته‌های اخیر افزایش قیمت چشمگیری داشته است؛ به همین منظور دولت سعی دارد با تزریق مقداری از این کالا در بازار خرده‌فروشی و با قیمت پایین‌تر، شرایط را متعادل کند. قاسمعلی‌حسنی دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در این‌خصوص می‌گوید: «قیمت شکر طی چند روز گذشته با نوسان مواجه بود و حتی تا کیلویی ۲۳‌هزار‌تومان نیز بالا رفت اما دولت حواله‌هایی برای طرح رمضان ارائه کرده که از امروز شکر با قیمت ۱۶‌هزار و ۳۵۰‌تومان به‌دست مصرف‌کننده خواهد رسید.‌» وی افزود: «در این طرح که ا مروز آغاز می‌شود، قرار است چند صد تن شکر در قالب طرح توزیع رمضان توزیع شود. در حال‌حاضر این محصول در شرکت‌های بسته‌بندی قرار دارد تا در بسته‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های یک کیلوگرمی به مرحله توزیع برسد. بر این اساس این…
  • تقاضا برای خرید گوشت قرمز و خصوصا گوشت گوساله در طول ‌ماه رمضان کاهش محسوسی داشته است. این موضوعی است که عضو هیات‌مدیره اتحادیه فروشندگان گوشت گاوی آن را مطرح کرده است. نیما حبیب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌فر با اشاره به کاهش تقاضای خرید گوشت گوساله در ‌ماه رمضان، به «ایلنا» گفت: «انتظار بازار این بود که میزان تقاضا برای خرید گوشت قرمز در ‌ماه رمضان افزایش پیدا ‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کرده و بازار خرید وضعیت بهتری پیدا ‌کند، اما در سال‌جاری مصادف شدن ‌ماه رمضان با ایام نوروز باعث شد بودجه مردم کاهش پیدا کند، در نتیجه خرید گوشت قرمز روند نزولی به خود گرفت.‌»
  • سخنگوی انجمن صنایع لبنی از ثابت‌بودن قیمت لبنیات تا آخر ‌ماه رمضان خبر داد. بنی‌طبا در این‌خصوص گفت: «لبنیات به قیمت اسفند سال‌گذشته عرضه می‌شود و تا پایان ‌ماه رمضان نیز قیمت لبنیات تغییری نخواهد داشت.‌» وی ادامه داد: «قیمت اقلام ضروری سبد کالای خانوار تغییر نکرده، فقط یکی دو برند افزایش‌ هزار‌تومانی قیمت داشتند که با تذکر وزارت جهادکشاورزی و انجمن صنایع لبنی به قیمت قبل برگشتند. به‌طور کلی روند کنترل قیمت لبنیات تا پایان ‌ماه رمضان ادامه دارد.‌» سخنگوی انجمن صنایع لبنی اضافه کرد: «تعیین قیمت فرآورده‌های لبنی بسته به نرخ شیرخام است و در صورتی‌که قیمت این محصول افزایش زیادی نداشته باشد، میزان تغییر قیمت زیاد نخواهد بود، در رابطه با اصلاح قیمت‌ها تصمیماتی اتخاذ می‌شود که این افزایش قیمت تقصیر دولت و فرد نیست…
  • متیو فاکس بیزنس‌اینسایدر
    تحولات اخیر در اقتصاد جهان، به‌ویژه جنگ روسیه علیه اوکراین که سبب شدت پیدا کردن اختلال‌ها در زنجیره‌های تامین و کاهش عرضه بسیاری از محصولات شده، تحلیلگران را نسبت به افق بازارهای مالی نگران کرده است. تحلیلگران بانک «مریل‌لینچ» در گزارشی جدید، به وضعیت نه‌چندان مطلوب بورس‌های بزرگ در سال‌جاری اشاره کرده‌اند. در این گزارش آمده است: «سرمایه‌گذاران باید برای کاهش شاخص‌های بورس در سال‌جاری آماده باشند؛ زیرا رکود حاصل از رشد نرخ تورم و اقدامات فراگیر بانک‌مرکزی برای مهار آن، سبب اصلاح شاخص‌ها می‌شود. تورم، همواره سبب رکود می‌شود و در حال حاضر، نرخ تورم بسیار بالا و غیرقابل کنترل است.»
  • انواع آجیل و خشکبار بخش مهمی از نیاز‌های انسان را دربر می‌گیرند. با گذشتن از روزهای تعطیلات عید نوروز شاید خرید و مصرف آجیل‌ها کاهش پیدا کرده باشد، اما خشکبار نیاز همیشگی محسوب می‌شود. خشکبار که شامل انواع میوه خشک نیز می‌شود، از جذاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین و سالم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین خوراکی‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها هستند اما فراموش نکنید که کیفیت حرف اول را در رابطه با این محصولات می‌زند. خشکبار باید بدون مواد افزودنی و شکر اضافه باشند و البته به‌صورت بهداشتی تولید شوند. قیمت انواع خشکبار نسبت به آخرین روزهای سال‌قبل تفاوت زیادی نداشته است.