شماره روزنامه ۶۰۳۳
|

آرشیو اخبار : پربازدیدهای این شماره

  • مترجم: فریبا ولیزاده
    این روزها می‎توان به‏راحتی شواهدی مبنی بر توان انقلاب صنعتی چهارم در ایجاد مزیت‎های رقابتی مستحکم برای شرکت‌هایی مشاهده کرد که به واسطه فناوری‏های پیشرفته از مدل‏های کسب‏وکار نوآورانه بهره‏برداری می‏کنند. اما به‌نظر شما در حوزه اقتصادهای ملی نقش چهارمین انقلاب صنعتی در ایجاد مزیت‏های رقابتی چیست؟
  • مترجم: سید حسین علوی لنگرودی alavitarjomeh@gmail.com
    یکی از مهم‌ترین اشتباهاتی که از اغلب مدیران تازه‌کار سر می‌زند خودبزرگ بینی و غرور است. آنها فکر می‌کنند تمام دنیا زیر پایشان است، چرا که توانسته‌اند به مقام مدیریت ارتقا یابند و و پشت میز بزرگ و احترام‌برانگیز مدیریت یک سازمان یا شرکت مستقر شوند و کسی را یارای برکناری‌شان نیست، درحالی‌که به‌هیچ‌عنوان چنین نیست.
  • با استقرار دولت دوازدهم و با تصویب مجلس، دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ویژه اقتصادی به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل شد. رئیس‌جمهوری نیز در حکمی «مرتضی بانک» را به‌عنوان «مشاور رئیس‌جمهوری در امور مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی» منصوب کرد.
  • هادی حق شناس کارشناس اقتصادی
    ابتدا به ساکن درخصوص مصوبه مجلس شورای اسلامی، باید پذیرفت که این طرح بعد از تصویب و ابلاغ به قانون تبدیل شده و در نتیجه به‌عنوان یک قانون لازم الاجراست و کسی نمی‌تواند از اجرای آن استنکاف کند.
  • حسین مرادی کارشناس مناطق آزاد و سردبیر نشریه مناطق آزاد
    بی‌تردید یکی از مهم‌ترین تحولات حوزه مناطق آزاد در دولت یازدهم، بحث واگذاری آن به وزارت اقتصاد بود. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی روز پنجم دی‌ماه سال1395 و در جریان رسیدگی به لایحه برنامه ششم توسعه، ماده‌27 این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند و مقرر کردند که طبق تبصره مهم این ماده، تمامی وظایف، اختیارات، ساختار و تشکیلات با حفظ شخصیت حقوقی مستقل و رعایت ضوابط و قوانین مربوطه دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد به وزارت امور اقتصادی و دارایی منتقل و وزیر مربوطه مسوول اجرای قوانین مربوط به حوزه مناطق آزاد تجاری-‌صنعتی و ویژه اقتصادی شود.
  • مجید صیادنورد کارشناس مناطق آزاد
    انتقال جایگاه حاکمیتی دبیرخانه شورای‌عالی مناطق آزاد به وزارت امور اقتصادی و دارایی براساس خواست و پیگیری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی در قالب تبصره ماده 23 قانون برنامه ششم توسعه کشور صورت گرفت. اینکه این قانون در تضاد و تعارض با اصل قانون چگونگی اداره مناطق آزاد(مصوب 1372) بوده و از نظر همکاری میان دستگاه‌های همسو با دبیرخانه شورای‌عالی که رئیس آن ریاست جمهوری است و اعضای آن وزرای کابینه و چند تن از معاونان رئیس‌جمهور، در یادداشت‌های دیگر به آن پرداخته شده است. در این فرصت پیرامون کج اندیشی موجود نسبت به موضوع و کارکرد مناطق آزاد در اقتصاد ملی و حتی مناسبات منطقه‌ای و بین‌المللی پرداخته می‌شود.
  • سمیرا دردشتی
    در یکم ژانویه 1939م هیتلر از غرب و در 17 سپتامبر همان سال استالین از شرق به لهستان حمله کردند و به این ترتیب جنگ دوم جهانی آغاز شد. در جریان این حمله روس‌ها بیش از 000/ 500/ 1 لهستانی را اسیر و آنها را به اردوگاه‌های کار اجباری شوروی منتقل کردند. با حمله هیتلر به شوروی [و شکست او] اگرچه این اسرا آزاد شدند اما قرار نبود به سرزمین خود بازگردند، بلکه تصمیم گرفته شد تا برای جنگ به متفقین بپیوندند. در توافقی که بین استالین و ژنرال سیکورسکی، فرمانده لهستانی‌ها، در مسکو به امضا رسید، مقرر شد که عده‌ای از لهستانی‌هایی که در خاک شوروی اقامت دارند به ایران بیایند و از آنجا به جبهه‌های مختلف متفقین در آفریقای جنوبی، هند و شرق آسیا اعزام شوند.
  • امروز صبح روز شنبه دهم محرم روز عاشوراست: روز قتل است و تکالیف مردم و همه معلوم است، دکان‌ها را بسته‌اند و بی‌خود توی کوچه و بازار راه می‌روند. هوا هم بسیار ملایم و صاف و بی‌باد، هوای خوبی است. صبح از خواب برخاسته رفتیم منزل امین اقدس، رخت پوشیدیم، شکوه السلطنه دعای عاشورارا آورد، خواندیم. ملیجک توی تکیه‌اش بود هیچ بیرون نمی‌آید، متصل با غلام بچه‌ها شمشیر می‌کشد و جنگ می‌کند، کنیزها باز دسته شده‌اند و بزرگ و کوچک نوحه می‌خوانند. انیس الدوله در تالار تنبی روضه دارد. آمدیم بیرون، میرزا محمدخان دو روز است پیدا نیست، معلوم نیست کجا رفته است.
  • 16 مهرماه سال 1313 همزمان با روز جشن باستانی مهرگان و برگزاری آیین بزرگداشت هزاره فردوسی، مجلس شورای ملی تمامی جلسه خود را به نکوداشت یاد فردوسی اختصاص داد.
  • در پی انتشار خبر کشته شدن کلنل محمدتقی خان پسیان تا اواسط مهرماه 1300 درهای کنسولگری انگلیس در مشهد بسته بود و قراولان هندی به‌صورت مسلح روی بام کنسولگری مستقر شده بودند.