پایان رالی ۱۳ روزه بورس

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، شاخص کل بورس در پایان معاملات روز دوشنبه با افت ۱.۵ درصدی،(معادل ۶۸ هزار واحد)، تا سطح ۴ میلیون و ۴۲۶ هزار واحد عقب نشست. به این ترتیب، نماگر اصلی بازار بار دیگر به زیر سقف تاریخی خود بازگشت. با وجود اصلاح امروز، شاخص کل از زمان بازگشایی بازار تاکنون همچنان بازدهی ۱۹.۲ درصدی را به ثبت رسانده است. شاخص هم‌وزن نیز همسو با شاخص کل در مسیر نزولی قرار گرفت و با کاهش ۱.۳ درصدی،( معادل ۱۵ هزار واحد)، در سطح یک میلیون و ۱۸۸ هزار واحد ایستاد. این نماگر که تصویر دقیق‌تری از وضعیت کلی بازار ارائه می‌دهد، در ۱۴ روز معاملاتی اخیر همچنان بازدهی قابل توجه ۲۴.۷ درصدی را کسب کرده است.

رکوردشکنی ارزش معاملات

یکی از مهم‌ترین اتفاقات معاملات امروز، ثبت رکورد تاریخی ارزش معاملات خرد بود. ارزش معاملات به ۳۷ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان رسید؛ این رقم از روزهای اوج بورس در سال ۱۳۹۹ تاکنون بی‌سابقه محسوب می‌شود. این سطح از معاملات نشان می‌دهد که در بازار امروز نبرد سنگینی میان خریداران و فروشندگان جریان داشته و برخلاف بسیاری از روزهای منفی، معاملات با حجم بالایی دنبال شده است. همزمان با افزایش عرضه‌ها، ۶ هزار و ۹۳۷ میلیارد تومان پول حقیقی از بازار خارج شد. در نتیجه، مجموع ورود پول حقیقی از زمان بازگشایی بورس به کمتر از ۴۰ هزار میلیارد تومان کاهش یافت.

غلبه رنگ قرمز بر تابلو معاملات

در پایان معاملات، ۷۹ درصد نمادهای بازار معادل ۶۵۲ نماد در محدوده منفی قرار گرفتند. در مقابل، ۱۷۵ نماد توانستند در برابر فشار فروش مقاومت کرده و معاملات خود را در محدوده مثبت به پایان برسانند.

برتری فروشندگان در صفوف معاملاتی نیز کاملا مشهود بود. ارزش سفارش‌های خرید در پایان معاملات روز دوشنبه، به حدود ۴ هزار میلیارد تومان رسید، در حالی که ارزش سفارش‌های فروش به ۸.۵ هزار میلیارد تومان رسید؛ رقمی بیش از دو برابر سمت تقاضا.

حقیقی‌ها همچنان بازیگران اصلی بازار بودند. آنها ۶۲ درصد از فروش‌ها و ۵۳ درصد از خریدهای امروز را در اختیار داشتند و نقش تعیین‌کننده‌ای در روند معاملات ایفا کردند.

در شرایطی که شاخص کل از سقف تاریخی عقب‌نشینی کرده، نگاه فعالان بازار بیش از هر زمان دیگری به تحولات سیاسی و امنیتی دوخته شده است. هرگونه تغییر در سطح تنش‌ها می‌تواند مسیر کوتاه‌مدت بازار را مشخص کند. با این حال، ثبت رکورد ارزش معاملات نشان داد که سرمایه‌های خرد همچنان در بازار حضور دارند و برخلاف بسیاری از دوره‌های بحرانی، معاملات به سمت قفل شدن کامل پیش نرفته است.

مقاومت برخی صنایع

در میان فضای منفی بازار، تنها چند صنعت توانستند با ورود پول حقیقی همراه شوند. گروه ماشین‌آلات و تجهیزات با جذب ۱۱ میلیارد تومان پول حقیقی در صدر جدول ورود نقدینگی قرار گرفت. پس از آن، صنایع محصولات کاغذی و کاشی و سرامیک هر کدام با حدود ۷ میلیارد تومان ورود پول، رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند. صنایع بزرگ و شاخص‌ساز بیشترین فشار فروش را تحمل کردند. گروه فلزات اساسی با خروج یک هزار میلیارد تومان پول حقیقی در صدر جدول خروج نقدینگی قرار گرفت. پالایشی‌ها و محصولات شیمیایی نیز هر کدام حدود ۸۰۰ میلیارد تومان خروج پول را ثبت کردند. این صنایع طی روزهای گذشته نقش اصلی را در رشد شاخص برعهده داشتند، اما امروز به کانون عرضه‌ها تبدیل شدند.

چرخش پول در صندوق‌ها

صندوق‌های درآمد ثابت با وجود فضای پرریسک بازار، نتوانستند مقصد سرمایه‌های خرد باشند و با خروج ۱.۵ هزار میلیارد تومان پول حقیقی مواجه شدند. صندوق‌های سهامی نیز به همین میزان خروج پول را ثبت کردند و برای نخستین بار پس از روزهای متوالی ورود سرمایه، در صدر جدول خروج نقدینگی قرار گرفتند.

در مقابل، صندوق‌های انرژی با جذب ۴۴ میلیارد تومان پول حقیقی، بیشترین ورود سرمایه را در میان صندوق‌های بورسی تجربه کردند.

نوسان بازار ارز و افت طلا

دلار آزاد در 24 ساعت گذشته رفت‌وبرگشت قابل توجهی را تجربه کرده است. اسکناس آمریکایی در ساعات ابتدایی روز رشد بیش از ۲ درصدی داشت، اما در ادامه بخشی از افزایش قیمت خود را از دست داد و در نهایت با افت ۰.۳۴ درصدی در محدوده ۱۷۷ هزار تومان معامله می‌شود.

بازار طلا نیز همسو با افت قیمت‌ها حرکت کرد. هر گرم طلای ۱۸ عیار در معاملات امروز به سطح ۱۸ میلیون تومان رسید و در مسیر نزولی قرار گرفت.

Screenshot_20260608_151512_Adobe Acrobat