واکنش بقایی به حمایت اروپا از تحریم‌ها علیه ایران/ یک پیام به آمریکایی‌ها؛ مفهوم مذاکره را با دیکته کردن اشتباه گرفته‌اید

اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران امروز سه‌شنبه ۱۰ شهریور ماه در نشست خبری هفتگی خود پاسخگوی سئوالات خبرنگاران شد.

بقائی در ابتدا با تسلیت شهادت ۳ نفر از هموطنان در جریان حمله تجاوزکارانه آمریکا به لارک، در واکنش به اظهارات رئیس دولت آمریکا درباره تفاهم نامه اسلام آباد گفت: وزارت خارجه بر اساس منافع کشور تحولات را ارزیابی می‌کند و هر آنچه که توسط مراجع ذی‌صلاح تصمیم گرفته شود عمل می‌کند.

خبر مرتبط
خط بطلان یک رسانه عربی به ادعاهای ترامپ درباره قیمت نفت و تنگه هرمز

یک رسانه عربی نوشت: درحالی که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا مدعی باز بودن تنگه هرمز است، داده‌های ترافیک کشتی‌ها و قیمت نفت خلاف این ادعاها را ثابت می کند.

در اینکه مقامات آمریکا دچار سردرگمی در رویکردها و اظهارات است شکی نیست، ولی باعث نمی‌شود ما از ظرفیت‌های خود غافل شویم. ما هرجا که لازم باشد از ابزار دیپلماسی برای تبیین مواضع و احقاق حقوق ملت ایران استفاده می‌کنیم.

باید با تمام توان مراقب تحرکات دشمن باشیم

وی درباره سفر مقامات عمان، قطر و پاکستان به تهران و تحولات مربوط به جنگ و مذاکرات گفت: فرمول ما منافع ملی است و با توجه به شرایط و مقتضیات مختصات تامین منافع ملی در موردش تصمیم گرفته می‌شود.

عاصم منیر نه پیام مثبت و نه منفی داشت، ایشان در چارچوب کشور دوست برای مساعی جمیله جهت کمک به کاهش تنش به تهران سفر کرد و دیدگاه‌هایش را مطرح کرد.

اینکه آمریکا مرتکب چنین جنایتی شد برای ما تازگی ندارد. آمریکا هر بار به بهانه‌ای اقدامات تجاوزکارانه خود را انجام داده و پاسخ لازم را دریافت کرده است. این اقدامات نشان می‌دهد آمریکایی‌ها در سردرگمی گرفتار هستند و به زیاده خواهی متهم هستند و مفهوم مذاکره را با دیکته کردن اشتباه گرفتند، این جواب نمی‌دهد. ما باید با تمام توان مراقب تحرکات دشمن باشیم و هیچ تعرضی را بی پاسخ نمی‌گذاریم.

باید بر دفاع متمرکز شویم

سخنگوی وزارت خارجه درباره تفاهم نامه اسلام آباد گفت: در هر بحثی راجع به تفاهم اسلام آباد این واقعیت را باید در نظر گرفت که آمریکا مرتکب نقض عهدی شد که رئیس جمهور آمریکا امضا کرده بود. آمریکا متعهد شده بود و آگاهانه تصمیم به نقض آن گرفت.

آمریکا باید پاسخگو باشد به خاطر نقض فاحش تفاهم اسلام آباد. ما با توجه به شرایط روز درباره نحوه ادامه کار تصمیم می‌گیریم. با توجه به شرایط فعلی که محاصره دریایی و جنگ اقتصادی ادامه دارد ما باید بر دفاع متمرکز شویم.

آمریکا در دشمنی خود با ایران، تک تک شهروندان را به عنوان هدف مشروع می‌بیند

وی درباره تحریم آزمون تافل برای ایرانیان گفت: برای تسهیل کار دانشجویان و متقاضیان داریم تلاش می‌کنیم. یک واقعیت باز هم روشن شد و اینکه آمریکا در دشمنی خود با ایران، تک تک شهروندان را به عنوان هدف مشروع می‌بیند. اگر صداقتی داشتند، آزمون چه ارتباطی با موضوع هسته‌ای دارد! آنان علم و دانش را هدف قرار گرفته‌اند.

فعالیت هسته‌ای در کوه کلنگ نداریم

بقائی در واکنش به اظهارات گروسی مبنی بر کوه کلنگ و موضوع هسته‌ای ایران گفت: ما در چارچوب متعارف با آژانس در تماس هستیم و نمایندگی ما در آژانس در وین لازم باشد با طرف‌های ذی‌ربط در آژانس گفتگو می‌کند. اینکه بگوییم مذاکره داریم، خیر نداریم.

صحبت‌ها درباره فعالیت هسته‌ای که مطرح می‌شود متاسفانه برخی تناقض گویی‌های سیاسی مقامات آژانس و شخص گروسی باعث سوءاستفاده طرف‌های مقابل شده است. ما طلب جدی از آژانس داریم که رفتارش را بر اساس اساسنامه آژانس هماهنگ کند. نفس حرفی که مدیرکل زده نشان می‌دهد که اظهارات ما صادق است و ما فعالیت هسته‌ای در کوه کلنگ نداریم.

گرفتاری آمریکا در جنگ با ایران

وی درباره گرفتاری آمریکا در جنگ با ایران و کمبودهای آمریکا از لحاظ تجهیزات و ادعاهای ترامپ گفت: آمریکایی‌ها به دلیل گرفتار شدن در وضعیتی که خودشان درست کرده‌اند دچار سردرگمی شده‌اند و هر بار دروغی را منتشر می‌کنند. آنچه که واضح است آمریکا به دلیل اشتباه محاسباتی و گرفتار کردن کل جهان دچار فرسایش شده است. این واقعیت است که در بدنه ارتش آمریکا اعنراضات فزاینده‌ای نسبت به عملکرد مقامات وجود دارد.

تبعیت اروپا از تحریم‌های آمریکایی خلاف حقوق بین‌الملل است

سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به حمایت اروپا از تحریم‌ها علیه ایران گفت: اروپا اگر فکر می‌کند با هزینه کردن از ایران می‌تواند نزد آمریکا احترام کسب کند سخت در اشتباه هستند. مماشات در برابر آمریکا و تبعیت از آن که دچار خودبرتر پنداری است صرفا اشتهای طرف آمریکایی را بیشتر می‌کند.

اروپایی‌ها مدتی است ظرفیت آموختن از تجارب زیسته را از دست داده‌اند، اروپا می‌تواند اندکی به عقب نگاه کند. ننیجه همراهی اروپا با آمریکا در مکانیسم ماشه باعث محروم شدن از مذاکرات با ایران شد. لازمه کسب احترام این است که از خودتان هتک حرمت نکنید. این نصیحت خیرخواهانه به کشورهای اروپایی است که از دستورات آمریکا تبعیت محض نکنند.

در جریان صدور بیانیه توسط اروپا این اتحادیه از همه ارزش‌های قانونی خودش عدول کرد. تبعیت اروپا از تحریم‌های آمریکایی خلاف حقوق بین‌الملل است.

همه اقدامات آمریکا در تجاوز نظامی مصداق جنایت جنگی است

وی در خصوص جنایت جنگی علیه مدرسه‌های ایران گفت: ما نیازی به استناد به گزارش نشریات غربی یا کارشناسان غربی نداریم که اتفاق میناب و لامرد مصداق جنایت جنگی بوده است. یادمان نرود یکی از شیوه‌های آمریکا برای پوشاندن عمق جنایتشان این است که رسانه را مشغول کنند تا صرفا یک یا دو مورد را بپذیرند و باقی را قانونی بدانند.

همه اقدامات آمریکا در تجاوز نظامی تک تکش مصداق جنایت جنگی است. میناب برجسته شد به دلیل اینکه جمعی از معصوم ترین انسان‌ها به شهادت رسیدند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.