با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
نمایشگاه ملی صنایع دستی در اصفهان افتتاح شد
عزت الله ضرغامی افزود: همه زیبایی های صنایع دستی دنیا یک جا در اصفهان جمع شده و دارای تنوع و گستردگی فعالان صنایع دستی و پیشکسوتان بزرگی در این عرصه است.
وی با بیان اینکه استان اصفهان گنجینه ای از هنرهای صنایع دستی است، خاطرنشان کرد: امروز در سفری که به منطقه وردشت سمیرم داشتیم، کارهای بزرگی که در زمینه ۱۱ رشته بافت های داری انجام شده است را از نزدیک دیدیم.
وی با بیان اینکه پرونده ثبت جهانی این رشتهها تکمیل شده است، اظهارکرد: همین بخش را که از نزدیک دیدیم نشان دهنده مجموعه بی نظیری از همه زیبایی ها و هنرهایی است که در ذیل بافتهای داری در حوزه صنایع دستی جمع شده است. وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همچنین با اشاره به برنامه های هفته صنایع دستی در اصفهان، تاکید کرد: هماهنگی خوبی بین همه دستگاههای اجرایی اصفهان در این زمینه وجود دارد و این وحدت و انسجام به منظور اعتلای هنر و صنایع دستی اصفهان و کشور بخوبی انجام میشود.
گفتنی است این نمایشگاه دارای ۱۰۶ غرفه آثار صنایع دستی از همه استان های کشور است که همزمان با هفته صنایع دستی تا ۲۶ خرداد جاری برپاست
اصفهان میراثدار یک سوم رشتههای صنایع دستی دنیا است
همچنین در رویدادی مرتبط با هفته صنایع دستی، استاندار اصفهان گفت: اصفهان میراث دار یک سوم رشتههای صنایع دستی دنیاست و از ۳۶۵ رشته صنایع دستی ثبت شده در ایران، حدود دو سوم آن در اصفهان است.
سید رضا مرتضوی که در در مراسم تجلیل از پیشکسوتان و برگزیدگان صنایع دستی در اصفهان سخن می گفت افزود: صنایع دستی، سفیر فرهنگی و هنری مردم کشور است بنابراین هنرمندان این عرصه، مرزبانان فرهنگ و هنر بهشمار میآیند.
او با بیان اینکه اصفهان با برخورداری از این ظرفیت ها، شهر جهانی صنایع دستی نام گرفته است، اظهارکرد: اصفهان شهر موزه ای است که آن را مهد تمدن، فرهنگ، ادب، هنر، علم، ایثار و حکمت می شناسند. مرتضوی اضافه کرد: جای جای استان اصفهان جلوه هایی از هنر و خلاقیت صنایع دستی را در خود پرورش داده است و در کنار آن آیین ها، باورها، سنت ها و ارزش های برآمده از فرهنگ پویای این دیار کهن به بالندگی رسیده و از مصادق بارز میراث فرهنگی ملموس و ناملموس است. استاندار اصفهان گفت: در عصری که پدیده جهانی شدن مرزهای جغرافیایی و اقتصادی کشورها را در نوردیده و فرهنگ اصیل سرزمین ها را به مخاطره انداخته است، ضرورت پاسداشت آن بیش از پیش آشکار شده و هنرمندان بویژه در عرصه صنایع دستی مرزبان اصلی جغرافیای فرهنگ و هنر تمدن خود هستند و باید از آنها قدردانی کرد.
حق صنایع دستی به خوبی ادا نشده
شهردار اصفهان نیز در این مراسم گفت: بر اساس آمار و اطلاعات موجود حدود یکصد هزار نفر در شهر اصفهان در زمینه صنایع دستی فعالیت می کنند که حدود پنج درصد از جمعیت ۲ میلیون نفری این خطه را شامل می شود.
علی قاسم زاده با بیان اینکه هنوز حق صنایع دستی به خوبی ادا نشده است، افزود: اگر شرایط بهتری برای صنایع دستی ایجاد شود این بخش ظرفیت فوق العاده ای برای اشتغال دارد.
وی با اشاره به اینکه چند عامل سبب ماندگاری صنایع دستی ایران شده است، خاطرنشان کرد: صنایع دستی ما به اقتضای زمان خود را تطبیق داده و از طرفی تاب آوری داشته است.
شهردار اصفهان ادامه داد: همچنین فرهنگ پذیری و گشاده رویی، تشکیل زنجیره نسلی و خلاقیت و نوآوری پیوسته از رازهای ماندگاری صنایع دستی کشورمان محسوب می شود.
در این مراسم با حضور وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از پیشکسوتان و برگزیدگان صنایع دستی استان اصفهان تجلیل شد.
شایان ذکر است اصفهان در سال ۱۳۹۴ بعنوان نخستین شهر ایرانی به عضویت شبکه شهرهای خلاق یونسکو(سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی سازمان ملل متحد) در زمینه صنایع دستی و هنرهای مردمی درآمد و همچنین توسط شورای جهانی صنایع دستی، عنوان «شهر جهانی صنایع دستی» به آن اعطا شد.