معرفی 11 تا بهترین نرم افزار حسابداری رایگان + مزایای استفاده

رپرتاژ آگهی: برخی از کسب‌وکارها در ابتدای کار نیاز چندانی به استفاده از نرم افزار حسابداری حرفه‌ای ندارند و می‌توانند از برنامه‌های رایگان استفاده کنند. در برخی از موارد هم شما نیاز به این دارید که چند برنامه را تست کرده و از بین آن‌ها بهترین نرم افزار فروشگاهی یا حسابداری را انتخاب کنید. 

در این مقاله چند نرم افزار مهم حسابداری فروشگاه، رستوران، کافه و ... را که دارای نسخهٔ رایگان هستند به شما عزیزان معرفی می‌کنیم. این نرم افزارها شامل چند برنامهٔ رایگان حسابداری ایرانی و خارجی است که بسته به نوع کسب‌وکار شما، می‌توانند مورد استفاده قرار بگیرند.

مزایای استفاده از نرم افزار فروشگاهی رایگان

در مقدمه توضیحات مختصری دربارهٔ لزوم استفاده از نرم افزار فروشگاهی رایگان ارائه دادیم. اکنون می‌خواهیم قبل از معرفی برنامه‌های موردنظر، کمی مفصل‌تر دربارهٔ مزایای استفاده از نرم افزار حسابداری رایگان صحبت کنیم. این مزایا شامل موارد زیر هستند:

۱- کاهش هزینه‌ها

استفاده از نرم افزار فروشگاهی رایگان به شما این امکان را می‌دهد که هزینه‌های خود را کاهش دهید، زیرا در صورت استفاده از آن‌ها، نیازی به خرید نرم‌افزار نخواهید داشت.

۲- افزایش دقت و کارآیی

استفاده از نرم افزارهای حسابداری رایگان بهتر از حسابداری دستی است و باعث افزایش دقت و کارآیی در مدیریت حسابداری و فروشگاه شما می‌شود، زیرا این نرم افزارها مبتنی بر الگوریتم‌های پیچیده‌ای هستند که به شما در بهبود فرایندهای مالی و افزایش بهره‌وری کمک می‌کنند.

۳- امکانات متنوع

امکانات متنوعی که در نرم افزارهای حسابداری رایگان وجود دارد، از طریق حسابداری دستی امکان‌پذیر نیست. این برنامه‌ها دارای امکانات متنوعی مانند مدیریت موجودی، فاکتورها و صورت حساب‌ها، پرداخت‌ها، گزارش‌ها و آمارهای فروش هستند که به شما در مدیریت بهتر فروشگاه کمک می‌کنند.

۴- پشتیبانی و آپدیت رایگان

نرم افزارهای حسابداری رایگان به شما این امکان را می‌دهند که از پشتیبانی و آپدیت رایگان برای به‌روزرسانی نرم افزار خود استفاده کنید.

انجام دستی محاسبات امور مالی و حسابداری

5- امنیت بالا

این نوع نرم افزارها دموی برنامهٔ اصلی هستند و برای اطمینان بیشتر شما، معمولاً دارای سطح امنیت بالایی هستند. این موضوع باعث می‌شود که خیالتان بابت حفظ اطلاعات مالیتان راحت باشد.

6- انعطاف‌پذیری

نرم افزارهای حسابداری رایگان باعث انعطاف‌پذیری در مدیریت حساب و امور مالی فروشگاه شما می‌شود. به این معنی که می‌توانید از آن‌ها برای تنظیم گزارش‌های مالی و مالیاتی، مدیریت موجودی و همچنین بررسی تحلیلی فروش‌ها استفاده کنید. همچنین این نرم افزارها از طریق APIهایی با سایر نرم افزارها و سیستم‌هایی مانند CRM و ERPها ارتباط برقرار می‌کنند و این به شما این امکان را می‌دهد که از اطلاعات فروش و مالی خود بهره‌برداری بهینه‌تری داشته باشید. این ویژگی برای نرم‌افزار حسابداری رستوران رایگان بخصوص اهمیت بالایی دارد تا در مواقع نیاز بتوان به راحت ترین شکل ممکن تغییرات مورد نیاز را اعمال کرد. 

۷- کاهش خطاها

استفاده از نرم افزار مخصوص حسابداری فروشگاهی یا هر نوع تجارت دیگر به جای انجام دستی امور مالی، باعث کاهش خطاهای انسانی در مدیریت حسابداری شما می‌شود. از طریق آن‌ها شما می‌توانید در ورود اطلاعات و دسترسی به اطلاعات مالی دقت بیشتری داشته باشید و از امکانات و قابلیت‌های نرم افزار برای اجرای بهینه‌تر فرایندهای مالی استفاده کنید.

انتخاب بهترین نرم افزار فروشگاهی

با استفاده از نسخهٔ رایگان نرم افزارها، شما می‌توانید چندین نرم افزار مختلف را تست کرده و بدون این‌که هزینه‌ای را پرداخت کنید، در صورت عدم رضایت از برنامهٔ موردنظرتان، به‌راحتی آن را با یک برنامهٔ دیگر جایگزین کنید. به‌طورکلی استفاده از نرم افزار فروشگاهی رایگان برای کسب‌وکارهای کوچک و متوسط، یک راه‌حل بسیار عالی است. با استفاده از این نرم افزارها می‌توانید به‌راحتی و با کمترین هزینه، مدیریت حسابداری و مالی فروشگاه خود را بهبود بخشید. همچنین با افزایش دقت، کارآیی و انعطاف‌پذیری از طریق آن می‌توانید به بهبود فرایندهای کسب‌وکار خود بپردازید و به کسب‌وکار خود برای دستیابی به موفقیت‌های بیشتر کمک کنید.

معرفی نرم افزارهای رایگان حسابداری

برخی از شرکت‌های نرم افزاری نسخه‌های رایگان نرم‌ افزارهای حسابداری را ارائه می‌کنند. درست است که این نرم افزارها تمامی امکانات نرم افزار را در اختیار کاربران قرار نمی‌دهند. اما امکانات اولیهٔ آن‌ها قابل قبول بوده و از کیفیت مناسبی برخوردار هستند. برخی از آن‌ها نیز از بقیه قدرتمندتر بوده و کیفیت بهتری دارند. برخی از بهترین نرم افزارهای رایگان حسابداری شامل موارد زیر هستند:

۱- Wave

یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری رایگان، نرم افزار Wave است. از طریق این گزینه می‌توانید حساب‌های بانکی و کارت‌های اعتباری خود را به‌صورت‌حساب‌های خود متصل کنید. از طرفی می‌توانید ردیابی درآمد نامحدود، ردیابی هزینه و همکاران مهمان را به‌صورت رایگان اضافه کنید. به‌علاوه می‌توانید صورت‌حساب‌ها و اسکن‌های دریافتی را نیز به‌صورت رایگان انجام دهید. البته توجه داشته باشید که اگر می‌خواهید مشتریان دارای فاکتور شما بتوانند مستقیماً از طریق فاکتور به‌صورت آنلاین پرداخت کنند، باید هزینهٔ آن را بپردازید.

۲- Akaunting

این نرم افزار بسیاری از اصلی‌ترین ویژگی‌هایی را که یک نرم افزار حسابداری کسب‌وکار کوچک باید داشته باشد ارائه می‌دهد. در این برنامه می‌توانید صورت‌حساب، همگام‌سازی حساب‌ها، پیگیری هزینه‌ها، تنظیم صورت‌حساب‌های تکراری، مدیریت مشتریان و مدیریت فروشندگان را انجام دهید.

بهترین نرم‌افزار های حسابداری رایگان

3- SlickPie

برنامهٔ حسابداری رایگان SlickPie نیز برای کسب‌وکار کوچک شما ارزش بررسی را دارد. نسخهٔ رایگان این نرم‌افزار فروشگاهی امکان ورود نامحدود دریافت خودکار 10 شرکت مختلف در یک حساب و پشتیبانی ایمیل را فراهم می‌کند. یکی از ویژگی‌هایی که به نظر می‌رسد این نرم‌افزار رایگان حسابداری از آن محروم است، گزارش است. وب‌سایت SlickPie هیچ قابلیت گزارش‌گیری داخلی را ارائه نمی‌کند.

4- GnuCash

اگر به دنبال یک نرم افزار دسکتاپ حسابداری رایگان برای کسب‌وکار کوچک خود هستید، GnuCash یک نمونهٔ قوی برای شماست. برای دسترسی به این نرم افزار حسابداری رایگان، تنها کاری که باید انجام دهید این است که به سایت GnuCash بروید و آن را به‌صورت رایگان دانلود کنید. اگرچه GnuCash به‌عنوان یک نرم‌افزار حسابداری شخصی و مختص کسب‌وکارهای کوچک است، اما ویژگی‌های خاص کسب‌وکارهای کوچک ردیابی مشتری و فروشنده، هزینه‌یابی کار و صورت‌حساب را ارائه می‌دهد.

5- CloudBooks

با نسخهٔ رایگان نرم افزار CloudBooks، می‌توانید کاربران نامحدودی را اضافه کنید، فاکتورها را ایجاد کنید، پروژه‌ها را ایجاد کنید، ردیابی زمان یکپارچه را انجام دهید، هزینه‌ها را پیگیری کنید و تخمین بزنید.

6- Zoho Invoice

اگر به دنبال بهترین نرم افزار فروشگاهی رایگان برای خودکارسازی گردش کار صورت‌حساب خود هستید، Zoho Invoice بهترین گزینه خواهد بود. با نسخهٔ رایگان Zoho Invoice می‌توانید از طریق یک حساب کاربری واحد، برای مشتریان فاکتور صادر کنید و پرداخت‌ها را مدیریت کنید. همچنین می‌توانید قالب‌های صورت‌حساب را سفارشی و برند کنید، هزینه‌ها را پیگیری کنید و با مشتریان از طریق پورتال مشتری تعامل داشته باشید. ناگفته نماند که می‌توانید ردیابی زمان یکپارچه را برای خود و کارمندان برای صورت‌حساب پروژه اجرا کنید.

7- NCH Express Accounts

یکی دیگر از برنامه‌های رایگان نرم‌افزار حسابداری مخصوص دسکتاپ که باید در نظر بگیرید، NCH Express Accounts است. نسخهٔ رایگان این نرم‌افزار حسابداری می‌تواند امور حسابداری کسب‌وکارهای کوچک با کمتر از پنج کارمند را پشتیبانی کند. از طریق این نرم افزار فروشگاهی رایگان برای مشاغل کوچک، شما قادر خواهید بود به 20 گزارش مالی مهم دسترسی داشته باشید و آن را تولید کنید و درآمدها را براساس مشتری، عضو تیم یا مورد دیگر، تجزیه و تحلیل کنید. همچنین می‌توانید حساب‌های دریافتنی و پرداختی را به‌راحتی از طریق این نرم افزار مدیریت کنید.

8- نرم افزار رایگان حسابداری باران

این نرم افزار نیز به‌عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای فروشگاهی شناخته می‌شود که استفاده از نسخهٔ رایگان آن برای اصنافی مانند لوازم آرایشی، پوشاک، سوپرمارکت، رستوران، کافی شاپ و... توصیه می‌شود. نرم‌افزار پوشاک رایگان باران از معدود سایت هایی است که  همچین نرم‌افزار رایگانی را ارائه می‌کند.

۹- نرم افزار حسابداری فرداد

این نرم افزار حسابداری که مخصوص کسب‌وکارهای کوچک و نوپاست، دارای 4 نسخهٔ تولیدی، خدماتی، پیمانکاری و بازرگانی است. این نرم افزار فروشگاهی نیست ولی برای شرکت‌هایی که فعالیت‌های ذکرشده را ارائه می‌دهند، دارای قابلیت‌های است که می‌توان از طریق نسخهٔ رایگان آن را تست کرد.

10- نرم افزار حسابداری میم

یک نرم افزار فروشگاهی رایگان که برای فروشگاه‌های کوچک بسیار مناسب است. این نرم افزار قابلیت‌های مختلفی برای این نوع کسب‌وکارها دارد که برای آغاز کار و یا انجام مشاغل کوچک مناسب است.

11- نرم افزار رایگان حسابداری آرین سیستم

نرم افزار آرین سیستم نیز به‌عنوان یکی از نرم افزارهای حسابداری شرکتی محبوب شناخته می‌شود و به مدت 6 ماه بعد از نصب، دارای پشتیبانی رایگان است.

جمع‌بندی

در این مقاله از مزایای استفاده از نرم افزارهای حسابداری رایگان در مشاغل کوچک و یا مشاغل نوپا گفتیم و برخی از بهترین نرم افزارهای ایرانی و خارجی را به شما عزیزان معرفی کردیم. این نرم‌افزارها شامل wave، Akaunting، SlickPie، GnuCash، CloudBooks، Zoho Invoice، NCH Express Accounts، فرداد، باران، میم و آرین سیستم هستند. استفاده از نرم افزار حسابداری فروشگاه باعث افزایش سرعت و دقت در امور مالی شرکت می‌شود و از طرفی باعث می‌شود که شما در مسیر کسب‌وکار خود با صبر و حوصلهٔ کافی نرم افزار مناسب خود را انتخاب کنید.

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.