اگر جزو این ۶ گروه هستید نباید دندان هایتان را لمینت کنید!
تقریبا بیشتر افراد در صورت داشتن مشکلات زیبایی دندان می توانند لمینت دندان انجام دهند اما اگر شما جزو هر یک از ۶ گروه زیر هستید به هیچ عنوان واجد شرایط اصلاح طرح لبخند با این روش نخواهید بود.
۱. افراد مبتلا به پوسیدگی دندان
تقریبا اولین شرط نصب لمینت عاری بودن دندان از هرگونه علائم پوسیدگی است. تا زمانی که پوسیدگی به طور کامل برطرف نشود به هیچ عنوان امکان نصب لمینت دندان وجود نخواهد داشت. زیرا رها کردن پوسیدگی زیر لمینت می تواند باعث پیشرفت آن شده و در نهایت نه تنها درمان لمینت را با شکست مواجه می کند بلکه می تواند باعث از دست رفتن دندان نیز شود.
۲. افراد مبتلا بیماری لثه
بیماری لثه اشاره به وضعیت هایی دارد که در آن بافت لثه از حالت طبیعی خارج شده و دچار علائم آزار دهنده می شود. اولین مرحله از بیماری لثه التهاب آن است که با نام ژنژویت نیز شناخته می شود.
افرادی که ژنژویت را تجربه می کنند با التهاب لثه همراه هستند. لثه آن ها متورم، قرمز و دردناک است. با تحریک لثه در این افراد، امکان خونریزی وجود دارد وخط لثه تا حدی به سمت عقب حرکت می کند. نصب یا قرار دادن لمینت بر روی دندان یک بیمار مبتلا به التهاب لثه می تواند منجر به دو نتیجه نامطلوب زیر شود:
-
اول اینکه خونریزی یا تورم لثهها در فرآیند نصب اختلال ایجاد میکند و در لمینت ها به خوبی جا نمیشوند.
-
و دوم اینکه اگر التهاب لثه درمان نشود، لثه ها به عقب رفتن ادامه می دهند و بین لمینت و ریشه دندان آشکار می شود و ظاهری بسیار ناخوشایند به طرح لبخند می دهد.
در صورت داشتن التهاب لثه، می توانید به یک کلینیک دندانپزشکی خوب مراجعه کنید. انجام جرمگیری دندان، شستشوی دندان ها با دهانشویه کلرهگزادین یا آنتی بیوتیک درمانی درمان هایی است که در کلینیک دندانپزشکی برای شما قبل از نصب لمینت صورت خواهد گرفت.
3. افرادی که دندان قروچه می کنند
دندان قروچه یا براکسیزم یا سابیدن دندان ها به هم، وضعیتی است که معمولاً برای افرادی که اضطراب، استرس طولانی مدت یا ناهنجاری فکی دارند دیده می شود. در این افراد دندان ها با هر بار تجربه استرس یا جویدن و صحبت کردن، محکم به هم ساییده می شوند. این ممکن است خودآگاه یا به صورت کاملا ناخودآگاه صورت بگیرد.
چنانچه شخصی دندان قروچه داشته باشد نمی تواند دندان هایش را لمینت کند زیرا با وجود مستحکم بودن لمینت های سرامیکی، اما به هم سابیدن بیش از حد دندان ها به هم در یک دوره زمانی کوتاه باعث شکستن، لب پر شدن و یا ترک خوردن لمینت می شود.
4. کسانی که ممکن است از لمینت کردن دندان پشیمان شوند
برای نصب لمینت دندان نیاز است تا مقداری از مینا در سطح قدامی دندان تراشیده شود. بسته به نوع لمینت و ضخامت آن، ممکن است بین 0.5 تا 0.7 میلی متر از ضخامت مینا برداشته شود. دلیل تراشیدن دندان، عدم برآمدگی و برجستگی لمینت ها بر روی دندان ها است. دقیقا به اندازه ای که لمینت ضخامت دارد باید از مینا برداشته شود تا لمینت ها به خوبی روی دندان سوار شوند.
و از آنجا که مینای دندان بعد از تراش خوردن دیگر به صورت طبیعی بازسازی و ترمیم نیست، تا آخر عمر باید با لمینت یا جایگزین های دیگر محافظت شود. این یعنی اگر بعد از لمینت شما از اصلاح طرح لبخند خود پشیمان شوید، دیگر نمی توانید مینا را به حالت طبیعی خود برگردانید. این در حالی است که ونیر کامپوزیت یک پروسه برگشت پذیر است زیرا نیازی به تراشیدن مینا ندارد.
5. افرادی که مینای دندانی بسیار نازکی دارند
همانطور که در مورد 4 هم اشاره شد، برای نصب لمینت مینای دندان باید تراشیده شود. اما زمانی که مینا نازک شده باشد و یا ضخامت چندانی نداشته باشد، دیگر نمی توان با لمینت، طرح لبخند را اصلاح کرد. زیرا تراشیدن دندان در این شرایط می تواند باعث بدتر شدن حساسیت دندان و وارد شدن آسیب به بخش های نرم و داخلی دندان که پالپ نام دارد می شود. از این رو برای افرادی که حساسیت دندان دارند ونیر کامپوزیت گزینه مناسب تری برای اصلاح طرح لبخند خواهد بود.
6. افرادی که نمی خواهند هزینه زیادی پرداخت کنند
هزینه اصلاح طرح لبخند به ازای هر واحد لمینت دندان نسبت به سایر روش های دیگر بیشتر خواهد بود. هرچند که این هزینه همیشه ثابت نیست و در هر کلینیکی نرخ های متفاوتی برای این درمان در نظر گرفته می شود، اما مطابق آخرین تعرفه ها، برای هر واحد لمینت باید حداقل 3 میلیون تومان هزینه کرد. حال آنکه هزینه ونیر کامپوزیت که بهترین جایگزین لمینت دندان ها است به ازای هر واحد یک سوم هزینه لمینت می شود.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.