ابهاماتی درباره تاکسیونهای واگذار شده
زاکانی به شورای شهر فراخوانده شد
به گزارش «دنیایاقتصاد»، سیدجعفر تشکریهاشمی که هفته گذشته ابهاماتی درباره واگذاری و بهرهبرداری از تاکسیونهای واگذارشده از سوی وزارت کشور به شهرداری تهران مطرح کرده بود، پس از اینکه پاسخ روشنی به تذکر خود دریافت نکرد، در جلسه روز گذشته از ابزار «سوال از شهردار تهران» استفاده کرد. در متن این سوال که به صورت کتبی در اختیار هیات رئیسه قرار گرفت و توسط تشکریهاشمی نیز در صحن شورای شهر قرائت شد، آمده است: وزارت کشور در سال ۱۴۰۱ اقدام به توزیع سهمیه ۵هزار دستگاه ون بین شهرداریهای کشور کرد که میزان مشارکت شهرداریها ۳۰درصد و سهم مشارکت وزارت کشور ۷۰درصد در نظر گرفته شده بود.
تشکریهاشمی ادامه داد: بر اساس مکاتبات انجامشده تعداد ون در نظر گرفته شده برای شهرداری تهران ۶۳۰ دستگاه بوده است؛ با گذشت حدود دو سال از زمان واگذاری ونها و رونمایی آنها توسط شهردار تهران در سیزدهمین شنبه امید و افتخار در ۲۸ آبان ۱۴۰۱ و بهرغم واریز کامل و حتی بیش از حد نیاز سهم شهرداری تهران در موعد مقرر، تنها ۲۵۲ دستگاه ون به شهرداری تهران تحویل شده و خودروهای تحویل شده نیز در شبکه حملونقل عمومی پایتخت مورد بهرهبرداری قرار نگرفته یا مورد بهرهبرداری غیراصولی قرار گرفته است. تشکری با اشاره به طرح سوال از شهردار تهران گفت: ضروری است شهردار تهران در مهلت قانونی به پرسشهایی که در ادامه ذکر میشود، پاسخ دهد؛ از جمله اینکه باتوجه به اینکه قیمت هر دستگاه ون بر اساس ماده ۴ قرارداد بین وزارت شرکت خودروساز برابر با یکمیلیارد و ۲۰ میلیون تومان بوده و بر همین اساس سهم ۳۰ درصدی شهرداری تهران برای ۶۳۰ دستگاه حدود ۱۹۳ میلیارد تومان میشود، توجیه سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور برای درخواست واریز ۲۷۷ میلیارد تومان و دلیل پذیرش این موضوع از طرف شهرداری چه بوده است؟
وی ادامه داد: با وجود اینکه تعداد ون در نظر گرفته شده برای شهرداری تهران ۶۳۰ دستگاه بوده و شهرداری در زمان مقتضی نسبت به واریز مبلغ اعلام شده از سوی سازمان شهرداریها و دهیاریها اقدام کرده است، دلیل عدم تحویل کامل ناوگان تخصیصیافته طی دو سال گذشته چیست و شهرداری تهران چه اقدامات موثری برای تسریع در دریافت این ناوگان انجام داده است؟
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران پرسش دیگر خود را اینطور عنوان کرد: با توجه به اینکه مبلغ واریز شده توسط شهرداری تهران حدود ۲۷۷ میلیارد تومان بوده و همچنین سهم شهرداری تهران بابت ۲۵۲ دستگاه ون تحویل گرفته شده حدود ۷۷ میلیارد تومان است و عملا واریز ۲۰۰ میلیارد تومان اضافه، موجب عدمالنفع شهرداری از سرمایه خود در طول دو سال گذشته شده است، چه اقدامات قانونی و حقوقی برای عودت مبلغ اضافه واریزی و خسارتهای مترتب بر آن انجام شده است؟
تشکریهاشمی گفت: در مکاتبات مختلف شهرداری، دلیل عدم بهکارگیری ونهای تحویلشده، ابلاغ نشدن دستورالعمل بهرهبرداری از سوی وزارت کشور عنوان شده است؛ در حالی که این دستورالعمل در ۱۴ آذر ۱۴۰۲ ابلاغ شده بود. وی افزود: علت اینکه ناوگان ون مورد بحث از طریق ترک تشریفات قانونی و بدون انعقاد قرارداد و حتى بدون تعریف رابطه مالی مشخص به دو شرکت اشاره شده شرکت گسترش فناوری کاشان تجارت و شرکت تجارت الکترونیک پارس شهروند واگذار شده، چه بوده است؟