مقابله با سیل در تهران
معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه برخی مراجع ذیصلاح دیگر همچون شهرداریها در کنار شرکت آب منطقهای تهران، وظیفه لایروبی و ساماندهی رودخانهها را برعهده دارند، گفت: در این راستا شرکت آب منطقهای تهران با استفاده از ظرفیتهای موجود اقدام به لایروبی و بازگشایی رودخانهها و مسیلها در حوزه عملکرد خود کرده است. همچنین اطلاعرسانی به مراجع و متولیان دیگر صورت پذیرفته است تا اقدامات لازم را به عمل آورند. کیاییپور همچنین به وظایف دیگر دستگاهها از جمله منابع طبیعی در اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری و تثبیت خاک برای جلوگیری و پیشگیری از تشدید خسارتهای ناشی از سیل اشاره کرد. وی از لایروبی و بازگشایی ۷۸کیلومتر از بستر رودخانهها، مسیلها و نقاط فاقد آبگذری ایمن سیلاب طی سالهای اخیر خبر داد و اظهار کرد: علاوه بر آن در مجموع بیش از ۱۹۵نقطه حادثه خیز به شرایط عادی برگشته و امکان عبور ایمن سیلاب برای این نقاط فراهم شده است.
کیاییپور با تاکید بر لزوم تخریب مستحدثات غیرمجاز در حریم و بستر رودخانهها گفت: این عملیات اجرایی مهم که با همکاری حوزه قضایی و نیز پلیس امنیت انجام شده است، تاثیر بسزایی در رفع مزاحمت از بستر رودخانه و مسیل و ایجاد شرایط عبور ایمن سیلاب دارد. در همین راستا طی پنجسال گذشته بیش از ۱۵۰کیلومتر از رودخانههای استان با مساحتی بالغ بر ۳۰۵هکتار رفع تصرف شده است. وی یادآور شد: همچنین در راستای اعمال حاکمیت و تثبیت مالکیت دولت، صدور ۱۶۵فقره سند تکبرگی برای بیش از یکمیلیون و ۲۶هزار و ۵۵۱هکتار از اراضی حریم و بستر رودخانهها موجب صیانت از انفال و حفظ شرایط طبیعی رودخانه و عبور ایمن سیلاب شده است.
او تصریح کرد: همچنین طی سالهای اخیر، ضمن تثبیت حدود بستر و حریم رودخانهها و نصب میله در حد بستر، بیش از ۲۵۰مورد تابلوی هشدار سیلاب بهمنظور اطلاعرسانی و آگاهی مردم در کنار رودخانهها و محدودههای سیلگیر، بهویژه در محدوده شهرستان فیروزکوه و رودخانه حبلهرود و سرشاخههای آن نصب شده است. معاون حفاظت و بهرهبرداری شرکت آبمنطقهای تهران یادآوری کرد: بیش از ۱۷گروه گشت و بازرسی در طول مسیر رودخانهها بهویژه در مواقع قبل از سیلاب و حین سیلاب، وظیفه کنترل بر خط مسیر رودخانه و سیلاب را انجام میدهند تا براساس گزارشهای دریافتی اقدامات فنی و عملیاتی مناسب صورت پذیرد. وی در پایان گفت: شرکت آب منطقهای تهران بهواسطه جایگاه حقوقی خود و همچنین پتانسیلهای فنی و حقوقی و امکانات در دسترس، اقدامات قابلتوجهی در جهت مقابله با سیلاب و کاهش اثرات آن انجام داده است که عدماجرای هر یک از آنها میتوانست به تشدید آثار سیلابهای حادثشده یا بروز سیلاب در برخی محدودهها منجر شود.
ورودی سدهای تهران؛ بیش از ۴۸ میلیون مترمکعب
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات شرکت آب منطقهای تهران گفت: با ثبت ۵/ ۲۸میلیمتر بارش از ابتدای مرداد تاکنون، میزان ورودی به مخازن سدهای استان به بیش از ۴۸میلیون مترمکعب رسید. به گزارش شرکت آب منطقهای تهران، محمد شهریاری اظهار کرد: با اینکه میزان بارشها از اول مردادماه سالجاری تاکنون، در مقایسه با بارش ۵/ ۶میلیمتری مدت مشابه مردادماه سال گذشته افزایش چشمگیری داشته، میزان ذخایر سدهای پنجگانه تامینکننده آب شرب تهران به ۵۴۳میلیون مترمکعب رسیده که این میزان نسبت به روز مشابه سال گذشته که ۶۴۶ میلیون مترمکعب بود، با کاهش ۱۰۳میلیون مترمکعبی روبهرو شده است. وی با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون، میزان ورودی به مخازن سدهای پنجگانه استان تهران به ۱۰۶۴میلیون مترمکعب رسید، گفت: این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۱۲۷۰میلیون مترمکعب بود که حدود ۱۶درصد کاهش یافته است.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به بارندگیهای اخیر در مردادماه و ثبت رکورد جدید بهجهت مقدار بارندگیها در مقایسه با متوسط بلندمدت، خاطرنشان کرد: از ابتدای مهر ۱۴۰۰ تاکنون ۶/ ۲۰۸میلیمتر بارش در حوزه عملکرد استان تهران به ثبت رسیده که این میزان در مقایسه با متوسط بلندمدت که ۷/ ۲۷۴میلیمتر است، همچنان با کاهش همراه است. وی با اشاره به اینکه بارشهای اخیر در بالادست سدها اثر افزایشی بر ورودی مخازن سدها گذاشته که این افزایش حدودا معادل ۵/ ۱۶میلیون مترمکعب بوده و بیشترین میزان تاثیر نیز در حوزه شرق تهران و سد ماملو بوده است، ادامه داد: حجم ذخایر آبی سدهای ماملو، لتیان و لار، در حال حاضر به ترتیب ۶۵ و ۴۸ و۷۵ میلیون مترمکعب است که این حجم در روز مشابه سال گذشته به ترتیب ۹۴ و ۵۱ و ۹۷ میلیون مترمکعب بوده است.
وی در خصوص حجم ذخیره آب سدهای امیرکبیر و طالقان افزود: حجم ذخایر آبی سدهای مذکور در حال حاضر به ترتیب ۱۱۴ و ۲۴۱میلیون مترمکعب است، در حالی که در روز مشابه سال گذشته، حجم ذخایر آبی این سدها، به ترتیب ۱۴۷ و ۲۵۷ میلیون مترمکعب بود. شهریاری با تاکید بر اینکه تامین آب شرب پایدار برای شهروندان جزو مهمترین اولویتهای این شرکت است، ادامه داد: با توجه شرایط اقلیمی کشور، صرفهجویی در مصرف آب در بخشهای مختلف مصرف، امری ضروری است و باید مورد توجه همه اقشار جامعه قرار گیرد. او گفت: امید است با مدیریت صحیح و تلاش مضاعف خدمتگزاران مردم در صنعت آب و همچنین همراهی عموم شهروندان در رعایت الگوی بهینه مصرف، بهویژه در روزهای باقیمانده از فصل تابستان، بتوانیم بدون مشکل و چالشی شرایط مطمئن و پایداری در زمینه تامین آب شرب موردنیاز شهروندان داشته باشیم.