دنیایاقتصاد:
فاز دوم هوشمندسازی یارانه نان چنانچه پیش از این اعلامشده بود در مردادماه اجرایی میشود. بیش از ۸۰ روز از آغاز فاز نخست اجرای این طرح میگذرد و به گفته محمدجلال مشاور وزیر اقتصاد نهایتا یکماه دیگر فاز دوم اجرایی خواهد شد. بر اساس آنچه اعلامشده، سیاستگذار در فاز دوم بهدنبال متناسبسازی سهمیه آرد نانوایان کشور بوده و هدف از این روند، کنار گذاشتن سهمیه آرد یارانهای و حرکت به سمت شناورسازی دسترسی نانوایان به آرد است. همچنین گفته میشود در این فاز ضریب ۱۵درصدی جبران هزینههای نانوایان تعدیل خواهد شد. مشاور وزیر اقتصاد گفته است: «در این طرح کاهش هزینههای دولت مطرحشده بود، بر این اساس تهیه زیرساخت جهت تحقق اهداف سیاستگذار به وزارت اقتصاد واگذار شد. یک هماهنگی مشترک بین ۴وزارتخانه انجامشده است.» عملیات اجرایی طرح نیز بهصورت مشترک با کمک وزارت صمت، کشور و کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
دنیایاقتصاد:
کارنامه تجارت ایران و آمریکا در نیمه اول۲۰۲۲ منتشر شد که نشان میدهد حجم تجارت دو کشور به ۸/ ۲۳میلیون دلار رسیده است. به گزارش خبرگزاری تسنیم، گزارش دفتر آمار آمریکا حاکی از این است که در نیمه نخست۲۰۲۲، ارزش صادرات آمریکا به ایران افت ۵درصدی داشته است.
دنیایاقتصاد- لیلا لطفی:
موضوع قیمتگذاری محصولات کشاورزی از سوی سیاستگذار یکی از چالشهای جدی تمام سالهای اخیر فعالان اقتصادی است. به بهانه سیاست جدید کاهش قیمت روغن خوراکی، «دنیایاقتصاد» گفتوگویی با محمدمهدی برادران معاون صنایع عمومی وزارت صمت انجام داده است که در پی میآید.
دنیایاقتصاد:
نخستین ثبتسفارش رسمی واردات با رمزارز با ارزشی معادل ۱۰میلیون دلار با موفقیت صورت پذیرفت. به گزارش حساب کاربری توییتر رئیسکل سازمان توسعه تجارت، این ثبتسفارش انجامشده است. علیرضا پیمانپاک نوشته است: این هفته اولین ثبتسفارش رسمی واردات با رمزارز به ارزشی معادل ۱۰میلیون دلار با موفقیت صورت پذیرفت. تا پایان شهریورماه استفاده از رمزارزها و قراردادهای هوشمند بهصورت گسترده در تجارت خارجی با کشورهای هدف عمومیت خواهد یافت.
دنیایاقتصاد:
اولین محموله محصولی که از بنادر غلات تازه افتتاحشده اوکراین خارج شد، پس از ازدستدادن خریدار خود، در دریای مدیترانه شناور است و بهدنبال مقصد جدیدی میگردد. به گزارش بلومبرگ، سفارت اوکراین در بیروت روز دوشنبه (۸آگوست) تصویری از کشتی باری رازونی منتشر کرد و گفت این محموله توسط خریدار نهایی آن در لبنان به دلیل تاخیر ۵ماهه در تحویل آن رد شده است.
دنیایاقتصاد:
رئیس اتاق بوشهر با اشاره به استقبال از صادرات آبزیان در آستانه جامجهانی قطر، میگوید: تقویت ناوگان صادراتی، یکی از اولویتهاست و در این راستا، راهاندازی ناوگان دریایی یخچالی صادرات آبزیان در دستور کار قرار گرفته است.
دنیایاقتصاد:
تصویر فعالان اقتصادی از آینده منفی است. موضوعی که به جز تحریم و کاهش سرمایهگذاری، ناشی از اثر سوء سیاستهای پولی-مالی انبساطی است. آخرین گزارش شاخص مدیران خرید به روشنی نشان میدهد چگونه سیاستهای خطا زمینهساز حجم عظیمی از نااطمینانی در اقتصاد شده و فرسایش ظرفیتهای اقتصاد را تسریع کرده است. در گزارش شاخص مدیران خرید تیرماه۱۴۰۱، شامخ کل اقتصاد با حدود۵واحد افت، به عدد ۵۰ یا مرز رکود رسیده است. ضمن اینکه انتظارات فعالان اقتصادی از میزان فعالیتهای آتی به یکی از کمترین مقادیر طی ۱۶ماه اخیر سقوط کرده است. بنابر آمار شامخ، سه حوزه مسکن، خدمات و کشاورزی در ماه گذشته منقبض شدهاند؛ ضمن اینکه در شامخ صنعت، شاخصهای تولید، فروش، دریافت سفارش، استخدام، موجودی انبار، مصرف انرژی و صادرات همگی روندی کاهشی دارند.همچنین فعالان بخش صنعت در ۱۲رشته فعالیت صنعتی تاکید دارند تقاضای داخلی و خارجی برای محصولات صنایع داخلی بهشدت کم شده است.
دنياي اقتصاد:
وزیر نیرو با اشاره به افزایش ۵ درصدی تقاضای مصرف برق نسبت به سال گذشته گفت: محور برنامههای مختلف وزارت نیرو برای عبور موفق از تابستان، بر اساس اقدامات صنعت برق و همکاری و صرفهجویی مردم است که ضرورت دارد این همکاری ادامه یابد. به گزارش وزارت نیرو، علیاکبر محرابیان اظهار کرد: صنعت برق در ابتدای تحویل دولت سیزدهم با مشکلات فراوانی در حوزه تامین برق مردم و رضایتمندی مواجه بود که در این خصوص برنامه ١٠٠ اقدامی را با حمایت دولت و مجلس تدوین و با همکاری و مشارکت مردم این برنامه را اجرایی کردیم.
دنیایاقتصاد:
صرفهجویی هزار مگاواتی در دستگاههای دولتی بیانگر آن است که دولت سیزدهم مدیریت مصرف برق را از خود شروع کرد و از این طریق زمینه کاهش فشار به مردم از ناحیه تامین برق را به وجود آورد. به گزارش خبرگزاری فارس، سخنگوی صنعت برق با اشاره به مساله صرفهجویی ادارات گفت: براساس مصوبهای که در هیاتوزیران به تصویب رسید، برای ادارات اینطور تکلیف شد تا در تابستان طی ساعات اداری، ۳۰درصد و پس از خاتمه کار، ۶۰درصد مصرف خود را نسبت به سال گذشته کاهش دهند. مصطفی رجبیمشهدی، ادامه داد: شرکتهای توزیع برق موظف شدهاند بر اجرای دقیق این مصوبه نظارت کنند تا شاهد صرفهجویی ادارات در مصرف برق باشیم. علاوه بر صرفهجویی ۶۵۰مگاواتی، پس از سالها ۳۵۰مگاوات از مولدهای تامین برق اضطراری ادارات دولتی به مدار تولید برق آمد و مجموع صرفهجویی این بخش را به هزارمگاوات افزایش داد.
دنياي اقتصاد:
مدیرکل مدیریت مصرف و امور مشترکان توانیر گفت: قبض ۱۲ درصد مشترکان خانگی صنعت برق رایگان شده است و این میزان تنها شامل مشترکان تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی نیست و کل مشترکان را دربرمیگیرد. به گزارش «ایسنا»، عبدالامیر یاقوتی با اشاره به مشترکانی که مشمول تخفیف پاداش صرفهجویی مصرف شدهاند، اظهار کرد: مشترکانی که سقف الگو را رعایت کرده و نسبت به دوره مشابه سال گذشته کاهش مصرف داشتهاند، مشمول این طرح هستند و برای آنها مشوقهایی درنظر گرفته شده است، بهگونهای که در صورت یک کیلووات ساعت صرفهجویی معادل ۵کیلووات ساعت پاداش دریافت میکنند.
دنياي اقتصاد:
سرپرست معاونت توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با اشاره به اتصال سومین واحد گازی نیروگاه سمنان به شبکه برق کشور گفت: ظرفیت نیروگاههای حرارتی کشور با اتصال این واحد به شبکه، از مرز ۷۲ هزار مگاوات عبور کرده است.
نایبرئیس سندیکای صنایع خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان در شرایط فعلی حاضرند با سود صفر به روند تولید ادامه دهند و از سود قانونی ۱۷درصد بگذرند؛ اما بهنظر میرسد رویکردی در دولت شکلگرفته است که به تولید اعتنایی ندارد. به گزارش «ایلنا» مسعود بختیاری با بیان اینکه تجربه قیمتگذاری دستوری در ۵۰سالاخیر منتج به شکست شده است، گفت: با قیمتگذاری دستوری نمیتوان شاهد کنترل قیمتها بود اما بهنظر میرسد که دولت اعتقاد راسخی به این سیاست دارد.
دنیایاقتصاد:
مدیرکل بازرسی ویژه و امور تعزیرات سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از ارسال پرونده تخلف ۸۸هزار و ۷۴۵ واحد اقتصادی به دلایلی چون گرانفروشی، عدمدرج قیمت، عدمارائه فاکتور خرید و کمفروشی به تعزیرات خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، مجتبی سجادی در مورد آخرین وضعیت برخورد با تخلفات صنفی، اظهار کرد: بر اساس گزارش ارائهشده از سوی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها در بازه زمانی چهارماه ابتدایی سالجاری و با اجرای طرح مردمیسازی یارانهها و برگزاری مانورهای نظارتی، حدود ۵۲۳هزار و ۱۴۹مورد بازرسی از بازار اقلام هدف و پرمصرف در سراسر کشور صورتگرفته است.
دنیایاقتصاد:
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک با اشاره به شرایط اقتصاد و بازار پس از اصلاحات اقتصادی و حذف ارز ترجیحی، توضیح داد: در حالحاضر مرغداران به لحاظ تولید و تامین امنیت غذایی روزهای سختی را سپری میکنند و نیازمند حمایتهای اورژانسی هستند. ناصر بیکی گفت: ۳۹ مورد متفاوت در موضوعات مالیاتی از بخشخصوصی احصا شده که در صورت حضور رئیس سازمان امور مالیاتی کشور در جلسه آینده طرح و ارائه راهکار میشود. دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخشخصوصی استان مرکزی ادامه داد: جلسات کارشناسی مرتبط با این مبحث برگزار شده و تا جلسه آینده بهصورت تکمیلشده مطرح خواهد شد. بیکی گفت: در مرحله نخست ۱۰ میز استارتآپی برگزیده از نخبگان بخشخصوصی و دولتی یا حقوقی انتخاب میشوند تا بهموجب آن ایدههای نو به مناقصه و مزایده گذاشته شده، موردبررسی علمی قرار گیرد و زمینههای تبدیل آن به محصول و خدمات فراهم شود.