جزئیات بیشتر از «تارا» در گفتوگو با معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایرانخودرو
ماه آینده هزار دستگاه «تارا» تولید میشود
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایرانخودرو در گفتوگو با «دنیایاقتصاد» به سوالاتی درباره ویژگیهای فنی، تیراژ تولید و کیفیت این خودرو پاسخ گفت اگرچه حاضر نشد درباره پلتفرم این خودرو توضیحات بیشتری بدهد و آن را به زمان دیگری موکول کرد.
کیانوش پورمجیب در پاسخ به سوالی درباره تیراژ ماهانه تولید تارا گفت: بهمن امسال تولید انبوه این خودرو را با یک هزار دستگاه شروع خواهیم کرد و سال آینده آن را به ۵۰ هزار دستگاه خواهیم رساند.
مهمترین ویژگی محصول تارا را ایمنی خودرو بیان میکند و میگوید: میتوانیم بگوییم «تارا» ایمنترین خودروی گروه صنعتی ایرانخودرو برای سرنشینان و عابران پیاده از بدو تولید تاکنون بهشمار میرود که در تستهای تصادف انجام شده در خارج از کشور نیز نتایج بسیار خوبی را بهدست آورده است.
وی در تشریح ایمنی بدنه خودروی تارا توضیح میدهد: تارا به دلیل استفاده از ورقهای با استحکام بالا معروف به دوفازی، بهکارگیری ورقهای TWB یا همان ورقهای با دو ضخامت، معماری درست و برای نخستین بار بهرهگیری از جوشهای لیزری، دارای بدنهای بسیار مستحکم با وزنی سبک است.
پورمجیب همچنین با اظهار اینکه تارا نخستین خودرو از محصولات ایرانخودرو به شمار میرود که تست تصادف عابر پیاده را نیز در خارج از کشور با موفقیت گذرانده است، اضافه میکند: بر اساس آزمون تصادف عابر پیاده، سپر خودرو باید بهگونهای عمل کند که هنگام تصادف پای رهگذر را به سمت جلو پرتاب کرده و به جای اینکه فرد به زیر خودرو کشیده شود، روی درب موتور بیفتد.
وی در تکمیل توضیح خود با بیان اینکه درب موتور نیز باید این ویژگی را داشته باشد که اگر سر عابر به آن برخورد کرد، منجر به ضربه عارضهدار به فرد نشود، ادامه میدهد: چند نقطه درب موتور تست میشود که در آن میزان تغییر شکل، نیروی وارده و ویژگیهای دیگر را اندازه میگیرند.
استفاده از سامانه کنترل پایداری ESC برای اولین بار
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول ایرانخودرو، سامانه کنترل پایداری الکترونیکی در خودروی تارا بهنام ESC را یکی دیگر از ویژگیهای این خودرو بیان میکند و میگوید: تارا نخستین خودروی بومیکشور به شمار میرود که به این سامانه مجهز شده است؛ مهمترین ویژگی این سامانه، کنترل پایداری خودرو در تغییر جهتهای ناگهانی فرمان است که با اعمال نیروهای ترمزی بهصورت موضعی، مکرر و تکچرخ، مانع خارج شدن از مسیر، خطرات بعدی و واژگونی خودرو میشود.
پورمجیب همچنین به توضیح موتور تارا میپردازد و تصریح میکند: تارا به پیشرانه +TU5 مجهز شده و نسخه ارتقا یافته موتور TU5 است که با تنفس طبیعی، ۱۱۵ اسب بخار توان و ۱۵۰نیوتنمتر گشتاور به خودرو میدهد.
وی با بیان اینکه ایرانخودرو، موتور +TU5 را کاملا خودکفا تولید کرده است، اظهار میکند: خط تولید و اجزای استفاده شده در این موتور کاملا مبتنی بر طراحی متخصصان ایرانخودرو است که حدود چهار سال برای مطالعه، توسعه، تامین و صحهگذاری آن زمان گذاشتهاند.
تولید انبوه موتور بومی +TU5 با ظرفیت ۱۵۰ هزار دستگاه در سال
پورمجیب با اعلام اینکه اکنون ایرانخودرو امکان تولید انبوه موتور +TU5را دارد، میگوید: ایرانخودرو با قابلیت تولید روزانه یک هزار دستگاه، توانایی افزایش ظرفیت تولید موتور +TU5 را تا ۱۵۰ هزار دستگاه در سال دارد؛ البته اگر همه تمرکز خود را بر تولید این موتور بگذاریم، قادر به تولید ۲۵۰ هزار دستگاه در سال هم خواهیم بود.
با این حال وی با یادآوری اینکه چون در حال تولید همزمان موتورهای TU5 و +TU5 هستیم، تصریح میکند: بنابراین قادر به تولید سالانه ۱۵۰ هزار دستگاه موتور +TU5 خواهیم بود که با توجه به این ظرفیت، از آن فقط برای محصولات تولیدی ایرانخودرو استفاده میکنیم.
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایرانخودرو با بیان اینکه از ابتدای سال آینده ایرانخودرو به تولید یک هزار دستگاه موتور +TU5 در روز خواهد رسید، یادآور میشود: از اواخر امسال شروع به استفاده از این پیشرانه در محصولات خود خواهیم کرد که نخستین خودروی تجهیز شده به آن، رانا پلاس و دومین خودرو، تارا است. پورمجیب مصرف سوخت موتور +TU5 را نسبت به TU5 هفت درصد کمتر اعلام میکند. وی همچنین با اظهار اینکه در مجموع حدود دو سال برای طراحی و تولید تارا وقت گذاشتهایم، توضیح میدهد: طراحی و ساخت بدنه خارجی که مهمترین قسمت طراحی خودرو به شمار میرود حدود یک سال زمان برد.
پورمجیب در تکمیل توضیح خود با بیان اینکه تارا فشردهترین پروژهای محسوب میشود که در گروه صنعتی ایرانخودرو اجرا شده است، اضافه میکند: خطوط تولید بدنه، رنگ و مونتاژ را برای تولید خودروی تارا متناسبسازی کردهایم که صنعتیسازی آنها حدود یک سال زمان برد؛ در غیر این صورت تولید این خودرو بیش از اینها زمانبر میشد.
بالاترین میزان مشارکت قطعهسازان ایرانی
وی با تاکید بر اینکه ۹۲ درصد از قراردادهای ساخت قطعات و مجموعههای تارا با سازندگان داخلی بسته شده است و به همین خاطر این محصول خودرویی کاملا بومی به شمار میرود، میگوید: 8 درصد باقیمانده نیز شامل برخی از ورقهای با استحکام بالا میشود چون فولاد مبارکه امکان تامین آن را نداشت؛ همچنین انژکتور و مواردی از این دست را از خارج وارد کردهایم. پورمجیب همچنین با اشاره به تولید تارا در دو مدل دستی و اتوماتیک، تصریح میکند: سامانه کنترل پایداری، سامانه کمکی حرکت در سربالایی (HSA)، کیسه هوای راننده و سرنشین جلو، کامپیوتر سفری، فرمان برقی به همراه دکمههای کنترلی سیستم صوتی، کروز کنترل و محدودکننده سرعت، سیستم چندرسانهای به همراه نمایشگر هفت اینچی و چهار بلندگو، سیستم روشنایی ترک خودرو، سنسور پارک عقب از جمله امکانات این مدل هستند.
معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی ایرانخودرو چراغ روشنایی در روز (دیلایت)، مهشکن جلو و عقب، سیستم پایش فشار باد تایرها (TPMS)، محدودکننده الکترونیکی سرعت، نشانگر کمکی زمان تعویض دنده (GSI)، آینههای برقی راهنمادار مجهز به گرمکن، رینگهای ۱۵ اینچی و ایزوفیکس از دیگر تجهیزات رفاهی و ایمنی تارا در مدل دندهدستی هستند. پورمجیب درباره مدل اتوماتیک تارا نیز توضیح میدهد: تارای اتوماتیک علاوه بر امکانات اشاره شده، مجهز به کیسههای هوای جانبی دو طرف، صندلیهای برقی، برفپاککن اتوماتیک، چراغهای اتوماتیک حساس به نور محیط، ورود و استارت دکمهای، دوربین عقب، سانروف، رینگ آلومینیومی 16 اینچی، سامانه تهویه مطبوع الکترونیکی و... است. بهگفته وی بر اساس طراحی پلتفرم این خودرو، فضای سرنشین در تارا بسیار مناسب است و سرنشینان عقب نیز با فاصله بسیار معقول و راحت با صندلی جلو قرار دارند؛ همچنین فضای صندوق عقب این ماشین 640لیتر و مناسب سبک سفر خانوادههای ایرانی است. معاون تحقیقات، طراحی و تکوین محصول گروه صنعتی در پاسخ به سوالی درباره محدوده قیمتی این خودرو به «دنیایاقتصاد» گفت: اطلاعات در این زمینه از مسوولیت من خارج است. پیگیری بعدی خبرنگار «دنیایاقتصاد» نیز به این نقطه ختم شد که هنوز بهای این خودرو مشخص نشده و شورای رقابت نیز در این زمینه دارای نظر است.