شماره روزنامه ۶۵۳۶
|

«سرمقاله» دنیای اقتصاد را بخوانید و بشنوید!

دنیای اقتصاد: آتش‌بس دو هفته‌ای میان ایران و آمریکا همزمان دارای نشانه‌های امیدبخش و عوامل هشداردهنده است. از یک‌سو، چارچوب رفتاری دونالد ترامپ همچنان مبتنی بر «دیپلماسی اجبار» است؛ به این معنا که تلاش می‌کند از طریق مذاکره یا در صورت شکست آن با ابزار نظامی به اهداف خود برسد.

«سرمقاله» دنیای اقتصاد را بخوانید و بشنوید!

دنیای اقتصاد؛:جنگ بدترین راه حل تعارض میان کشورهاست و انسان ذاتاً خواهان صلح و ثبات است. در گذشته، پیش از شکل‌گیری نهادها، تعارضات بیشتر با زور حل می‌شد و به همین دلیل جنگ‌ها بخش بزرگی از تاریخ را تشکیل می‌دهند.

اخبار سرمقاله روزنامه شماره ۶۵۳۶

    پنجشنبه، ۲۰ فروردین ۱۴۰۵
  • بیم و امیدهای آتش‌بس + فایل صوتی

    به نظر می‌رسد که در مورد آتش‌بس دو هفته‌ای، هم موارد امیدوار کننده و هم موارد زنهاردهنده‌ای وجود دارد. ابتدا در مورد اینکه چرا این آتش‌بس می‌تواند شکننده باشد به چند نکته باید اشاره کرد؛ نخست اینکه چارچوب رفتاری دونالد ترامپ همان چارچوبی است که قبل از جنگ اخیر علیه ایران هم وجود داشت؛ یعنی چارچوب دیپلماسی اجبار. بر اساس این چارچوب رفتاری، ترامپ یا می‌خواهد از طریق دیپلماسی به خواسته‌های خود برسد یا در صورت عدم موفقیت دیپلماسی، ترجیح می‌دهد از ابزار نظامی استفاده کند و تاکنون در دو جنگی که علیه ایران به راه انداخته نشان داده که ابایی از به کارگیری قدرت نظامی ندارد.
۱