آکسیوس: بن سلمان به دنبال اعزام نظامیان سوریه برای جنگ در یمن است

بر اساس گزارش پایگاه خبری آکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی، عربستان سعودی و سوریه درباره اعزام نیروهای سوری به یمن برای جنگ علیه انصارالله یمن گفت‌وگو کرده‌اند. 

طبق این گزارش، «احمد الشرع» (محمد جولانی) سرکرده دولت شورشیان سوریه، این موضوع را به‌طور جدی بررسی می‌کند، اما هنوز تصمیم نهایی درباره اعزام نیرو نگرفته است. به گفته مقام‌های آمریکایی، اگرچه مذاکرات عمدتاً میان ریاض و دمشق انجام می‌شود، هر دو کشور دولت دونالد ترامپ را در جریان این طرح قرار داده‌اند و واشنگتن در اصل با آن مخالفتی ندارد.

یکی از مقام‌های آمریکایی گفت موضوع اعزام نیروهای سوری به یمن در دیدار محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی و احمد الشرع در ریاض در اوایل هفته جاری مطرح شد و بن سلمان تلاش می‌کند الشرع را به اعزام نیرو برای تقویت نیروهای یمنی تحت حمایت خود متقاعد کند؛ نیروهایی که به گفته این مقام، از نظر توان رزمی در سطح انصارالله نیستند.

یک منبع مطلع از مذاکرات نیز گفت ارتش سوریه ممکن است بین ۱۰ هزار تا ۲۰ هزار نیرو به یمن اعزام کند. بر اساس این گزارش، استقرار «لشکر ۹۰» در نزدیکی دمشق و «لشکر ۸۴» در جنوب سوریه و در نزدیکی سویدا از گزینه‌های مطرح‌شده برای این مأموریت است.

آکسیوس نوشت استقرار نیروهای سوری در یمن می‌تواند بُعد مذهبی جنگ را تشدید کند، زیرا احتمال دارد بخشی از این نیروها را نیروهای سلفی تشکیل دهند که پیش‌تر در جنگ داخلی سوریه علیه دولت بشار اسد جنگیده‌اند و اکنون در برابر نیروهای زیدی انصارالله قرار خواهند گرفت.

دو مقام آمریکایی همچنین گفتند که عربستان سعودی با سنتکام درباره نحوه احتمالی استقرار نیروهای سوری مشورت کرده است.

چندی پیش نیز منابع اطلاعاتی در صنعاء به روزنامه الاخبار لبنان گفته بودند که «انصارالله» به « اطلاعاتی دست یافته که تأیید می‌کند ریاض صدها عنصر افراطی سوری را با کمک آنکارا از طریق خاک خود به یمن منتقل کرده است».

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.