روایت بقایی از مذاکرات ایران و عمان درباره تنگه هرمز/ اداره آتی تردد در این آبراهه با توجه به تحولات چند ماه اخیر صورت می‌گیرد/ مذاکره به عمان ادامه دارد

«اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه روز یکشنبه ۲۱ تیرماه در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره مذاکرات ایران-عمان، گفت: گفت‌وگوهای وزرای امور خارجه ایران و عمان با هدف هماهنگی بین دو کشور ساحلی تنگه هرمز درباره ترتیبات اداره تردد و کشتیرانی در این تنگه، روز شنبه در مسقط انجام شد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی با اشاره به اینکه در این گفت‌وگوها هیئت‌های حقوقی و فنی دو کشور نیز حضور داشتند، گفت: طرفین در خصوص تامین امنیت و ایمنی کشتیرانی در تنگه هرمز، با رعایت حقوق حاکمیتی دو کشور ساحلی و حقوق بین‌الملل قابل اعمال و نیز با توجه به مفاد بند ۵ یادداشت تفاهم اسلام‌آباد بحث و تبادل نظر کردند.

بقائی افزود: جمهوری اسلامی ایران تأکید دارد که تنظیم ترتیبات اداره آتی تردد در تنگه هرمز باید با مشورت میان دو کشور ساحلی و با در نظر گرفتن تحولات چند ماهه گذشته به‌ویژه جنگ تحمیلی آمریکا-رژیم صهیونیستی و پیامدهای امنیتی آن بر کشتیرانی در تنگه هرمز صورت گیرد.

وی از توافق عمان و ایران بر ادامه گفت‌وگوها در سطوح سیاسی و فنی-حقوقی برای رسیدن به تفاهم مشترک در رابطه با تامین امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز خبر داد.

بقائی گفت: لازم به ذکر است در بخشی از این گفت‌وگوها، هیئتی از دولت قطر، به‌عنوان یکی از کشورهای منطقه که در ماه‌های اخیر به‌عنوان میانجی مذاکرات آمریکا-ایران هم ایفای نقش کرده است، حضور داشت.

«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه صبح روز شنبه ۲۰ تیرماه برای گفت‌وگو با مقامات عمانی پیرامون تنگه هرمز، تحولات منطقه‌ای و روابط دو جانبه وارد مسقط پایتخت عمان شد و مورد استقبال «سید بدر البوسعیدی» وزیر امور خارجه این کشور قرار گرفت.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.