نشریه «تایمز» چاپ لندن امروز (پنجشنبه) در گزارشی نوشت: &#۳۹;ترزا می&#۳۹; نخست‌وزیر انگلیس در نشست شورای امنیت که به ریاست دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا برگزار شد، تمام‌قد از برجام حمایت کرد. این مساله نشان‌ دهنده عمق اختلاف میان دو طرف بر سر توافق تاریخی هسته‌ای با ایران است.

این گزارش می‌افزاید: لحظاتی پس ‌از آنکه ترامپ توافق برجام را وحشتناک و یک‌طرفه خواند، «می» تصریح کرد که این توافق بهترین ابزار موجود برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای به شمار می‌رود و ما به حفظ آن پایبند هستیم.

بازتاب اختلاف ترامپ با ترزامی درباره برجام
تایمز در ادامه نوشت: نخست‌وزیر انگلیس ساعاتی بعد در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد درباره ضرورت &#۳۹;همکاری‌های جهانی و پایبندی به‌نظام بین‌الملل&#۳۹; سخن گفت که این مساله در تضاد مستقیم با اظهارات ترامپ در نفی جهانی‌شدن به شمار می‌رود.

«می» در سخنان خود به‌طور ضمنی به ترامپ هشدار داد که هرچند وطن پرستی لازمه سلامت یک جامعه است اما این مساله نبایستی دست‌مایه رویکردهای ناسیونالیستی قرار گیرد و به قیمت توقف همکاری‌های بین‌المللی تمام شود. ترامپ طی اظهاراتی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اشاره به اینکه آمریکا ایدئولوژی جهانی شدن را رد می کند، از دکترین وطن پرستی استقبال کرد.
گاردین نیز در گزارشی با عنوان «می» با حربه همکاری‌های بین‌المللی، ترامپ را به دلیل خروج از برجام سرزنش کرد، نوشت: نخست‌وزیر از فرصت دو سخنرانی در سازمان ملل در نیویورک استفاده کرد تا با نگاه انزواگرایانه ترامپ مقابله و تأکید کند که بهترین راه برای مقابله با نیروی‌های افراطی از طریق همکاری میان کشورها ایجاد می‌شود.

این گزارش می‌افزاید: نخست‌وزیر که یک روز پس از سخنان ترامپ در مجمع عمومی سازمان ملل سخن می‌گفت به‌صراحت ایده ترامپ درباره دکترین وطن پرستی در مقابل همکاری‌های بین‌المللی را رد کرد و محترمانه رئیس‌جمهوری آمریکا را به دلیل خروجش از برجام سرزنش کرد.

«می» گفت: بایستی نشان دهیم که راه بهتری برای رفع مشکلات مردم وجود دارد و این امر از طریق همکاری‌های جهانی تحقق‌پذیر است. او همچنین در نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل به رئیس‌جمهوری آمریکا یادآور شد که برجام بهترین ابزار ممکن برای جلوگیری از دست‌یابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

گاردین نوشت: هرچند داونینگ استریت (دفتر نخست‌وزیری انگلیس) اصرار دارد که اظهارات «می» از روی عمد برای تقابل با ترامپ انتخاب‌نشده است، اما از نگاه ناظران، اظهارات وی در تضاد مستقیم با سخنرانی ترامپ قرار دارد.

سایر رسانه‌ها و روزنامه‌های انگلیس نیز در گزارش‌های متعددی به انزوای تدریجی آمریکا در سطح جهانی اشاره‌کرده‌اند.

اسکای نیوز با اشاره به اینکه اظهارات ترامپ در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد مصرف داخلی داشت تصریح کرد که رئیس جمهوری آمریکا، این کشور را در مسیر انزوا قرار داده است.

بر اساس گزارش اسکای نیوز، سخنان وی هیچ ارتباطی با تحولات دنیا و جایگاه سازمان ملل به‌عنوان نهادی که محافظ نظم جهانی به شمار می‌رود، نداشت.

ترامپ فهرستی از ارگان‌ها و توافق‌های چندجانبه ازجمله برجام، شورای حقوق بشر سازمان ملل، اوپک و توافقنامه‌های مربوط به کمک‌های مالی را به باد انتقاد گرفت. او از ملت‌های دنیا خواست تا به تلاش آمریکا برای انزوای ایران بپیوندند. دیوان بین‌المللی کیفری را فاقد صلاحیت و مشروعیت خواند و اوپک را ارگانی متشکل از 15 کشور دانست که جیب دنیا را خالی می‌کنند.

رئیس‌جمهوری آمریکا سپس بیان کرد که این کشور آماده است تا نفت، زغال‌سنگ و گاز طبیعی خود را به قیمت مناسب عرضه کند.
او همچنین از تلاش خود و کره شمالی به دلیل پیشرفت‌های محدودی که در جهت خلع سلاح در این کشور صورت گرفته تقدیر و ادعا کرد که دیگر شاهد پرتاب موشک از سوی پیونگ‌یانگ نخواهیم بود.

بر اساس این گزارش، سخنان ترامپ برای دیپلمات‌ها و سران کشورهای حاضر در نشست اصلاً خوشایند نبود چراکه سران برخی کشورها مانند ترزا می نخست‌وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس‌جمهوری فرانسه در سخنان خود بر لزوم پایبندی به رویکرد چندجانبه گرایی تأکید دارند.

این گزارش می‌افزاید: شکاف میان &#۳۹;ترامپ غیرقابل‌پیش‌بینی&#۳۹; و متحدان سنتی آمریکا در حال افزایش است. هرچند او در کوتاه‌مدت از واکنش تلخ سایر کشورها لذت می‌برد، اما در آن‌سوی ماجرا تعداد دیپلمات‌هایی که به این نتیجه نزدیک می‌شوند بدون آمریکا به حیات خود ادامه دهند، بیشتر می‌شود.

اسکای نیوز در پایان افزود: آمریکا می‌خواهد تنها باشد و اگر ترامپ مراقب نباشد این کشور منزوی می‌شود.

نشریه تایمز نیز دیروز در گزارشی با اشاره به اینکه آمریکا تمام ظرفیت‌های مالی خود را برای مقابله با تهران به کار بسته تصریح کرد که مقاومت ایران سبب خواهد شد تا جهان به این نتیجه برسد که می‌توان بر آمریکا چیره شد.

به گزارش ایرنا، رئیس‌جمهوری آمریکا روز ۱۸ اردیبهشت‌ماه این کشور را از توافق هسته‌ای ایران و ۱+۵ خارج و اعلام کرد که تحریم‌ها را بازخواهد گرداند. این اقدام با اعتراض دیگر کشورهای امضاکننده این توافق روبرو شد و آن‌ها اعلام کردند که به این توافق پایبند می‌مانند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.