شماره روزنامه ۶۰۴۴
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۴ دنیای اقتصاد

اخبار دنیا - روزنامه شماره ۶۰۲۴

  • اولین رئیس‌جمهور زن در مکزیک

    انتخابات ریاست‌جمهوری امسال در ایالات متحده باز هم رقابتی بین دو مرد است. اما در آمریکای لاتین، همان‌طور که انتخابات مکزیک در چند روز اخیر نشان داد، انتخاب یک زن به‌عنوان رئیس‌جمهور به‌طور قابل توجهی امری عادی شده است. «سایمون رومرو» در گزارش ۳ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، «کلودیا شینباوم» که در انتخابات مکزیک در برابر کاندیدای زن دیگر، «زوچیتل گالوز»، پیروز شد، به ده‌ها زن دیگر می‌پیوندد که از دهه۱۹۷۰ به‌عنوان رئیس‌جمهور در کشورهای آمریکای لاتین خدمت کرده‌اند.
  • رقابت تنگاتنگ انتخاباتی در هند

    هند روز سه‌شنبه شروع به انتشار نتایج رای‌گیری از انتخابات عمومی خود کرد که به نظر می‌رسد نارندرا مودی، نخست‌وزیر این کشور را در مسیری تنگ‌تر برای کسب پنج سال دیگر حضور در قدرت قرار می‌دهد. این در حالی است که برخی پیش‌بینی‌ها و نظرسنجی‌ها خلاف این مساله را بیان می‌کردند. حتی اگر حزب مودی تعداد قابل توجهی از کرسی‌های پارلمان را از دست بدهد، همچنان باید بتواند با کمک شرکای ائتلافی خود دولت تشکیل دهد.
  • بایدن بازی «بی‌بی» را برهم زد

    دنیای‌اقتصاد: ماه‌هاست که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل از ارائه جدول زمانی برای پایان جنگ علیه حماس در غزه خودداری کرده است؛ موضعی که منتقدان او آن را یک تاکتیک سیاسی می‌دانند. اما بیانیه بایدن مبنی بر طرح پیشنهادی برای آتش‌بس، او را در سیبل قرار داد. به نظر می‌رسد که نتانیاهو – به‌عنوان یک محافظه کار- اکنون با انتخاب جدی بین «بقای» دولت تندرو و جنگ‌طلب خود و «بازگرداندن» گروگان‌ها مواجه است.
  • شوک «فاراژ» به انتخابات بریتانیا

    دنیای‌اقتصاد: «نایجل فاراژ»، مبارز حامی برگزیت و اخلالگر سریالی در سیاست بریتانیا، روز دوشنبه اعلام کرد که قصد دارد به‌عنوان نامزد در انتخابات سراسری بریتانیا در ماه آینده شرکت کند و این یک ضربه جدید برای چشم‌انداز نخست‌وزیر این کشور، ریشی سوناک است. «استفان کسل» در گزارش ۳ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشت، بیانیه غافلگیرکننده فاراژ که نماینده یک جنبش راست‌گرای شورشی است که برای مهار مهاجرت مبارزه می‌کند، تهدید می‌کند که با گرفتن رای از حزب محافظه‌کار حاکم بر بریتانیا، این کمپین را به هم می‌زند. با انجام این کار، او می‌تواند کار سوناک و حزبش را برای کاهش فاصله دو رقمی در نظرسنجی‌ها با حزب مخالف کارگر دشوارتر کند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    مهران کامروا طی مصاحبه‌ای نظر خود را مبنی بر اینکه تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر به نسبت بی‌طرف باقی مانده است، به اشتراک گذاشت و اگرچه حزب‌الله نمی‌خواست امضا کند، اما قطر کمی بر حزب‌الله فشار آورد تا موافقت کند. این دیدگاه نشان می‌دهد که تلاش‌های میانجی‌گرانه قطر، لبنان را از جنگ داخلی نجات داد. در مقابل، یک دیدگاه جایگزین را می‌توان در چارچوب قدرت عاریه‌ای صورت‌بندی کرد, یعنی اینکه توافق دوحه با تسلیم همه‌ طرف‌ها به خواسته‌های حزب‌الله حاصل شد. پروفسور جونز از دانشگاه دورهام می‌گوید که «لبنان فقط یک الحاقیه به دولتی است که آن دولت همان حزب‌الله است» و این دومی «بسیار قوی‌تر از دولت لبنان است.» جونز استدلال می‌کند که میانجی‌گری‌ای که صورت گرفت، موضعی را که حزب‌الله «از قبل در میان جناح‌های سیاسی لبنان داشت» مشروعیت بخشید. علاوه بر این، پیوندهای موجود با حزب‌الله به قطر اجازه داد تا در سال۲۰۱۴ بین حزب‌الله و جبهه‌ النصره میانجی‌گری کند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر