شماره روزنامه ۶۰۳۶
|

  • راز رفاقت دو رفیق

    دنیای اقتصاد: نیاز به مهمات برای استفاده علیه اوکراین، رهبر روسیه را وادار می‌کند تا روابط خود را با کره‌شمالی عمیق‌تر کند، در اتحادی که زنگ خطر را در غرب به صدا درآورده است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه روز چهارشنبه در اولین سفر خود به این کشور پس از ربع قرن، با رهبر کره‌شمالی، کیم جونگ اون، دیدار کرد؛ درحالی‌که دو دولت متعهد شدند که یک جبهه مشترک علیه ایالات متحده ایجاد و این ائتلاف را عمیق‌تر کنند. روابط دوجانبه‌ای که واشنگتن از آن می‌ترسد شامل تجارت تسلیحات بیشتر شود.
  • بازی پرمخاطره در مرز لبنان

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که جنگ در غزه بیداد می‌کند، نبرد دیگری به موازات مرز شمالی اسرائیل با لبنان در جریان است؛ یک بازی پرمخاطره که در هفته‌های اخیر با دشمنی بسیار سرسخت‌تر تشدید شده است. پرزیدنت بایدن در راستای ترس از خطر شروع یک جنگ تمام‌عیار، یکی از دستیاران ارشد خود به نام «آموس هوخشتاین» را روز دوشنبه به اسرائیل و روز سه‌شنبه به لبنان فرستاد تا برای یک راه‌حل دیپلماتیک فشار بیاورد. برخلاف حماس، حزب‌الله نیروهایی دارد که مبارزانی سرسخت هستند و این گروه دارای موشک‌های دوربرد و هدایت‌شونده است که می‌تواند اهدافی را در عمق اسرائیل هدف قرار دهد.
  • شروع به کار یک دولت استثنایی

    دنیای‌اقتصاد: برای اولین‌بار از زمان سقوط آپارتاید، مردم آفریقای جنوبی باید به ائتلافی از احزاب رقیب برای تشکیل حکومت تکیه کنند. سوال اساسی این است که آیا این ائتلاف به‌گونه‌ای خواهد بود که بتواند آنها را نجات دهد؟ به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، سیریل رامافوسا، رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی روز گذشته برای دومین دوره سوگند یاد کرد و دولتی را قرار است راه‌اندازی کند که مشابه دولت‌های این کشور از زمان پایان آپارتاید در سال۱۹۹۴ نخواهد بود.
  • شکست ماموریت اسکله موقت در غزه

    دنیای‌اقتصاد: سازمان‌های امدادی می‌گویند اسکله موقت ۲۳۰میلیون دلاری که ارتش آمریکا در مدت کوتاهی برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به غزه ساخته بود تا حد زیادی در ماموریت خود شکست ‌خورده است و احتمالا هفته‌ها زودتر از آنچه در ابتدا پیش‌بینی می‌شد به عملیات خود پایان خواهد داد. «هلن کوپر» و «اریک اشمیت» در گزارش ۱۸ژوئن در نیویورک‌تایمز نوشتند، در یک ماهی که از زمان اتصال آن به خط ساحلی می‌گذرد، این اسکله تنها حدود ۱۰روز در خدمت و فعال بوده است. بقیه زمان‌ها در حال تعمیر بود و این یا به‌دلیل آب‌های مواجی بود که آن را از هم می‌گسست یا به‌دلیل جلوگیری از آسیب بیشتر یا به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی.
  • مدیترانه قربانی می‌گیرد

    محمود فاضلی/تحلیلگر امور بین‎الملل
    شبکه بی‌بی‌سی طی گزارشی به نقل از شاهدان عینی مدعی شده است که گارد ساحلی یونان ده‎ها مهاجر را به سمت مرگ سوق داده است. به نقل از شاهدان عینی، از جمله ۹نفر که عمدا به دریا انداخته شدند، گارد ساحلی یونان موجب مرگ ده‎ها مهاجر در دریای مدیترانه طی سه سال گذشته شده است. گارد ساحلی یونان قایق‎های حامل مهاجران را به اجبار به عقب رانده است و آنها را به آب‎های ترکیه بازمی‎گرداند.
  • پوتین در پیونگ‌یانگ

    دنیای اقتصاد: ولادیمیر وی.پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه دیروز برای دیدار با رهبر کره‌شمالی، کیم جونگ اون به این کشور سفر کرد. این دومین دیدار آنها در ۹ماه گذشته است؛ زیرا دو کشور روابط نظامی خود را گسترش داده‌اند و کره‌شمالی با ارائه تسلیحات به مسکو، در پی تقویت رابطه با روس‌ها است. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، پوتین، آخرین بار در سال۲۰۰۰ به کره‌شمالی سفر کرد؛ زمانی که اولین رهبر روسیه یا شوروی بود که از این کشور دیدن کرد. سفر این هفته که از روز سه‌شنبه آغاز شده است، اهمیت استراتژیک فزاینده کره‌شمالی برای پوتین، به‌ویژه توانایی این کشور در تامین سلاح‌های متعارف مورد نیاز برای جنگ در اوکراین را برجسته می‌کند. کیم سپتامبر گذشته در خاور دور روسیه با پوتین دیدار کرد و دوره جدیدی از روابط بین دو کشور را آغاز کرد. برای کیم، این لحظه نادری بود که کشورش، به‌عنوان متحد مورد توجه قرار می‌گرفت. کره‌شمالی اصلا در غرب محبوب نیست و این اتحاد می‌تواند برای آنها قابل توجه باشد. برای روسیه هم این تقویت روابط با کشوری است که مهمات بسیار مورد نیاز آنها را برای جنگ در اوکراین فراهم می‌کند.
  • کابینه سایه به جای کابینه جنگ

    دنیای‌اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پس از خروج بنی‌گانتس، رقیب اصلی خود، کابینه جنگ را منحل کرد. کابینه جنگی ۶نفره اکنون با یک «کابینه سایه» جایگزین خواهد شد که نتانیاهو می‌تواند برای مشاوره درباره جنگ با غزه با آن مشورت کند. الجزیره در گزارش ۱۷ژوئن در همین رابطه نوشت: نتانیاهو از سوی وزرای راست افراطی در کابینه ائتلافی خود که می‌خواستند به کابینه جنگ بپیوندند، تحت فشار قرار گرفته بود که این امر می‌توانست باعث نقش بیشتر جناح راست افراطی در سیاست اسرائیل شود.
  • عقب‌نشینی دموکرات کلیدی در کنگره

    دنیای‌اقتصاد: طرح دولت بایدن برای فروش ۱۸میلیارد دلار جنگنده اف-۱۵ به اسرائیل در حالی در کنگره در حال پیشرفت است که دو عضو ارشد دموکرات به «اما و اگر» درباره آن روی آورده بودند. «گرگوری دابلیو میکس» نماینده نیویورک و دموکرات ارشد کمیته روابط خارجی که علنا با استناد به تاکتیک‌های اسرائیل در جریان کارزار غزه با این انتقال مخالفت کرده بود، از مخالفت با این معامله که یکی از بزرگ‌ترین فروش‌های تسلیحاتی آمریکا به اسرائیل در بحبوحه جنگ غزه است، دست برداشت. میکس گفت که انجام این فروش سال‌ها طول می‌کشد و از برنامه‌های دولت بایدن برای توقف فروش مهمات دیگر حمایت می‌کند.
  • قطر به‌مثابه یک« قدرت عاریه‌ای»

    دیانا گالیوا/محقق کالج سن آنتونی، دانشگاه آکسفورد ترجمه: محمدحسین باقی
    با ملاحظه‌ اینکه «مصر یک خط قرمز است»، کشورهای مخالف پیوندهای قطر با مصر را تضعیف کردند. عربستان سعودی در ژوئیه۲۰۱۳ کودتای مردمی مورد حمایت ارتش علیه مُرسی را مورد حمایت مالی قرار داد که موجب حذف اخوان‌المسلمین و به قدرت رساندن ژنرال السیسی شد. درحالی‌که قطر متحد مصری خود را از دست داد، اما این کشور شروع به پرداخت هزینه‌هایی در سطح شورای همکاری خلیج‌فارس نیز کرد.
  • انحلال کابینه جنگی در اسرائیل

    دنیای اقتصاد: بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، پایان کابینه جنگی ۶نفره را اعلام کرد. گزارش‌های روز دوشنبه حاکی از آن بود که نتانیاهو این تصمیم را عصر روز گذشته در جلسه کابینه امنیتی-سیاسی اعلام کرد. شرکای ائتلاف راست افراطی نتانیاهو برای تشکیل کابینه جنگی جدید پس از خروج بنی‌گانتس از کابینه اضطراری فشار می‌آورند. «بزالل اسموتریچ» وزیر دارایی مذهبی-ملی‌گرا و «ایتامار بن‌گویر» وزیر امنیت داخلی که خواستار ادامه بمباران غزه توسط اسرائیل شده‌اند، به‌رغم درخواست‌ها برای خویشتن‌داری از سوی متحدان از جمله ایالات متحده، خواستار تشکیل «کابینه جنگی جدید» با حضور رهبران ائتلاف حزبی شده بودند.
  • دل‌نگرانی از جنگ گسترده

    دنیای اقتصاد: ارتش اسرائیل روز یکشنبه ۲۷خردادماه ادعا کرد که حزب‌الله با حمله به اسرائیل از خاک لبنان به دنبال دامن زدن به خطر یک رویارویی گسترده‌تر است. دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش گفت: «تحرکات روزافزون حزب‌الله ما را به آستانه تنش‌های گسترده‌تری می‌رساند که می‌تواند پیامدهای ویرانگری برای لبنان و کل منطقه داشته باشد.» اظهارات او بازتاب تهدیدی بود که بنیامین نتانیاهو، در اوایل ماه جاری، چند روز پس از پرتاب رگبار راکت‌ها و پهپادهای بدون سرنشین حزب‌الله از لبنان به شمال اسرائیل، مطرح کرد.
  • سربازان پولی پوتین

    دنیای‌اقتصاد: نیروهای روسیه نبردهای خونینی را در سرزمین‌های اشغال‌کرده اوکراین به راه انداخته‌اند. مسکو این دستاوردها را از طریق طیف وسیعی از سربازان به چنگ آورده است؛ از سربازان عادی گرفته تا محکومان به زندان و یک اردوگاه جنگی آموزشی در چچن. برخی برای پول می‌پیوندند، برخی دیگر برای فرار از مشقت‌های روزمره. اما همیشه روی مثبت وجود دارد؛ چه بسا خداحافظی‌های اشک‌آلودِ بدون بازگشت هم وجود داشته باشد.
  • تاوان لبخند زدن به «ماچادو»

    دنیای‌اقتصاد: خودرویی در بیرون رستورانی ساده در ایالت گواریکو در ساوانای ونزوئلا ایستاد. راننده از پشت فرمان فریاد زد: «شما جزو کسانی هستید که دولت کسب‌وکارتان را بسته است؟ من یک عکس با شما می‌خواهم!» مرد پس از خروج از ماشین، به کورینا هرناندزِ ۴۴ساله، یکی از صاحبان رستوران نزدیک شد. با او سلفی گرفت. به وی گفت: «همه ما عصبانی هستیم.» کورینا و خواهرش الیس هرناندز، درست زمانی که ونزوئلا به رقابتی‌ترین انتخابات خود در سال‌های اخیر نزدیک می‌شود، به‌عنوان قهرمانان سیاسی ظاهر شده‌اند.
  • چین در فهرست دشمنان گروه۷

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که چین به نشست گروه۷ دعوت نشده بود، اما همچنان حضور مهمی داشت. در بیانیه پایانی اجلاس، ۲۸بار به این کشور اشاره شد، آن هم به‌عنوان یک نیروی بدخواه. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، بایدن که روز پنج‌شنبه پس از پاسخ دادن به سوالات درباره غزه و موضوع هانتر بایدن، مشتاق بود بلافاصله از ایتالیا خارج شود، مجبور شد درباره یک موضوع دیگر هم صحبت کند. درحالی‌که بایدن آماده پایان دادن به این کنفرانس خبری بود، منتظر ماند تا زلنسکی سخنان پایانی را بگوید.
  • نشست گروه۷ زیرسایه جنگ غزه

    دنیای اقتصاد: جو بایدن، رئیس‌جمهوری ایالات متحده که تریبون را با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین در یک استراحتگاه ساحلی گسترده در ایتالیا به اشتراک گذشته بود، مشتاقانه منتظر صحبت درباره پیمان امنیتی بود که به‌تازگی امضا کرده بود تا از اوکراین در نبرد با روسیه حمایت کند. به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، پس از صرف شام برای شرکت در مراسم امضای این پیمان و پاسخ‌گویی به سوالات خبرنگاران، پس از چند سوال درباره اوکراین، از او درباره موضوعی پرسیده شد که اخیرا کمتر مورد توجه قرار گرفته است: «جنگ در غزه که به بن‌بست رسیده است.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر