دولت بایدن اولین گام را برای انتقام از شرکتهای چینی برداشت
عملیات هک با بمبهای سایبری
این اقدام پاسخی به تهاجم چین به اعماق شبکههای مخابراتی ایالات متحده بود که امکان دسترسی پکن به دادهها و مکالمات را فراهم میکرد و به این کشور بینشی درباره جاسوسهایی داد که ایالات متحده احتمالا تعقیب میکرد. ممنوعیت «چاینا تلکام» بیشتر جنبه نمادین دارد تا تاثیر مالی. حتی قبل از آخرین چرخش در رویارویی سایبری بین دو اقتصاد بزرگ جهان، ایالات متحده برای کاهش حضور «چاینا تلکام» اقدام کرده بود. در اکتبر۲۰۲۱، ۹ماه پس از شروع دوره ریاست جمهوری بایدن، «کمیسیون ارتباطات فدرال» تمام مجوزهای شرکت «چاینا تلکام آمریکاز» را برای ارائه خدمات تلفنی معمولی در ایالات متحده لغو کرد و گفت که «در معرض استثمار، نفوذ و کنترل دولت چین است.»
اما این باعث شد که گرههای «چاینا تلکام» در شبکههای آمریکایی و توانایی «رسوخ» در ترافیک اینترنت و تلفن باقی بماند. این توانایی بر اساس دستور وزارت بازرگانی سلب خواهد شد، با این فرض که دولت ترامپ این رویکرد را ادامه خواهد داد. «چاینا تلکام آمریکاز» به پیامهایی که در دفترش در «هرندون»، ویرجینیا، گذاشته شد، پاسخ نداد. «آن نوبرگر»، معاون مشاور امنیت ملی در امور سایبری و فناوریهای نوظهور، روز دوشنبه در مصاحبهای گفت: «ما به دقت به جایگاه فناوریهای چینی در ایالات متحده نگاه میکنیم و از خود این سوال را میپرسیم که آیا این سطح ریسکِ قابل قبولی است؟ این شرکتها چندین سال است که شبکهها و کسبوکارهای خدمات ابری را در ایالات متحده راهاندازی کردهاند که شامل تجهیزات شبکهای میشود که با زیرساخت اینترنت همراه است. درحالیکه در گذشته ممکن بود این را بهعنوان سطح قابل قبولی از ریسک در نظر بگیریم، دیگر اینطور نیست.»
بهعنوان یک عامل بازدارنده برای سرویسهای اطلاعاتی چین، این اقدام - که مقامات دولت گفتند ممکن است اقدامات دیگری قبل از خروج بایدن در ۳۵روز باقی مانده انجام شود- ممکن است به تحولات زیادی منجر نشود. اقدام «F.C.C» برای مسدود کردن «چاینا تلکام» از بیشتر کسب و کارهایش در ایالات متحده مانع «وُلت تایفون» (کارگذاری کدهای مخرب چین در شبکه برق و شبکههای خط لوله آب و گاز) یا «سالت تایفون» (تلاش نظارتی که در تابستان کشف شد) نشد. مقامات میگویند که در مجموع، آنها منجر به مهمترین حمله به زیرساختهای حیاتی آمریکا در عصر دیجیتال شدند.
ژنرال «تیموتی دی.هاگ» مدیر آژانس امنیت ملی و فرمانده «فرماندهی سایبری ایالات متحده»، هفته گذشته در «مرکز رسانهای پالی در منهتن» گفت: «اگر امروز نگاه کنم، جمهوری خلق چین منصرف نشده است.» او از گفتن اینکه آیا نیروهایش عملیات تهاجمی علیه چین را در تلافی هر یک از تهاجمات اخیر این کشور به شبکههای آمریکایی انجام میدهند یا خیر، خودداری کرد. روز یکشنبه، مشاور امنیت ملی جدید دونالد ترامپ، یعنی «مایک والتز»، نماینده جمهوری خواه فلوریدا، در برنامه «Face the Nation» شبکه CBS اعلام کرد که دولت جدید آمریکا بسیار بیشتر وسوسه خواهد شد که از اقدامات سایبری تهاجمی علیه چین استفاده کند. والتز گفت: «ما باید شروع به تجاوز کنیم و شروع کنیم به تحمیل هزینهها و پیامدهای بالاتر به بازیگران خصوصی و بازیگران دولت-ملت که به سرقت اطلاعات ما ادامه میدهند، به جاسوسی از ما ادامه میدهند و حتی بدتر از آن، با رسوخ ولت تایفون چنین میکنند که به معنای واقعی کلمه بمبهای ساعتی سایبری را روی زیرساختها، سیستمهای آبی، شبکههای ما و حتی بنادر ما قرار میدهد.» وی افزود: ما باید رفتارهای طرف مقابل را تغییر دهیم نه اینکه مدام این نوع تشدید حمله و دفاع خود را داشته باشیم.»
بایدن چهار سال پیش در دوران دولت انتقالی خود، دقیقا پس از رو شدن دست روسیه در حال تغییر کد در نرمافزارهای حیاتی مورد استفاده دولت و شرکتهای خصوصی، سخنان مشابهی گفت. او همچنین در آن زمان متعهد شد که روسیه را مجبور به پرداخت هزینه کند. با این حال، چهار سال بعد و در هفتههای آخر ریاستجمهوریاش، بایدن هرگز بهطور علنی درباره جدیدترین هک چینی کشفشده صحبت نکرد.