دولت بایدن طرح ساخت بندر موقتی برای کمک رسانی را کلید میزند
«ماموریت اضطراری»آمریکا در غزه
مقامات آمریکایی در جمع خبرنگاران گفتند که اجرای آن ممکن است بیش از ۳۰ تا ۶۰روز طول بکشد و شامل مشارکت صدها یا هزاران سرباز آمریکایی در کشتیهای نزدیک ساحل شود و این مطابق است با دستور بایدن مبنی بر اینکه با تشدید درگیری، هیچ سرباز آمریکایی نباید در داخل غزه حضور داشته باشد. به گفته مقامات، این بندر با همکاری سایر کشورهای منطقه ساخته خواهد شد. مقامات آمریکایی گفتند که در حین توسعه ابتکار بندر دریایی با اسرائیلیها «همکاری نزدیک» داشتهاند، اما مشخص نکردند که آیا اسرائیل برای ساخت یا عملیات آن کمک یا حمایت مستقیم خواهد کرد یا خیر؟
«شانی ساسون»، سخنگوی COGAT (آژانس اسرائیلی که کمک به فلسطینیان در غزه را تنظیم میکند) به درخواست برای اظهارنظر پاسخ نداد. یکی از مقامات اسرائیلی که به شرط ناشناس ماندن درباره مذاکرات دیپلماتیک صحبت میکرد، گفت که بر اساس آخرین طرح، کمکهای اهدایی امارات متحده عربی به قبرس ارسال میشود؛ جاییکه در نهایت مورد بازرسی قرار میگیرد و سپس با کشتی به ساحل منتقل میشود.
الجزیره هم در گزارش ۸مارس نوشت، طرح ایالات متحده برای ساخت بندر موقت در سواحل غزه برای افزایش ارسال کمکهای بشردوستانه بهعنوان تلاشی برای منحرف کردن توجه از صدها هزار فلسطینی گرسنه و ممانعت مداوم اسرائیل از کمکها به این منطقه مورد انتقاد قرار گرفته است. بایدن در سخنان خود گفت: «چکمههای هیچ آمریکایی زمین را لمس نخواهد کرد.» مصطفی برغوتی، دبیرکل ابتکار ملی فلسطین روز جمعه به الجزیره گفت که طرح ساخت بندر در غزه «ایده جدیدی نیست.» او گفت: «به نظر میرسد تلاش دیگری برای منحرف کردن توجه از موضوع واقعی صورت میگیرد؛ یعنی اینکه اکنون ۷۰۰هزار نفر در شمال غزه از گرسنگی میمیرند و اسرائیل اجازه کمکهای بشردوستانه به آنها یا بقیه نوار غزه را نمیدهد.» مروان بشاره، تحلیلگر ارشد سیاسی الجزیره هم گفت که اظهارات بایدن باعث ایجاد حواسپرتی از ادامه حمایت واشنگتن از اسرائیل میشود. وی گفت: «من فکر میکنم طرح چنین مسائلی در سخنرانی بیشتر جنبه نمایشی دارد تا اینکه تلاشی صادقانه برای پایان دادن به رنج غزه.»