شماره روزنامه ۶۰۴۷
|

  • یک بام و دو هوای خودرویی نامزدهای پاستور

    دنیای اقتصاد: سه‌شنبه‌شب در مناظره آخر دو کاندیدای ریاست‌جمهوری، صنعت و واردات خودرو به طور مشخص مورد پرسش قرار گرفت و هر دو کاندیدا به تشریح برنامه‌های خود در این حوزه پرداختند. اظهارات کاندیداها در مناظره سه‌شنبه‌شب، از موافقت هر دو با واردات خودرو به عنوان تنظیم‌گر بازار حکایت دارد؛ این در شرایطی است که یکی از نمایندگان پیشین مجلس اخیرا در مصاحبه‌ای‌، از مخالفت پشت‌پرده کاندیدایی خاص با واردات خودرو خبر داده بود. همچنین هر دو کاندیدا به خودروسازی کشور تاختند و محصولات عرضه‌شده داخلی را بی‌کیفیت خواندند. با‌این‌حال هیچ‌یک از کاندیداها در باب مخالفت با تولید داخل اظهار‌نظری نکرد. موضوع پیوند دانشگاه و خودرو نیز از جمله مباحثی بود که یکی از کاندیداها آن را مطرح کرد و در پاسخ به سوالی در مورد کم‌وکیف خودروها تاکید کرد که یکی از برنامه‌هایش برای خودرو همکاری با دانشگاه‌هاست و اینکه برای رشد تیراژ خودرو برنامه‌هایی دارد.
  • انقراض خودروسازی آمریکا با حمله چین

    دنیای اقتصاد – گروه اقتصاد بین‌الملل: تلاش خودروسازان چینی برای آغاز فعالیت تجاری در مکزیک با هدف بهره‌‌مندی از قوانین تجاری آمریکای شمالی، فعالان صنعت خودروی آمریکا را نگران کرده است. به گزارش ای‌بی‌سی نیوز، این سناریو خودروسازی آمریکا را به وحشت انداخته است. خودروسازان چینی در مکزیک فعالیت‌های وسیعی را آغاز کرده‌اند تا از قوانین تجاری آمریکای شمالی به نفع خود بهره‌برداری کنند. هدف این شرکت‌ها این است که بعد از استقرار کامل در بازار مکزیک، اقدام به صادرات غیرمستقیم تولیدات خود از مکزیک به خاک ایالات متحده کنند.
  • حاشیه مجازی واردات خودرو

    دنیای اقتصاد: در فضای مجازی برخی خودروهای وارداتی به‌دلیل آنچه مغایرت با محصولات مشابه جهانی خوانده می‌شود، به چالش کشیده شده‌اند. حذف برخی آپشن‌های ایمنی و رفاهی یا ایرادات و عیوب ظاهری این سوال را نزد مشتریان مطرح کرده که مبدأ خودروهای وارداتی کجاست و این محصولات با چه کیفیتی سفارش‌گذاری و سپس وارد کشور می‌شوند؟ در این زمینه برخی واردکنندگان، فشار سیاستگذار برای تعجیل در واردات را دلیل اصلی معضل کنونی می‌دانند.
  • تکرار وعده بی‌حاصل

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت برای سومین بار در کمتر از یک سال گذشته، با وعده بهبود اوضاع تولید و عرضه، به شهروندان توصیه کرد برای خرید خودرو عجله نکنند، حال آنکه وعده‌های قبلی وی محقق نشد و قیمت نیز بالاتر رفت.
  • اعلام نتایج آخرین مرحله عرضه خودروهای وارداتی

    دنیای اقتصاد: نتایج دور جدید عرضه خودروهای وارداتی که سوم تیرماه آغاز شده بود، دیروز مشخص شد و روی سایت سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی قرار گرفت.
  • تاکسی «تخیلی» در کرواسی

    دنیای اقتصاد: ریماک، سازنده خودروهای الکتریکی اسپرت، در کرواسی زیرمجموعه‌ تازه‌ای برای ساخت تاکسی‌های خودران تاسیس کرده و می‌گوید اولین سری این تاکسی‌ها سال ۲۰۲۶ در شهر زاگرب مسافر جا‌به‌جا خواهد کرد.
  • فروش خودروساز چینی رکورد زد

    دنیای اقتصاد: بی‌وای‌دی رکورد جدیدی را در فروش خودروهای برقی و هیبریدی در سه‌ماهه دوم سال به ثبت رساند.
  • خودروی برقی ۳۰هزار دلاری فورد

    دنیای اقتصاد: فورد موتورز انتظار دارد یک خودروی برقی ۳۰هزار دلاری را روانه بازار کند که می‌تواند در حدود دو سال و نیم سودآور باشد، اما جزئیات بیشتری درباره این خودرو ارائه نکرده است. جیم فارلی، مدیرعامل فورد، در ماه آوریل، به انتظارات این خودروساز مبنی بر سودآوری بین ۲۵هزار تا ۳۰هزار دلار برای خودروهای برقی اشاره کرد. به گزارش ایسنا از رویترز، این شرکت تمرکز خود را روی تولید کامیون‌های الکتریکی و شاسی‌بلندهای بزرگ‌تر، همراه با خودروهای برقی مقرون‌به‌صرفه و کوچک‌تر قرار داده است.
  • نامزد مخالف واردات خودرو؟

    دنیای اقتصاد: رئیس دولت چهاردهم شنبه هفته آینده مشخص خواهد شد و ناگفته پیداست که تفکرات و مواضع اقتصادی دو نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات، از اهمیت بسیار بالایی برای شهروندان برخوردار است و یکی از ملاک‌های جذب رای است. در این بین، نگاه مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به مسائل حوزه خودرو به‌خصوص در بخش واردات و ایجاد رقابت در بازار (به دلیل اوضاع نامناسب بازار خودرو و ارتفاع بلند قیمت‌ها)، جایگاه ویژه‌ای نزد افکار عمومی دارد و به همین دلیل آنها در تبلیغات خود به این موضوع ورود کردند. پزشکیان و جلیلی جمعه این هفته در دور دوم انتخابات به مصاف هم خواهند رفت تا یکی از آنها جواز حضور در ساختمان پاستور را دریافت کند. بنابراین آینده بخش خودرو، به‌ویژه حوزه واردات (حداقل برای چهار سال آینده)، با اندیشه‌های یکی از این دو نامزد گره خواهد خورد؛ از همین رو با مرور مواضع خودرویی آنها می‌توان تا حدی آینده واردات خودرو را حدس زد.
  • ابلاغ رویه واردات اتوبوس از محل مصوبه اربعین

    دنیای اقتصاد: روز گذشته گمرک ‌رویه واردات اتوبوس‌های دست‌دوم از محل مصوبه اربعین را اعلام کرد. هیات وزیران اواخر ماه گذشته، مصوبه جدید واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای اربعین را ابلاغ کرد. طبق این مصوبه واردات توسط بخش خصوصی و با اعمال سود بازرگانی ۵درصد انجام خواهد شد. بر این اساس روز گذشته گمرک رویه واردات از جمله تامین ارز اتوبوس‌های دست‌دوم را اعلام کرد.طبق مصوبه گمرک، همراه با ثبت‌سفارش، مجوز ارزی دفتر صنایع خودرو فعال خواهد شد و مسوولیت صدور مجوز ارزی بر عهده این دفتر خواهد بود.گمرک همچنین اعلام کرده که ثبت‌سفارش‌ها از محل این بند (واردات اتوبوس اربعین) از کنترل سهمیه واردات معاف است.همچنین علاوه بر مجوز ارزی، اخذ مجوزهای فنی دفتر صنایع خودرو، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، الزام شناسه کالا و تاییدیه خدمات پس از فروش توسط دفتر فنی، مهندسی و نگهداری وزارت صمت در ضوابط ثبت‌سفارش از محل این بند لحاظ می‌شود.
  • صنعت خودرو ۱.۳میلیارد یورو ارز نیمایی گرفت

    دنیای اقتصاد: طی ۱۰۰ روز ابتدایی سال ۱۴۰۳ بیش از ۲میلیارد دلار برای صنایع خودرو و حمل‌و‌نقل تامین شد. ‌تازه‌ترین آمار مرکز مبادله نشان می‌دهد از ابتدای سال تا ۸ تیرماه امسال، بیش از ۲میلیارد دلار برای واردات مورد نیاز صنایع خودرو و حمل‌و‌نقل تامین ارز شده است. از این حجم، ۱.۳میلیارد دلار با نرخ نیمایی و ۷۴۰میلیون دلار با نرخ توافقی تامین شده است. از اول فروردین‌ماه تا ۹تیرماه ۱۴۰۳، ۱۷میلیارد و ۵۸۳میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
  • قوی‌ترین خودروی تاریخ بنتلی رونمایی شد

    دنیای اقتصاد: بنتلی نسل جدیدی از مدل اسپرت ‌کنتینانتال را رونمایی کرده و می‌گوید این قوی‌ترین خودروی سواری است که تاکنون ساخته است. کنتینانتال موتور هیبرید-الکتریکی دارد و از سال ۲۰۲۶ به بازار عرضه خواهد شد.به گزارش بی‌بی‌سی، با آمدن کنتینانتال، بنتلی استفاده از موتور دوازده‌سیلندر را متوقف خواهد کرد. موتور دوازده‌سیلندر از مهم‌ترین ویژگی‌های محصولات بنتلی از زمان تاسیس این کارخانه بوده است.بنتلی مانند دیگر خودروسازان تلاش می‌کند میزان تولید آلودگی خودرو‌هایش را کاهش دهد. اولین مدل الکتریکی بنتلی سال آینده به بازار خواهد آمد و این شرکت می‌گوید همه محصولاتش را تا سال ۲۰۳۰ کاملا الکتریکی خواهد کرد.
  • مدل جدید آستون مارتین با سلیقه قهرمان تیم فرمول یک

    دنیای اقتصاد: آستون مارتین یک مدل جدید رونمایی کرده که با سلیقه فرناندو آلونسو، راننده تیم فرمول یک این شرکت، ساخته شده است. نام این مدل والیانت است و براساس خودرویی ساخته ‌شده که خودروساز انگلیسی سال گذشته به مناسبت صد و دهمین سالگرد تاسیسش به بازار عرضه کرد.والیانت قرار است به‌زودی در «فستیوال سرعت گوود‌ وود» در انگلستان نمایش داده شود و آستون مارتین می‌گوید ۳۸ دستگاه از آن در بخش خودرو‌های سفارشی‌اش تولید خواهد کرد.والیانت براساس مدل والور کارخانه ساخته شده که آن هم یک مدل سفارشی با تولید محدود است و ۱۱۰ دستگاه از آن ساخته می‌شود.
  • تغییر مسیر ارز خودرو؟

    دنیای اقتصاد: سیاستگذار خودرو از روند واردات خودرو گلایه کرده، چراکه معتقد است به جای خودروهای لوکس باید خودروهای ارزان‌قیمت با ارزبری کمتر و قابل رقابت وارد کشور شود. این اظهارات در شرایطی است که به نظر می‌رسد ورود خودرو از برقی‌ها حالا به ارزان‌قیمت‌هایی با ارز کمتر شیفت پیدا کرده است.
  • پژوپارس به موزه رفت؟

    دنیای اقتصاد: با پایان مهلت سازمان ملی استاندارد، به نظر می رسد سرانجام تولید پژوپارس به عنوان یکی از پرتیراژترین محصولات تاریخ خودروسازی کشور، سرانجام پایان یافته و این خودروی محبوب راهی موزه شده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر