رونمایی از ون لوکس بنز

به گزارش BBC، کانسپت «ویژن‌وی» (Vision V) روی پلتفرم جدیدی ساخته شده که قرار است نسل آینده ون‌‌‌های مرسدس‌بنز با آن تولید شوند. با این پلتفرم می‌‌‌توان ون‌‌‌های الکتریکی و بنزینی را در ابعاد مختلف تولید کرد و بنز می‌‌‌گوید خودروهای الکتریکی با آن می‌‌‌توانند با هر بار شارژ تا بیش از ۵۰۰کیلومتر حرکت کنند.

ویژن‌وی ظاهری تازه‌‌‌ از جلوپنجره مرسدس را نمایش می‌دهد. در این مدل جلوپنجره همیشگی بنز با نوارهای نورانی شکل گرفته و ستاره سه‌‌‌پر کارخانه روی کاپوت هم نورانی است. چراغ عقب هم قابی با بیش از ۴۵۰لامپ سه‌‌‌بعدی است.

بخش عقب ون به یک اتاق خصوصی مجلل تبدیل شده که با ترکیبی از چرم ناپا و چوب طبیعی تزئین شده است. صندلی‌‌‌های عقب به‌طور کامل تخت می‌‌‌شوند. بین دو صندلی یک صفحه لمسی است که با آن می‌‌‌توان امکانات خودرو را کنترل کرد. از کنسول وسط یک میز تاشو بیرون می‌‌‌آید که سطح آن یک صفحه شطرنج است و مهره‌‌‌های بازی هم در کابینت‌‌‌های چوبی و شیشه‌‌‌ای کنار صندلی‌‌‌ها قرار دارد.

ویژن‌وی یک نمایشگر ۶۵اینچی با وضوح بالا دارد که هنگامی که استفاده نمی‌شود، در کف خودرو جمع می‌شود. شیشه‌‌‌ها را هم می‌‌‌توان با فشار یک دکمه مات کرد. هفت‌پروژکتور در سقف و کف خودرو تصاویر را روی شیشه‌‌‌های مات‌‌‌شده پخش می‌کنند تا به گفته مرسدس‌‌‌‌بنز «فضایی با تجربه دیجیتال ۳۶۰درجه» برای سرنشینان ایجاد شود. سیستم صوتی خودرو هم صدای سه‌بعدی را از ۴۲بلندگو پخش می‌کند.

سقف ویژن‌وی پنل‌‌‌های خورشیدی دارد که بخشی از برق مصرفی خودرو را تامین می‌کند. بنز می‌‌‌گوید این پنل‌‌‌ها در کشورهایی با آفتاب زیاد مثل اسپانیا می‌‌‌توانند به اندازه‌‌‌ حدود ۲۲کیلومتر رانندگی روزانه برق تولید کنند.

بازار ون‌‌‌های لوکس بازاری کوچک اما پرسود است. استقبال خریداران چینی به رونق این بازار کمک کرده و مرسدس‌‌‌‌بنز امیدوار است بتواند فروش این مدل‌‌‌ها را علاوه بر چین در بازارهای آمریکا و اروپا هم گسترش دهد.

مرسدس‌بنز علاوه بر کانسپت ویژن‌وی، در نمایشگاه شانگهای نسخه‌‌‌ای کشیده‌‌‌تر از مدل CLA را هم رونمایی کرد که ویژه بازار چین طراحی شده است.

این مدل‌‌‌ها در حالی معرفی شده‌‌‌اند که فروش مرسدس‌بنز در چین، بزرگ‌ترین بازار این کارخانه، سال گذشته ۷‌درصد کاهش یافته است. رقابت شدید و کاهش تقاضا برای خودرو‌‌‌های الکتریکی از جمله دلایل اصلی این افت فروش عنوان شده‌‌‌اند. با این حال اولا کالنیوس، مدیرعامل مرسدس‌‌‌ بنز می‌‌‌گوید، هنوز فرصت زیادی برای رشد در چین وجود دارد.