باب گفتو گوی اصولگرایان میانهرو و اعتدالیون باز شد
سیگنال حمایتی پزشکیان از ریاست قالیباف
از همین رو ، شاید رئیس مجلس یازدهم، برای ابقا در جایگاه فعلی خود به عنوان رئیس مجلس، در الگویی مشابه رویکرد علی لاریجانی در مجلس دهم دست به ایجاد فراکسیونی جدید در تقابل با اصولگرایان تندرو بزند. چنانکه از اخبار غیررسمی مجلس شنیده میشود برخی از منتخبان مستقل و اصلاحطلب مجلس آتی همچون غلامرضا تاجگردون و علاءالدین بروجردی در نشست با همکاران خود درصدد جذب رای آنان به سود قالیباف هستند و در این راستا نشستهای پیدرپی را در حمایت از ریاست قالیباف برگزار میکنند. برخی دیگر از چهرههای اصلاحطلب مجلس همچون مسعود پزشکیان، نماینده اصلاحطلب مجلس که به گمان برخی توان رقابت با قالیباف را داشت نیز بیرون از گود این رقابت ایستاده است. او در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» سیگنالهایی برای حمایت از قالیباف در مقابل گزینه ریاست طیف اصولگرایان رادیکال داده است.
قالیباف رئیس میشود؟
مسعود پزشکیان، نماینده اصلاحطلب تبریز در مجلس یازدهم و منتخب مردم در مجلس دوازدهم که نایب رئیسی مجلس دهم را نیز در کارنامه خود دارد، در گفتوگو با «دنیای اقتصاد»، در پاسخ به این پرسش که آیا قالیباف رئیس مجلس دوازدهم خواهد بود، گفت: تصور میکنم آقای قالیباف در مقابل افرادی که در حال حاضر حرفهایی را میزنند، قابل قیاس نیست. اینکه عیبها را بگوییم درست نیست و حافظ میگوید: «حافظ از بادِ خزان در چمنِ دهر مرنج/ فکرِ معقول بفرما گُلِ بیخار کجاست؟» بنابراین اینکه بخواهند فرد بینقصی را پیدا کنند، پیدا نمیکنند و بیخود میگردند.
ما با این عیبها و این نواقص باید افرادی را انتخاب کنیم که به نسبت تجربه بیشتر، تعامل بهتر و نگاه جامعتری دارند. او افزود: بالاخره شورای نگهبان به یک سری افراد اجازه داده که در انتخابات شرکت کنند و به صحنه رقابت بیایند و مردم مجبور بودند به تعدادی از این افراد رای دهند و یک تعدادی هم اصلا نیامدند که رای بدهند. در این میان از افرادی که به مجلس دوازدهم راه یافتند باید یک نفر رئیس شود و باید یک فردی را انتخاب کرد که در میان افراد حاضر در مجلس دوازدهم جامعتر است، تعامل بهتری دارد، مردمیتر است و با تمام عیبهایی که دارد بیاید و جلسه را اداره کند. البته این فرد باید چارچوب قانون را هم رعایت کند. به گفته این نماینده اصلاحطلب مجلس، انتخاب یک فرد تندرو به عنوان رئیس مجلس دوازدهم امکانپذیر نیست.
پزشکیان در خصوص اینکه آیا این احتمال وجود دارد که قالیباف رئیس مجلس دوازدهم نشود، اظهار کرد: باید دید چه کسانی کاندیدا میشوند و چه تعاملی با افراد دارند. اکثریت که اصولگرایان باشند دو شقه شده و این موضوع تاثیرگذار است و بر این اساس میتوان باب گفتوگو را با اقلیت باز کرد.
مجلس دوازدهم سه فراکسیونی است؟
او در پاسخ به این پرسش که مجلس دوازدهم چند فراکسیون سیاسی خواهد داشت، خاطرنشان کرد: حداقل سه فراکسیون سیاسی در مجلس آینده تشکیل میشود. چون دو طیف اصولگرا با هم دعوا دارند و همدیگر را قبول ندارند و البته تندروها بد اخلاقتر هستند. حرف تند زدن که هزینه ندارد. اگر مرد هستند بگویند کجا را توانستهاند درست کنند و با کدام اخلاق توانستهاند چند نفر را هدایت کنند. چون هدایت با زور نمیشود بلکه با رفتار، منش و گفتوگو امکانپذیر است. با تهدید کردن، انگ زدن و بد اخلاقی مشکلی حل نمیشود.
وزن میانهروها در مجلس دوازدهم
او در خصوص تعداد اعضای فراکسیون اصلاحطلبان و میانهروهای مجلس آینده، تاکید کرد: به نظر میرسد حداقل ۵۰ تا ۶۰ نفر در این فراکسیون حضور داشته باشند. این نماینده مجلس در خصوص پیشبینیاش از روسای سه فراکسیون سیاسی مجلس دوازدهم تصریح کرد: روسای فراکسیونها مهم نیست و افرادی خودشان را کاندیدا میکنند. بستگی دارد چه کسی بخواهد رئیس شود، اما رئیس شدن یا نشدن که مهم نیست. بلکه مهم این است که افراد چقدر بتوانند با هم تعامل کنند و بعد بتوانند ایدهها را در عمل پیاده کنند.