بازار روغن متاثر از سیاست‌‌های داخلی

فعالان صنعت روغن معتقدند قیمت‌گذاری دستوری یکی از موانع توسعه تولید و صادرات روغن است و این سیاست باعث شده صادرات روغن و کنجاله کاهش یابد. این در حالی است که حذف این سیاست علاوه بر بهبود تامین بازار داخل، بر صنعت طیور و خوراک انسان نیز تاثیر مثبتی می‌‌گذارد.در همین راستا یک مسوول صنفی درباره تاثیر خروج سرمایه‌گذار خارجی از صنایع روغنی گفت: پیش‌بینی می‌شود وضعیت بهتر شده و مشکلی در تامین بازار و قیمت‌ها رخ ندهد زیرا توانمندی شرکت‌های تولیدی ایرانی بالاست.

تیمور محمدی، عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی ایران در این خصوص به خبرگزاری مهر گفت: هنوز اطلاعات قطعی مبنی بر خروج این شرکت عربستان سعودی در بورس‌کالا ننشسته است. اما مذاکراتی در حال انجام است که قطعی نشده و ادامه دارد. وی درباره میزان سهام این شرکت خارجی در کارخانه روغن بهشهر اظهار کرد: میزان سرمایه‌گذاری این شرکت فعال در حوزه تولید روغن خوراکی ۷۹.۹‌درصد بوده و در حال مذاکره با یک شرکت ایرانی تولیدکننده روغن است تا سهام واگذار شود.

این عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی درباره بازار روغن در شرایط فعلی گفت: پیش‌بینی می‌شود وضعیت بهتر شده و مشکلی در تامین بازار و قیمت‌ها رخ نخواهد داد؛ زیرا توانمندی شرکت‌های تولیدی ایرانی بالاست.محمدی درباره علت خروج این سرمایه‌گذار خارجی عنوان کرد: شواهد حاکی از تغییر سبد تجاری این شرکت بوده چرا که صنایع غذایی دارای حاشیه سود صنایعی چون سیمان و فولاد نیست؛ از این رو این شرکت به دنبال سرمایه‌گذاری در صنایع جدید با حاشیه سود بالاتر است. این عضو هیات‌مدیره انجمن صنفی صنایع روغن نباتی اضافه کرد: این سرمایه‌گذار عربستان سعودی در خاورمیانه و کشورهای مختلف حضور دارد اما قرار است با رویکرد جدید در صنایعی سرمایه‌گذاری کند که حاشیه سود بیشتری داشته باشد.گفتنی است هلدینگ صافولا، طی روزهای گذشته با فروش سهام خود در شرکت بهشهر از ایران خارج شده است. براین اساس، صافولا سهام خود را به ارزش ۷۰۵ میلیون ریال عربستان معادل ۱۸۸ میلیون دلار فروخته است.

علت فروش این سهم نیز ‌سودآوری اندک  بیان شده است. صافولا فروش این شرکت را یکی از بزرگ‌ترین معاملات تاریخ خود تلقی کرده است. در حال حاضر گزارش‌‌ها حاکی از این است که سهم هلدینگ بهشهر که پیش‌تر در اختیار صافولا بود به یک شرکت اماراتی واگذار شده است. گفته می‌شود که این شرکت با یک سرمایه‌گذار ایرانی که سال‌ها در واردات نهاده‌‌های دامی فعالیت دارد مرتبط است. سهام این هلدینگ سه روز پیش به صورت بلوکی به فروش رسیده است. صافولا از جمله در تولید روغن‌‌های خوراکی شامل لادن و بهار و نسترن سرمایه‌گذاری کرده بود.