شماره روزنامه ۶۲۱۴
|

استناد به قانون منسوخ برای تشکیل یک وزارتخانه جدید در دولت؛

ناگفته‌های طرح تفکیک وزارت راه‌وشهرسازی بررسی شد. گزارش توجیهی ضمیمه این طرح حاوی پیشنهاد تشکیل یک وزارتخانه جدید است که هیچ‌گاه در ساختار دولت وجود نداشته است. از طرفی دو اداره کل مجلس با اعلام اشکالات این طرح، توصیه کرده‌اند دولت رأسا در این رابطه لایحه ارائه دهد.

یک کارشناس الزامات حقوقی توسعه دریامحور را تشریح کرد؛

مجلس شورای اسلامی درصدد تصویب آیین دادرسی دریایی است. به گزارش پایگاه خبری «گفتمان دریا»، سید‌‌‌علاء‌‌‌الدین سادات‌رسول، کارشناس حقوق دریایی و از مولفان آیین دادرسی دریایی، ضمن تشریح الزامات حقوقی توسعه دریامحور، گفت: آیین دادرسی دریایی هم‌‌‌اکنون در کمیسیون‌‌‌های تخصصی مجلس در دست بررسی است تا…

    چهارشنبه، ۱۰ بهمن ۱۴۰۳
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد»‏‏‌ از سه اقدام فوری برای تجاری‏‏‌سازی کریدور شمال–جنوب

    خشت آخر دروازه تجارت با روسیه

    جای خالی ایران در تجارت روسیه با تکمیل کریدور شمال–جنوب پر می‌شود. این موضوع بخش مهمی از توافق صورت‌گرفته ذیل معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه در سفر اخیر مسعود پزشکیان به مسکو است؛ توافقی که طی آن ایران یک‌گام دیگر به تجاری‌سازی کریدور شمال-جنوب نزدیک شد. طرف روسی وعده داده که در تکمیل راه‏‏‌آهن رشت–آستارا به‌عنوان قطعه مهم پازل اتصال ریلی میان دو کشور مشارکت می‌کند و هدف‌گذاری ترانزیت سالانه ۱۰میلیون تنی از طریق این کریدور مهم عبوری از ایران نیز مورد تاکید طرف ایرانی است. اما تحقق این هدف منوط به سه‌اقدام فوری از سوی طرف ایرانی است؛ چراکه در غیر‌این‌صورت امکان پاسخ به نیاز همسایگان از طریق کریدور شمال–جنوب وجود نخواهد داشت.
  • یک کارشناس الزامات حقوقی توسعه دریامحور را تشریح کرد؛

    آیین دادرسی دریایی در فرآیند تصویب

    مجلس شورای اسلامی درصدد تصویب آیین دادرسی دریایی است. به گزارش پایگاه خبری «گفتمان دریا»، سید‌‌‌علاء‌‌‌الدین سادات‌رسول، کارشناس حقوق دریایی و از مولفان آیین دادرسی دریایی، ضمن تشریح الزامات حقوقی توسعه دریامحور، گفت: آیین دادرسی دریایی هم‌‌‌اکنون در کمیسیون‌‌‌های تخصصی مجلس در دست بررسی است تا بعد از انجام بررسی‌‌‌های کارشناسی در نوبت تصویب در صحن قرار بگیرد.
  • راه‏‏‌اندازی یک خط جدید تاکسی هوایی تا پایان امسال

    به گفته رئیس سازمان هواپیمایی، تاکسی هوایی البرز تا زنجان راه‌اندازی خواهد شد. به گزارش «ایسنا»، تاکسی‌‌‌های هوایی اگرچه قدمت طولانی در کشور دارند و می‌‌‌توانند خدمات بسیار زیادی برای منطقه به همراه داشته باشند، اما در این سال‌ها توجه چندانی به توسعه آنها نشده و آن‌طور که رئیس سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرده، حدود ۱۲هواپیمای زیر ۱۹نفر در کشور داریم که زیرساخت‌‌‌های فعال‌شدن آنها در حال انجام است و تا پایان سال تاکسی هوایی زنجان به البرز راه‌‌‌اندازی می‌شود و پس از آن راه‌‌‌اندازی این تاکسی‌‌‌ها برای جزایر کیش-هندورابی در دستور کار قرار دارد.
    شنبه، ۰۶ بهمن ۱۴۰۳
  • استناد به قانون منسوخ برای تشکیل یک وزارتخانه جدید در دولت؛

    وزارتخانه جدید در راه است؟

    ناگفته‌های طرح تفکیک وزارت راه‌وشهرسازی بررسی شد. گزارش توجیهی ضمیمه این طرح حاوی پیشنهاد تشکیل یک وزارتخانه جدید است که هیچ‌گاه در ساختار دولت وجود نداشته است. از طرفی دو اداره کل مجلس با اعلام اشکالات این طرح، توصیه کرده‌اند دولت رأسا در این رابطه لایحه ارائه دهد.
  • ظرفیت اقتصادی ایران به‌عنوان پل اتصال آسیا به اروپا بررسی شد

    از اسلام‏‏‏‏‏‏‏‌آباد تا استانبول، با عبور از تهران

    کریدور اسلام‌‌‌‌‌‌‌‌آباد-تهران-استانبول یکی از مسیرهای استراتژیک و کلیدی در منطقه، فرصتی استثنایی برای تقویت تعاملات تجاری بین آسیا و اروپا فراهم کرده‌است.
    چهارشنبه، ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
  • سنجش میزان تحقق‏‏‏‏‌پذیری برنامه میان‌مدت توسعه حمل‌ونقل در گفت‌وگو با صاحب‌نظران؛

    تناقض در «برنامه» حمل‌ونقل

    محتوای برنامه هفتم توسعه در بخش حمل‌ونقل دچار نوعی تناقض است؛ تناقض میان اهداف کمّی و زیرساخت‌های موجود. صاحب‌نظران حوزه حمل‌ونقل تحقق‌پذیری اهداف این برنامه به‌ویژه در حوزه ترانزیت را منوط به خروج از باتلاق پروژه‌های نیمه‌تمام و ترمیم ناوگان فرسوده می‌دانند.
  • نقش ایران در اتصال شرق و غرب جهان

    کریدورهای ترانزیتی نقش حیاتی در توسعه اقتصادی و تقویت روابط بین‌المللی کشورها ایفا می‌کنند. ایران، به‌دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک خود، می‌تواند به‌عنوان پل ارتباطی بین شرق و غرب عمل کند. یکی از مهم‌ترین این مسیرها، کریدور شرق به غرب است که از طریق ایران عبور می‌کند و کشورهای آسیایی را به اروپا متصل می‌سازد. در این گزارش، به بررسی مسیر این کریدور، نحوه اتصال آن به ایران و مزایای آن برای کشور می‌‌‌‌‌‌‌پردازیم.
  • نرخ عوارض ۵ آزادراه دولتی کشور افزایش‌یافت

    شورای اقتصاد، نرخ عوارض پنج آزادراه دولتی کشور را از اول بهمن ماه تغییر داد. به گزارش «ایسنا» طبق مصوبه «افزایش نرخ عوارض آزادراه دولتی کشور»، نرخ عوارض پنج آزادراه دولتی کشور از اول بهمن ماه تغییر کرد.
    سه‌شنبه، ۰۲ بهمن ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» علل جاماندگی ایران در حوزه ایفای نقش در زنجیره تامین جهانی را بررسی می‌کند

    توقف در ایستگاه لجستیک

    جهان امروز در میدان رقابت اقتصادی، لجستیک را به‏‏‌عنوان عنصری بنیادین برای توسعه پایدار و افزایش قدرت رقابت‏‏‌پذیری کشورها پذیرفته است. زنجیره‏‏‌های تامین جهانی همچون شریان‏‏‌های حیاتی تجارت بین‌المللی، از لجستیک به‏‏‌عنوان موتور محرک خود بهره می‏‏‌گیرند. ایران با موقعیت ژئوپلیتیک منحصربه‏‏‌فرد خود که چهارراه ارتباطی آسیا، اروپا و خاورمیانه را تشکیل می‌دهد، ظرفیت آن را دارد که به یکی از مراکز لجستیکی برتر جهان تبدیل شود، اما واقعیت تلخ این است که این ظرفیت عظیم، تاکنون تنها در حد یک رویا باقی مانده و در عمل، صنعت لجستیک ایران با چالش‏‏‌های بنیادینی دست‏‏‌وپنجه نرم می‌کند. از بنادر و شبکه‏‏‌های ریلی تا حمل‏‏‌ونقل جاده‏‏‌ای و هوایی، ناکارآمدی زیرساخت‏‏‌ها، نبود مدیریت یکپارچه و مشکلاتی مانند قوانین پیچیده و سیاستگذاری‏‏‌های غیرمنعطف، ایران را از رسیدن به جایگاه شایسته‏‏‌اش در لجستیک جهانی بازداشته است. در همین زمان، کشورهای همسایه همچون ترکیه و امارات، با تکیه بر برنامه‏‏‌ریزی دقیق، سرمایه‏‏‌گذاری‏‏‌های کلان و بهره‏‏‌برداری هوشمندانه از فناوری‏‏‌های روز، نقش‏‏‌های مهمی در زنجیره تامین منطقه‏‏‌ای و جهانی ایفا می‌کنند که درآمد بسیاری برایشان ایجاد کرده است. این تفاوت آشکار، زنگ خطری است که مدیران اقتصادی ایران باید آن را بشنوند و با اقدامی قاطع، از عقب‏‏‌ماندگی لجستیکی جلوگیری کنند.
    دوشنبه، ۰۱ بهمن ۱۴۰۳
  • آیا خرید هوا‏‏‏‏‏‏‌‏‏‏‏‏‏‌پیمای کارکرده منطقی ‏‏‏‏‏‏‌است؟

    باید و نباید هواپیمای دست‌دوم

    میانگین سن ناوگان هوایی ایران به ۲۷سال ‌رسیده‌است؛ درحالی‌که این نرخ در آمریکا حدود ۱۴ و در کشورهای اروپایی نظیر آلمان ۱۲ و انگلیس ۱۴سال است، اما تحریم‌های بانکی صنعت حمل‌ونقل هوایی را از تسهیلات لیزینگ محروم‌کرده و امکان خرید هواپیمای نو که در زمره کالاهای سرمایه‌‌‌‌‌‌‌بر است را از ایرلاین‌‌‌‌‌‌‌ها سلب کرده‌است. از طرفی گفته می‌شود بخش قابل‌توجهی از هواپیماهای دست‌دوم واردشده قابل‌استفاده نبوده و در آشیانه متوقف مانده‌است. با این اوصاف آیا کاهش سن ناوگان هواپیمایی با خرید هواپیمای دست‌دوم منطقی است؟ «دنیای‌اقتصاد» این موضوع را بررسی کرده‌است.
  • توافق های ایران و روسیه در حوزه حمل‌ونقل

    وزیر راه و شهرسازی بخشی از توافق‌های ایران و روسیه را تشریح کرد. به گزارش «ایسنا» فرزانه صادق که به‌همراه رئیس‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌جمهور پزشکیان و سایر وزرای دولت چهاردهم به مسکو سفر کرده‌بود، با اشاره به معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه که به امضای روسای‌جمهور دو کشور رسید،‌درخصوص مواردی که در این معاهده مرتبط با فعالیت‌های وزارت راه و شهرسازی است توضیحاتی ارائه کرد. وی گفت: در موضوعات مرتبط با حمل‌ونقل ریلی، هوایی و دریایی و جاده‌ای در بخش کالا و مسافر توافق‌هایی بین دو کشور انجام شد. معاهده جامع مشترک راهبردی ایران و روسیه که به‌امضای روسای‌جمهور دو کشور رسید، ‌نشان‌دهنده عزم دو کشور برای گسترش همکاری‌های دو‌جانبه است.
  • ساخت خط ریلی رشت – آستارا اولویت کشور است

    یک کارشناس ارشد ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل، اولویت پروژه ریلی را معرفی کرد. به‌گزارش مهر، سید‌مرتضی ناصریان کارشناس‌ارشد ساخت و توسعه زیربناهای حمل‌ونقل اظهار کرد: هم‌اکنون پروژه‌های ریلی مختلفی در حال ساخت هستند، البته کشورمان نیاز به ساخت پروژه‌های متعدد راه‌آهنی دارد، اما تعداد پروژه‌ها تصویب‌شده در این زمینه بیشتر از توان مالی است.
  • ایران؛ شاهراه حیاتی کریدور شمال-جنوب

    کریدور شمال- جنوب پروژه‌ای عظیم و استراتژیک، با هدف اتصال کشورهای جنوب‌آسیا، آسیای‌میانه، خاورمیانه، قفقاز و اروپا، جایگاه ایران را به‌عنوان شاهراه حیاتی ترانزیت منطقه‌ای بیش از پیش تقویت می‌کند. این مسیرکه به دو شاخه اصلی شرقی و غربی تقسیم شده‌است، نقشی کلیدی در کاهش زمان و هزینه انتقال کالاها بین آسیا و اروپا ایفا می‌کند و فرصت‌های اقتصادی بی‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌ای را برای کشور به ارمغان می‌آورد.
    شنبه، ۲۹ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» از ریسک‌های دوازده‏‏‏‏‌گانه در آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران گزارش می‌دهد

    واقعیت‏‏‏‏‌های توسعه مکران

    تدوین برنامه اقدام برای آخرین فرصت توسعه سرزمینی ایران در حالی در دستور کار دولت قرارگرفته که دست‌‌‌‌‌کم ۱۲ ریسک با احتمال وقوع بالای ۸۰‌درصد در این رابطه شناسایی شده‌است؛ ریسک‌هایی که اگر مدیریت نشود، هریک می‌تواند به تهدید جدی بدل شده و مانع از تحقق اهداف در این پهنه سرزمینی شود. منطقه تاریخی مکران همین نقطه کمتر توسعه‌یافته‌است که طبق برآوردها قرار است ۹‌میلیارد دلار سرمایه جذب کند و به هاب لجستیکی و گردشگری در منطقه تبدیل شود.
    چهارشنبه، ۲۶ دی ۱۴۰۳
  • گزارش «دنیای‌اقتصاد» از مصوبه بر زمین مانده برنامه هفتم برای حل و فصل مشکلات حوزه گذر

    ترانزیت بین‌المللی در کما

    دنیای‌اقتصاد- گروه حمل‌ونقل: با وجود موقعیت ژئوپلیتیک ممتاز ایران و نقش ویژه‌ای که می‌تواند به‌عنوان شاهراه اتصال آسیا و اروپا ایفا کند، عمده ظرفیت‌های ترانزیتی و لجستیکی ایران بالفعل نشده‌است. آخرین آمار رسمی گمرک از عملکرد ترانزیت بین‌المللی ایران ۱۷.۷‌میلیون ‌تن طی سال‌۱۴۰۲ است؛ این در حالی است که این مقدار بر اساس هدف‌گذاری برنامه هفتم توسعه باید تا سال‌پایانی برنامه(۱۴۰۷) به ۴۰‌میلیون ‌تن افزایش پیدا کند. تدبیر برنامه هفتم برای حل و فصل فهرست مطول مسائلی که باید برای تحقق این هدف به آنها ورود کرد، پیش‌بینی ساختاری تحت‌عنوان ستاد ملی ترانزیت به ریاست رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور است. با وجود وعده وزیر راه و شهرسازی در زمان جلب رای‌اعتماد، هنوز این ستاد به‌طور رسمی تشکیل نشده و مسائلی از قبیل زیرساخت‌های ناکافی، مشکلات ناشی از تحریم، ضعف پایانه‌‌‌‌‌‌های مرزی و... که بر عملکرد کریدوری ایران اثر سوء دارد، معطل تصمیمات موثر از سوی یک ساختار بالادستی چابک با ضمانت اجرای قوی مصوبات است.
  • جزئیات مصوبه دولت برای نوسازی ناوگان ریلی و جاده‌ای اعلام شد

    شرایط واردات اتوبوس دست‌‌‌‌‌‌‌‌دوم

    معاون اول رئیس‌جمهور مصوبه هیات‌وزیران برای تامین ۳۲‌هزار دستگاه ناوگان اتوبوس، مینی‌بو‌س و کشنده از طریق تولید داخل و واردات را ابلاغ کرد. به گزارش مهر، محمدرضا عارف؛ معاون اول رئیس‌جمهوری مصوبه هیات‌وزیران برای تامین ۳۲‌هزار دستگاه ناوگان اتوبوس، مینی‌‌‌‌‌‌‌‌بوس و کشنده از طریق تولید داخل و واردات را برای اجرا، ابلاغ کرد.
  • برقراری مجدد پروازهای اروپایی از ۱۲ بهمن

    بر اساس اعلام رئیس سازمان هواپیمایی کشور، پروازهای اروپایی مجددا از ۱۲ بهمن ماه با پرواز پاریس- تهران برقرار می‌شود. به گزارش «ایرنا» پیرو تحریم ناقض مقررات و معاهدات بین‌المللی هوانوردی شرکت‌های هواپیمایی جمهوری‌اسلامی ایران(هما)، ماهان و ساها توسط شورای وزرای امورخارجه اتحادیه اروپا در روز دوشنبه(۱۴ اکتبر ۲۰۲۴)، شرکت هواپیمایی ایران‌‌‌‌‌‌‌‌‌ایر پروازهای مقاصد اروپایی خود را به دلیل اجتناب از تبعات ناشی از عدم‌صدور اجازه فرود در فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های کشورهای اروپایی و همچنین جلوگیری از سرگردانی مسافران در فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های داخل و خارج از کشور، ابطال کرد.
    دوشنبه، ۲۴ دی ۱۴۰۳
  • معاون حمل‌ونقل پیشین وزارت راه و شهرسازی در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد»، پیش‏‏‏‏‏‌شرط تغییر ساختار این وزارتخانه را تشریح کرد

    «آری» مشروط به جراحی دولت

    افتراق نظر درباره تجزیه وزارت راه و شهرسازی دامنه‌دار شده است. مهرداد تقی‌زاده، معاون پیشین حمل‌ونقل این وزارتخانه معتقد است با توجه به وسعت سرزمینی ایران، وجود ساختار مستقل در حوزه حمل و نقل ضروری است. او البته با یک پیش‌شرط به تفکیک این وزارتخانه «آری» می‌گوید.
  • وعده افزایش لکوموتیوهای مسافری تا ۱۴۰۶

    شرکت راه‌آهن وعده داده‌است طی چهار سال‌عمر دولت چهاردهم ۴۰۰ دستگاه لکوموتیو افزوده شود. به گزارش «دنیای‌اقتصاد» براساس قول راه‌آهن جمهوری‌اسلامی ایران تا پایان دولت چهاردهم ۴۰۰دستگاه لکوموتیو جدید به ناوگان ریلی کشور اضافه خواهدشد.
  • آغاز پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری بهمن از امروز

    پیش‌فروش بلیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قطارهای مسافری بهمن ماه در همه محورها مسیرهای رفت و برگشت از امروز آغاز می‌شود. به گزارش راه‌آهن جمهوری‌اسلامی ایران، پیش‌فروش بلیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قطارهای مسافری بهمن ماه در همه محورها مسیرهای رفت تا تاریخ ۳۰ بهمن و مسیرهای برگشت تا یکم اسفند، از ساعت ۸ تا ۱۰ صبح امروز دوشنبه ۲۴‌دی ماه، از طریق سکوهای مجاز فروش اینترنتی بلیت آغاز می‌شود.
  • بیلان سفر هوایی در هشت ماه امسال

    مدیرعامل شرکت فرودگاه‌‌‌‌‌‌‌‌ها و ناوبری هوایی ایران از انجام اعزام و پذیرش ۲۳‌میلیون سفر هوایی از ابتدای سال‌خبر داد.
    شنبه، ۲۲ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» منافع پروژه احداث خط‌آهن شلمچه – بصره را بررسی می‌کند

    ریل مشترک با همسایه عراقی

    تکمیل یک پروژه ریلی نیمه‏‏‏‏‌تمام، وعده مشترک مهمان عراقی جمهوری‌اسلامی ایران و مسعود پزشکیان در نشست خبری مشترک آخر هفته گذشته بود. نخست‌وزیر عراق از اهتمام برای تکمیل پروژه‌ای سخن گفت که نیم‌قرن درباره انتفاع مشترک دو کشور همسایه از آن، اختلاف‌نظر وجود داشت. راه‌آهن شلمچه – بصره قرار است تا سال‌۱۴۰۶ احداث و آماده بهره‏‏‏‏‌برداری شود. هرچند گفته می‌شود این پروژه بیش از‌ بار روی جابه‏‏‏‏‌جایی مسافر متمرکز است، اما پیش‌بینی کارشناسان این است که امکان افزایش حجم تجارت دو کشور تا سه‌برابر و نیز افزایش سه‌برابری ترانزیت کالا از مسیر ایران با احداث این خط ۳۸‌کیلومتری فراهم خواهدشد.
  • وعده وزیر برای ساخت بندری جدید در سواحل مکران

    مکان یابی بندر دیگری در منطقه مکران با هدف پشتیبانی لجستیکی در دست اقدام است تا ظرفیت‌های توسعه‌ای را شکوفا کند.به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی فرزانه صادق؛ وزیر راه و شهرسازی پنج‌شنبه ۲۰دی ماه و جمعه بیست‌و‌یکم دی ماه با سفر به سیستان و بلوچستان به‌همراه رئیس‌جمهور از پروژه‌های این استان بازدید و اظهار کرد: مهم‌ترین موضوعات در جهت افزایش سهم تجارت در سواحل جنوبی منطقه مکران، تهیه طرح توسعه دریا بر اساس اسناد دریا‌محور و اقتصاد دریا است و با تاکیدات و پیگیری‌هایی که رئیس‌جمهور نسبت به سواحل مکران و اقتصاد دریا‌محور دارد، برای بازنگری طرح از ظرفیت‌های دانشگاهی، بخش‌های خصوصی، مشاوران داخلی و خارجی استفاده می‌شود.
  • رابطه حمل ‌بار و آلودگی هوا

    مازوت اگرچه یک‌سوخت به‌شدت آلاینده و مضر است؛ اما مازوت‌‌‌‌‌سوزی مقصر اصلی آلودگی هوای کشور نیست و باید علت اصلی آلودگی را در بخش حمل‌ونقل کشور جست‌وجو کرد. این واقعیت را می‌توان با استناد به آمار ترازنامه انرژی کشور دریافت. این ترازنامه سهم سوزاندن مازوت و گازوئیل در آلودگی را تفکیک و اعلام‌کرده؛ مازوت ۱.۹‌درصد و گازوئیل ۷۶‌درصد در انتشار ذرات معلق و آلودگی هوا نقش دارند.
    چهارشنبه، ۱۹ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی می‌کند؛

    تکمیل آزادراه تهران-شمال در سه سناریو

    زمان آغاز عملیات احداث قطعه سه آزادراه تهران-شمال مشخص شد. براساس نتایج جلسه کارگروه ویژه پروژه ملی آزادراه تهران-‌شمال، وعده تامین مالی برای فعال‌شدن کارگاه عمرانی ساخت قطعه سوم این معبر که در قالب مشارکتی توسط دولت و بنیاد مستضعفان اجرا می‌شود، مطرح‌شده و گفته می‌شود از زمان شروع به‌کار، ظرف مدت دو سال‌این قطعه نیز به بهره‌‌‌‌‌برداری خواهد رسید.
  • وعده دولت برای حل مشکل کامیون‌داران

    پس از بروز مشکل برای کامیون‌داران به دلیل تصمیم دولت ترکیه مبنی‌بر لغو معافیت مالیات بر سوخت کامیون‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ترانزیتی، مشکلاتی برای‌ کامیون‌داران به‌وجود آمده که معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر راه قول حل این مشکل را داده‌اند.
  • جزئیات هفت طرح کریدوری اولویت‏‏‏‏‏‌دار

    مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه، جزئیات هفت طرح آزادراهی برای تکمیل کریدورهای عبوری از کشور را تشریح کرد.
    سه‌شنبه، ۱۸ دی ۱۴۰۳
  • دبیر کمیته شرکت‌های سرمایه‏‏‌گذار در آزادراه‏‏‌ها موانع مالی پیش روی تکمیل پروژه‏‏‌های نیمه‏‏‌تمام را در گفت‏‏‌وگو با «دنیای اقتصاد» تشریح می‌کند

    مانع سرمایه‏‏‌گذاری در آزادراه‏‏‌ها

    قدمت برخی از پروژه‌‌‌های آزادراهی کشور که به صورت مشارکتی در حال اجراست، به بیش از یک دهه می‌‌‌رسد. از میان ۱۶ پروژه آزادراهی مشارکتی، برخی به دلیل مشکلات مالی به حالت تعطیل درآمده و کارگاه عمرانی برخی نیز نیمه‌‌‌تعطیل است. سازمان برنامه و بودجه در‌صدد است تا به نحوی نسبت به تامین سهم دولت در اجرای این پروژه‌‌‌ها اقدام کند، تا بتواند حداقل یک فاز از برخی از این پروژه‌‌‌های نیمه‌‌‌تمام به طول مجموعا ۱۴۴ کیلومتر را تا پایان امسال به بهره‌‌‌برداری برساند.
    دوشنبه، ۱۷ دی ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» شرط لازم و کافی حذف یارانه سوخت جت را بررسی می‌کند؛

    نامعادله قیمت سوخت هواپیما

    دولت پله اول حذف یارانه سوخت هواپیما را در سال۱۴۰۴ خواهد پیمود؛ اما موانعی پیش روی آزادسازی کامل قیمت سوخت هواپیما وجود دارد که رابطه قیمت بلیت و هزینه سوخت را به یک نامعادله تبدیل کرده است. تحریم‌ها نیز بر پیچیدگی این نامعادله افزوده است.