شماره روزنامه ۶۵۹۷
|

غرب آسیا در حال بازآرایی ترتیبات امنیتی جدید و مشارکت‌های انعطاف‌پذیر است

 کاهش اتکای انحصاری به چتر امنیتی آمریکا، خاورمیانه را عرصه شکل‌گیری مشارکت‌های چندلایه کرده است؛ جایی که پاکستان با میانجی‌گری بی‌سابقه میان ایران و آمریکا، در کنار قدرت‌هایی چون ترکیه و عربستان، به دنبال بازتعریف توازن قوا در برابر شبکه‌های رقیب منطقه‌ای است.

سرنوشت درآمدهای نفتی ایران بیش از هر زمان دیگری به مذاکرات پیش‌رو وابسته شده است

تفاهم ایران و آمریکا بخشی از صادرات نفت را احیا کرده، اما آینده صنعت نفت همچنان به نتیجه مذاکرات ۶۰روزه و سرنوشت تحریم‌های بانکی، بیمه‌ای و کشتیرانی گره خورده است.

اخبار تحلیل روزنامه شماره ۶۴۹۷

    چهارشنبه، ۰۸ بهمن ۱۴۰۴
  • کوتاه‌ترین دیوار مالیات‌ستانی

    برای ورود تحلیلی به جدول درآمدهای مالیاتیِ بودجه ۱۴۰۵، قبل از هر چیز باید روشن کنیم وقتی می‌گوییم «کل مالیات» دقیقا از چه حرف می‌زنیم. اگر «کل مالیات» را صرفا جمع جبریِ ردیف ‌های پراکنده جدول بگیریم، خیلی زود در عددها گم می‌شویم؛ نه به این دلیل که ارقام زیادند، بلکه به این دلیل که ردیف‌ها همیشه «معماری» را نشان نمی‌دهند.
  • نسبت ثروت دهک بالا به نیمه پایین هرم در برخی مناطق از ۵۲۰ برابر عبور کرد؛

    روزنامه شماره ۶۴۹۷

    طبقه متوسط؛ بازنده رشد اقتصادی

    چهار دهه رشد اقتصادی در جهان برندگان محدودی داشته است. درآمد قشر ضعیف و ثروتمند با سرعت قابل قبولی افزایش یافته است. در مقابل، طبقه متوسط جهانی در میانه هرم، سهم ناچیزی از ثمرات رشد برده و به‌طور میانگین افزایش یک‌درصدی درآمد در سال را تجربه کرده است.
۱