سفیر صلح در دوران آشوب

شرکت‌های آلمانی در هلند و شرکت‌های هلندی در آلمان به دنبال ایجاد فرصت‌‌‌های جدید و توسعه کسب و کارهای خود هستند. این وضعیت به تقویت روابط اقتصادی کمک کرده و زمینه‌‌‌ساز رشد اقتصادی بیشتر در دو کشور شده است. علاوه بر این، همکاری‌‌‌های صنعتی بین آلمان و هلند در زمینه‌‌‌های نوآوری و تحقیق و توسعه به شدت افزایش یافته است. پروژه‌‌‌های مشترک در زمینه‌‌‌های انرژی‌‌‌های تجدیدپذیر، فناوری‌‌‌های سبز و تولید پایدار به تقویت روابط اقتصادی این دو کشور کمک کرده و به هر دو کشور امکان می‌دهد تا از تجربیات و فناوری‌‌‌های یکدیگر بهره‌‌‌برداری کنند. همچنین، هلند به عنوان دروازه‌‌‌ای در اروپا برای ورود به بازارهای جهانی شناخته می‌شود. بنادر هلند، به‌ویژه روتردام، به عنوان یکی از مهم‌ترین بنادر اروپا، نقش حیاتی در تجارت بین‌المللی ایفا می‌کند و این موضوع برای آلمان نیز بسیار حائز اهمیت است.

در سال ۲۰۲۲ میلادی، حجم تجارت این دو کشور، بیش از ۲۹۵ میلیارد دلار بوده که از این میزان بیش از ۱۰۸ میلیارد دلار کالا از آلمان به هلند و بیش از ۱۸۷ میلیارد دلار از هلند به آلمان صادر شده است. نزدیک به ۷.۱۴‌درصد از کل واردات و ۶.۹‌درصد از کل صادرات آلمان در همکاری با هلند انجام گرفته و در طرف مقابل، بیش از ۱۵‌درصد واردات و نزدیک به ۲۴.۵‌درصد صادرات هلند نیز حاصل فعالیت‌‌‌های بازرگانی با آلمان بوده است. اتاق بازرگانی آلمان و هلند نقش بسیار مهمی در توسعه روابط بازرگانی بین دو کشور دارد. این اتاق بازرگانی به عنوان یک سازمان تجاری مستقل و معتبر، وظیفه تسهیل و ترویج تجارت و سرمایه‌گذاری بین دو کشور را بر عهده دارد و به صورت فعال در ایجاد فرصت‌‌‌های تجاری و ایجاد ارتباط میان کسب و کارها و نهادهای دولتی این دو کشور مشارکت دارد.

 پیشینه اتاق آلمان در هلند

در سال ۱۹۰۵ میلادی، گروهی از کارآفرینان هلندی فعال در آلمان تصمیم گرفتند که زمان رونق بیش از پیش تجارت بین هلند و آلمان فرا رسیده است. این کارآفرینان، طی یک جلسه در تاریخ ۱۱آوریل ۱۹۰۵ در دوسلدورف، سنگ بنای آنچه بعدها به اتاق بازرگانی آلمان و هلند (DNHK) معروف شد را گذاشتند. ۶ ماه بعد، در تاریخ ۱۸نوامبر ۱۹۰۵، اولین انجمن بازرگانان هلندی فعال در آلمان، کار خود را آغاز کرد. هدف آنها معرفی محصولات کشاورزی، دامی و صنعتی هلند و همچنین محصولات آلمانی که در هلند موجود نیستند یا به اندازه کافی در دسترس نیستند، بود. علاوه بر این، این گروه از کارآفرینان تلاش می‌کردند موانع تجاری را کاهش دهند. DNHK در سال ۱۹۱۶میلادی شعبه‌‌‌ای در لاهه افتتاح و در سال ۱۹۱۸ دفتر دیگری در برلین تاسیس کرد.

در طول جنگ جهانی اول، انجمن بازرگانان هلندی به سرعت رشد کرد و از ۵۰ عضو در سال ۱۹۱۴ به ۷۷۱ عضو تا پایان جنگ جهانی اول رسید. در سال ۱۹۱۹ میلادی، دفتر مرکزی به آمستردام منتقل شد و شعبه‌‌‌هایی در فرانکفورت، هامبورگ و کرفلد افتتاح شد. بعدها شعبه‌هایی در ماینز، دورتموند، لایپزیگ و ماینهایم نیز به این دفاتر اضافه شدند. دهه ۱۹۲۰ با وجود ابرتورم، بحران اقتصادی جهانی و اشغال منطقه «رور» توسط آلمان‌ها، دوره پر‌نوسانی بود. اتاق بازرگانی به حل و فصل اختلافات بین اعضای آلمانی و هلندی کمک می‌‌‌کرد، جلسات مشاوره‌‌‌ای ترتیب می‌‌‌داد و از طریق صلیب سرخ کمک‌‌‌های اضطراری به شکل لباس و غذا به مردم ارائه می‌‌‌داد. همچنین برای بهبود ارتباطات ریلی و پستی و حمل‌ونقل رایگان در رود راین لابی می‌‌‌کرد.  در سال ۱۹۳۹ میلادی جنگ جهانی دوم آغاز شد. اگرچه این اتاق بازرگانی، یک سازمان هلندی بود، اما تلاش می‌‌‌کرد به بهترین نحو منافع کسب‌وکارهای آلمانی عضو را دنبال کند. این روند تا زمانی که آلمانی‌‌‌ها به هلند حمله کردند، ادامه داشت. از سال ۱۹۴۰ به بعد، اتاق بازرگانی، کشور آلمان را به عنوان یک قدرت اشغالگر تلقی کرد و از آن پس، تنها منافع اعضای هلندی را دنبال کرد. با وجود بسته شدن کنسولگری‌‌‌های هلند در آلمان، DNHK  در آلمان فعال باقی ماند و برخی از وظایف کنسولگری‌‌‌ها را بر عهده گرفت. وقتی اشغالگران آلمانی در سال ۱۹۴۰ خواستار اخراج کارکنان یهودی شدند، معاون یهودی اتاق، آلبرت اسپانیارد، به طور داوطلبانه استعفا داد. در ماه مه ۱۹۴۳، مقامات آلمانی اتاق بازرگانی را تعطیل کرده و آرشیوها را نابود کردند و DNHK تا پس از پایان جنگ فعالیت‌‌‌های خود را از سر نگرفت.

بلافاصله پس از جنگ، با توجه به دشوار بودن تجارت، نیاز چندانی در هلند برای بازسازی اتاق بازرگانی وجود نداشت. با این حال، اتاق در تاریخ ۱ آوریل ۱۹۴۶ کار خود را از سر گرفت و در سال ۱۹۴۷ شعبه‌‌‌هایی در فرانکفورت، دوسلدورف و هامبورگ افتتاح کرد. پس از آن، شعبه‌‌‌های مونیخ، اشتوتگارت و برلین نیز تاسیس شدند. تا سال ۱۹۵۴، تعداد اعضای اتاق بازرگانی به حدود ۲۲۰۰ عضو رسید. یک سال بعد، نقطه عطف مهم دیگری در تاریخچه اتاق آلمان و هلند رقم خورد؛ مدت‌‌‌ها بود که برنامه‌‌‌ای برای تبدیل رسمی این سازمان به یک اتاق دوکشوری وجود داشت، به گونه‌‌‌ای که هلندی‌‌‌ها و آلمانی‌‌‌ها به طور مساوی در هیات‌مدیره نماینده داشته باشند. در سال ۱۹۵۶، اتاق به طور رسمی به یک سازمان متوازن بین‌کشوری تبدیل شد و رسما به «اتاق بازرگانی مشترک آلمان و هلند» تغییر نام داد. از آن زمان سبد خدماتی اتاق گسترش یافته و DNHK به عنوان یک شریک حرفه‌‌‌ای برای شرکت‌های آلمانی و هلندی به منظور ورود به بازار و گسترش فعالیت‌‌‌های تجاری شناخته می‌شود.

 مدل فعالیت اتاق

شیوه فعالیت و مدیریت اتاق‌‌‌های بازرگانی و صنعت در آلمان و هلند، مبتنی بر مدلی به نام قاره‌‌‌ای یا کانتیننتال است. این مدل، تحت قوانین ملی و برپایه صیانت از منافع عمومی و همچنین توجه به منافع کارفرمایان ایجاد می‌شود.

در این مدل، انتخاب مسوولان اتاق در حضور مقامات دولتی و با نظارت آنان انجام می‌گیرد، اما به هر حال اعضای اتاق، خود به طور مستقیم، هیات اجرایی را انتخاب می‌کنند.

در این شیوه، اتاق به عنوان مشاور دولت در اموری که بر تجارت و صنعت تاثیر می‌‌‌گذارد، فعالیت می‌کند و در اتخاذ سیاست‌‌‌های اقتصادی کارآ، بسیار موثر است. اتاق‌‌‌های قاره‌‌‌ای، مانند اتاق‌‌‌های آلمان، در استاندارد‌سازی و ارائه اطلاعات اقتصادی و کمک‌‌‌های فنی، به دولت کمک می‌کنند. از آنجا که اتاق‌ها در مدل کانتیننتال، تحت قوانین ملی هستند و فعالیت‌‌‌های اتاق در این مدل، تحت نظارت چند وزارتخانه به طور همزمان است، حقوق و تعهدات آنها در مقابل دولت و جامعه به طور واضح تعریف شده است و این امر موجب بالا رفتن میزان مسوولیت‌‌‌پذیری اتاق در قبال جامعه می‌شود. از سوی دیگر، به دلیل حفاظت دولت از نام اتاق، امکان سوءاستفاده و تشکیل اتاق‌‌‌های مشابه از بین می‌رود، گرچه نظارت دولت می‌تواند موجب دخالت در امور اتاق و کاهش استقلال آن از دولت شود.

در مدل قاره‌‌‌ای، اتاق‌‌‌های بازرگانی، مانند اتاق‌‌‌های آلمان و هلند، به صورت سلسله‌مراتبی اداره می‌شوند. یعنی اتاق منطقه‌‌‌ای، زیرمجموعه اتاق استانی و اتاق استانی، زیرمجموعه اتاق ملی است. در این مدل، قانون این فرصت را در اختیار اتاق‌‌‌ها قرار می‌دهد که به اتاق‌‌‌های بخشی با حوزه فعالیت خاص (به طور مثال اتاق بازرگانی، صنعت، کشاورزی یا صنایع دستی) تقسیم شوند. از آنجا که اتاق بازرگانی و صنعت آلمان و هلند به عنوان یک سازمان زیرمجموعه اتاق بازرگانی آلمان فعالیت می‌کند، شیوه فعالیت این اتاق مبتنی بر مدل کانتیننتال است.

کارکردهای اتاق آلمان و هلند

اتــاق بـــازرگــــانــی آلــمان و هــلنــد (AHK Netherlands)  به  شرکت‌هایی که قصد ورود به بازار هلند یا گسترش فعالیت‌‌‌های تجاری خود در آن کشور را دارند، خدمات متنوعی ارائه می‌دهد. این اتاق، با سال‌ها تجربه در تجارت بین دو کشور، تخصص میان‌‌‌رشته‌‌‌ای و دانش عمیق از بازارها و قوانین، به‌عنوان مشاور مستقل و ارائه‌‌‌دهنده خدمات حرفه‌‌‌ای عمل می‌کند.

یکی از خدمات ارائه‌شده توسط اتاق، حسابداری حقوق و دستمزد و خدمات مالیاتی است. علاوه‌بر این، اتاق آلمان و هلند به شرکت‌ها در جذب نیروی کار و تنظیم قراردادهای استخدام در کشور دیگر کمک می‌کند و به جست‌وجوی شرکای تجاری و نمایندگان فروش در بازار همسایه می‌‌‌پردازد.

همچنین، اتاق با انجام تحلیل‌‌‌ بازار و طراحی استراتژی‌‌‌های اختصاصی، در تصمیم‌گیری‌‌‌های تجاری به کسب و کارها کمک می‌کند. این اتاق بازرگانی، سفرهای مطالعاتی و هیات‌‌‌های کارشناسی را برای شرکت‌ها، سیاستمداران و نهادهای مختلف فراهم می‌کند. این خدمات به شرکت‌ها کمک می‌کند تا با فرهنگ تجاری و فرصت‌‌‌های موجود در بازار هلند آشنا شوند و به توسعه کسب و کار خود در این کشور بپردازند.

با بیش از۱۵۰۰ شرکت عضو، اتاق بازرگانی آلمان و هلند به عنوان بزرگ‌ترین شبکه تجاری بین دو کشور شناخته می‌شود. از جمله مشهورترین کسب‌و‌کارهای عضو این اتاق می‌توان به آلیانز، بوش، ING، زیمنس و بنز اشاره کرد.

 زندگینامه رئیس اتاق

اوا فون پلت عضو شورای مشاوران شرکت Ottobock  و رئیس اتاق بازرگانی آلمان و هلند است. شرکت Ottobock در زمینه فناوری‌‌‌های پزشکی و پروتزها فعال است.

فون پلت پیش از این به عنوان مدیرعامل و عضو هیات‌مدیره گروه Eppendorf، یک شرکت خصوصی آلمانی در زمینه علوم زیستی با بیش از ۱.۲ میلیارد یورو فروش سالانه و بیش از ۵‌ هزار کارمند در سراسر جهان، فعالیت می‌‌‌کرد. پیش از حضور در Eppendorf، او در سمت‌‌‌های مدیریتی بین‌المللی با مسوولیت‌‌‌های مختلف در شرکت‌های Siemens،Accenture‌، Hitachi Data Systems  و Leica Microsystems   مشغول به کار بود.

او همچنین در حال حاضر به عنوان عضو هیات نظارت شرکت Paul Hartmann AG در آلمان فعالیت می‌کند. فون پلت مدرک مدیریت کسب و کار را از دانشگاه Ludwig-Maximilians در مونیخ دریافت کرده است.