شماره روزنامه ۶۱۲۳
|

  • پرونده باز بازیگران بورسی

    دنیای اقتصاد: دماسنج‌ اصلی تالار شیشه‌ای، هفته اخیر در سایه انتشار اخبار و تنش‌های بین‌المللی با وجود محدودیت ادامه‌دار دامنه نوسان حدود ۰.۷۱‌درصد کاهش ارتفاع را به ثبت رساند و درنهایت در سطح ۲میلیون و ۹۹‌هزار واحدی ایستاد. نماگر هم‌وزن نیز که سنجه قابل قبولی برای ارزیابی وضعیت همه‌جانبه بازار سهام است، همگام با افت هفتگی نماگر اصلی بازار سهام با نزول ۰.۵۲درصدی مواجه شد و در ساعات پایانی آخرین روز معاملاتی هفته گذشته در سطح ۶۹۶‌هزار و ۷۳۰واحدی قرار گرفت. شاخص کل فرابورس نیز که نشانگر مناسبی برای واکاوی وضعیت سهام مختلف فرابورسی است، حدود ۰.۶۶‌درصد سرخ‌پوش بود و در نهایت طی هفته گذشته معاملاتی در ارتفاع ۲۱‌هزار و ۹۸۵واحدی ایستاد.
  • ابهامات کانال دو میلیونی

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: شاخص‌کل بورس تهران هفته گذشته را با کاهش ۰.۷۱درصدی ارتفاع، به پایان رساند. این میزان نسبت به هفته قبل‌تر از آن عملکرد بهتری به‌شمار می‌رود، اما به‌نظر می‌رسد سایه ریسک‌ها از بازار سرمایه ‌برداشته نشده‌است. صندوق‌های درآمد ثابت به دلیل بازده بالا و پناهگاه امن سرمایه‌گذاری، میزبان ۲همت سرمایه حقیقی بودند. این درحالی است که مجموع ورود پول به این صندوق‌ها طی ۳هفته اخیر به بیش از ۵هزار ‌میلیارد‌تومان رسیده‌است.
  • سپر محافظ در برابر تورم و نوسانات

    حمیدرضا نظری / کارشناس بازار سرمایه
    آیا تاکنون با نوسانات شدید ارز یا افزایش ناگهانی قیمت‌ها که تاثیرات منفی بر کسب‌وکارتان گذاشته باشد، مواجه شده‌‌‌اید؟ بسیاری از فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران در ایران هر روز با این چالش دست‌‌‌وپنجه نرم می‌کنند. اما راه‌‌‌حلی وجود دارد که می‌‌‌تواند مانند سپری محافظ در برابر این توفان‌‌‌های اقتصادی عمل کند: بازارهای مشتقه. ابزارهایی مانند قراردادهای آتی و اختیار معامله (آپشن) به سرمایه‌گذاران و شرکت‌ها امکان می‌دهند تا ریسک نوسانات قیمت‌ها را کاهش دهند و ثبات بیشتری در پیش‌بینی و مدیریت هزینه‌‌‌ها داشته باشند.
  • اعتماد سهامداران تقویت شود

    عاطفه چوپان: با پشت‌سر گذاشتن ریسک‌های سیاسی، ریسک بعدی پیش‌روی بازار سرمایه موضوع انتخابات آمریکا است که حدود سه هفته با آن فاصله داریم. همان‌طور که با جابه‌جایی احتمال انتخاب هریک از کاندیدای ریاست‌جمهوری آمریکا بازارهای مالی و پولی ایران کمی متلاطم می‌شوند، روی کار آمدن قطعی هریک از این دو گزینه تاثیرات گسترده‌ای بر وضعیت روابط بین‌الملل ایران و طبیعتا وضعیت اقتصادی کشورمان خواهدداشت، بنابراین در حال‌حاضر بورس ایران بیش از هر چیز به صندوق‌های رای ایالات‌متحده چشم دوخته است. از این گذشته بورس هفته گذشته را نیز با دامنه‌نوسان محدود یک‌درصدی به پایان رساند و احتمالا وضعیت از این حیث در این هفته هم همین خواهد بود، با این‌فرض بازار احتمالا دچار تغییرات چشمگیری جز پس‌گرفتن کف حمایتی ۲.۱‌میلیون واحد توسط شاخص‌کل و خروج تدریجی سهام قفل‌شده در صف‌های فروش از این وضعیت نخواهد شد. کارشناسان معتقدند در شرایط کنونی اعتماد سهامداران نیاز به تقویت و بازار سرمایه نیاز به تزریق نقدینگی دارد.
  • بورس پس از التهاب ۱۰ روزه

    دنیای اقتصاد-علی عبدالمحمدی: معاملات بورس تهران در هفته ‌گذشته با کاهش ارتفاع شاخص‌های سهامی پیگیری شد. ترس ناشی از سرایت آتش جنگ به ایران که بعد از ترور دبیرکل حزب‌الله لبنان و همچنین پاسخ موشکی ایران به اسرائیل که در شامگاه دهم مهرماه به اوج خود رسیده بود، سبب شد بورس تهران دو هفته برزخی را تجربه کند. معاملات بازار سهام در سه روز ابتدایی هفته گذشته با افت قیمت‌ها همراه شد، اما از روز سه‌شنبه از حجم صفوف فروش به‌طور قابل‌توجهی کاسته شد و تقاضا در بازار تقویت شد و کار به‌جایی رسید‌که برخی از نماد‌های شاخص‌ساز بازار سهام در محدوده صف خرید قرارگرفتند.
  • حمایت از بورس فقط زبانی است؟

    محمد خبری‌زاد/ تحلیلگر بازار سرمایه‌
    سه‌شنبه ۱۷مهرماه مرکز مدیریت بدهی وزارت اقتصاد، ۴هزار و ۱۷۰‌میلیارد‌تومان اوراق فروخت که حدود ۲هزار و ۷۰۰‌میلیارد ‌تومان آن را اخزا۲۰۴ تشکیل می‌دهد. دوشنبه نیز مجموع فروش اوراق این مرکز حدود ۵هزار و ۲۹۰‌میلیارد‌تومان بوده‌است؛ این‌یعنی نزدیک به ۱۰همت تامین مالی دولت در تنها ۲روز. این در حالیست که بانک‌مرکزی نیز در عملیات بازار باز این هفته، حدود ۹همت جذب پول از سیستم بانکی داشت.
  • سازمان برای پیگیری حقوق بورسی‌‌‌‌‌‌ها در بودجه کُت درآورد

    دنیای اقتصاد: با توجه به اینکه به ایام تنظیم سند بودجه ‌سال‌۱۴۰۴ کشور نزدیک می‌شویم و دولت و سازمان ‌برنامه و بودجه ‌آماده تقدیم‌کردن این سند به مجلس شورای‌اسلامی هستند، نقش سازمان بورس و اوراق‌بهادار در دفاع از هویت بازار سرمایه و پیگیری حقوق فعالان در این زمان بسیار پررنگ‌تر از گذشته است، چراکه این سند می‌تواند درآمدها، قیمت محصولات شرکت‌ها و روند فروش و تولید آنها را تحت‌تاثیر قرار دهد. همان‌طور که وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم تکریم و معارفه روسای سازمان بورس و اوراق‌بهادار گفت، متولی این نهاد، باید برای پیگیری حقوق سهامداران کُت درآورد.
  • بورس پس از سرگیجه

    دنیای اقتصاد-امیرمحمد بختیاری: روز سه‌شنبه طلسم هشت‌روزه سرخ‌پوشی بازار، در سایه انتشار اخبار مثبت محدود و ریسک‌های سیستماتیک گوناگون شکسته شد. بازار سرمایه که از هفته‌های اخیر به دلیل محدودیت دامنه نوسان تحرک بخصوصی از خود نشان نداده بود، روز گذشته نوسان کم‌عمق رو به بالایی را به ثبت رساند. در این بین دماسنج اصلی بازار سرمایه با افزایش ارتفاع ۰.۱۶درصدی همراه شد و در پایان ساعت معاملاتی روز سه‌شنبه در سطح ۲میلیون و ۹۷هزار واحدی ایستاد.
  • خلأ «اهرمی» بورس تهران

    دنیای اقتصاد-علی قاسمی: فلسفه به‌ وجود آمدن صندوق‌های اهرمی، خرید اعتباری توسط فعالان بازار سرمایه در جهان بود؛ کسانی که با دریافت وام اقدام به خرید سهام کرده و سود اهرمی کسب کردند. از سال ۲۰۰۶ شرکت Proshare اولین صندوق اهرمی را روی شاخص S&P به وجود آورد. این نوع صندوق‌ها با استقبال خوبی روبه‌‌‌رو شدند؛ به‌طوری که صندوق‌های اهرمی متنوعی با دریافت وام و استفاده از بازار مشتقه به‌خصوص آپشن و آتی ایجاد شدند تا بازدهی دو تا سه‌برابری را نسبت به شاخص اصلی ایجاد کنند.

بیشتر

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر