سه گزینه روی میز بورس‌بازان

به گزارش گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد، کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با رشد قیمت‌ها، استفاده از ابزارهای مشتقه می‌تواند ریسک دارندگان صندوق‌های اهرمی را کاهش دهد؛ ضمن آن که خرید صندوق‌های طلا در قیمت‌های مناسب فعلی، می‌تواند جلوی زیان احتمالی را بگیرد. 

بررسی‌های آماری نشان می‌دهند از بین ۷۴۵ نماد بورسی، ۲۴۰ نماد موفق شدند تا از ابتدای سال و با شروع رالی اخیر، رشد قیمتی بیش از شاخص کل را ثبت کنند. 

برخی از شرکت‌های سرمایه‌گذاری و بانکی، بازدهی بیش از ۵۰ درصدی را طی این مدت به ثبت رسانده‌اند؛ هرچند در میان این ۲۴۰ نماد، شرکت‌های بنیادی بسیاری به چشم می‌خورد و این موضوع نشان از توجه بازار به صورت‌های مالی شرکت‌ها دارد، اما در هیاهوی یک ماه گذشته، اتفاقا نمادهایی که برجامی و توافق‌محور بوده‌اند، مورد توجه قرار گرفته‌اند.

از این رو بخش عمده‌ای از نمادها، افزایش قیمت قابل توجهی نداشته و حتی بازدهی منفی را به ثبت رسانده‌اند. با وجود آنکه برخی از اهالی بازار احساس جاماندگی از رشد می‌کنند، اما در میان نمادهای کم‌بازده بازار، حدود ۷۳ نماد ضمن آنکه P/E آینده‌نگر زیر ۶ واحد یا زیر کف تاریخی این نسبت را تجربه می‌کنند، گزارش‌های مالی خوبی را در سال گذشته و بعضا در فروردین‌ماه منتشر کرده‌اند. 

این نمادها شانس بالایی دارند تا با فروکش کردن هیجانات اولیه بازار، با استقبال پول‌های جدید مواجه شوند.

آپشن‌ها گزینه دوم

برخی از سهامداران بورسی با رشد قابل توجهی از قیمت سهامی که در ابتدای سال خریده‌اند؛ مواجه شده‌اند. 

میانگین بازدهی صندوق‌های اهرمی در سال جاری بیش از 40 درصد بوده است. از این رو خرید قرادادهای اختیار فروش به خصوص در شرایطی که با رشد بازار، این قراردادها ارزان‌تر شده‌اند، برای بیمه سهام توصیه می‌شود. 

همچنین قیمت قراردادهای اختیار خرید برای فروش و اجرای استراتژی کاوردکال جذابیت لازم را دارند. 

اجرای هر کدام از این استراتژی‌ها در شرایطی که بازار رشد قابل توجهی را در برخی از نمادها به ویژه شاخص‌سازها به ارمغان آورده است، می‌تواند ضمن بیمه سهام از ریزش احتمالی بازدهی خوبی را نیز در صورت رشد قیمت به همراه آورد.

خرید طلا گزینه سوم

قیمت طلا و به خصوص صندوق‌های طلا همزمان با کاهش ریسک‌های سیاسی افت قابل توجهی را تجربه کرده و برخی از صندوق‌های بورسی، حباب دو رقمی منفی دارند.

از این‌رو خرید طلا به عنوان بخشی از سبد در کنار سهام برای سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز آرامش خاطر این دسته از سرمایه‌گذاران را به همراه خواهد داشت. 

همچنین در صورتی که خوش‌بینی‌های سیاسی کاهش یابد، رشد قیمت طلا مانع از ضرر بیش‌تر در قیمت سهام خواهد شد.

photo_2025-04-25_14-52-39