گزارش دنیای اقتصاد آنلاین از میانه معاملات بورسی؛
شروع توفانی بورس/ ریسک سیاسی هم حریف معاملهگران نشد
به گزارش خبرنگار دنیای اقتصاد آنلاین، تا اواسط جریان داد وستدهای امروز، شاخص کل بورس با رشد ۰.۹ درصدی تا مرز کانال ۲ میلیون و ۲۸۰ هزار واحد بالا آمد . بررسی روند شاخص کل از ابتدای معاملات، نشاندهنده سیر صعودی پایدار است که در دیگر شاخصها نیز تکرار شده است. شاخص هموزن نیز همپای شاخص کل سبزپوش بوده و سهام کوچک و متوسط نیز عملکردی مشابه نمادهای شاخصساز دارند.
در بین نمادهای تاثیرگذار، فارس، وبملت و شستا بیشترین اثر مثبت بر شاخص کل را ثبت کردند و وبملت، خودرو و شتران جزو نمادهای پرتراکنش بازار هستند. در بازار فرابورس، شاخص کل با رشد ۰.۵ درصدی و شاخص هموزن با افزایش ۰.۸۰ درصدی، شرایط صعودی را تجربه میکنند.
نمادهای فزر، سامان و حسینا بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس داشتند. این در حالی است که حسینا برای هفتههای متمادی جزو نمادهای با تاثیر منفی بود.نمادهای پرتراکنش این بازار شامل فزر، خاور و کرمان هستند.
در گروههای بانکی و موسسات اعتباری، به واسطه اخبار مربوط به تسعیر نرخ ارز، شاهد سبزپوشی کلی گروه هستیم. گروه خودرو (به جز خساپا)، فلزات اساسی و نفتیها نیز عملکرد مثبتی دارند. سهام کوچک و متوسط هم صفهای خرید قابل توجهی را تجربه میکنند. قند و شکر نیز در این ساعات مورد توجه سهامداران قرار گرفته و در محدوده ۲ تا ۳ درصد مثبت معامله میشود.
تا این لحظه، ۷۷ درصد تابلوی معاملات سبزپوش است و حدود ۳۰۰ میلیارد تومان نقدینگی حقیقی به معاملات خرد وارد شده است. ۶۴۰ نماد در محدوده مثبت معامله میشوند، در حالی که ۱۶۲ نماد همچنان قفل صف خرید هستند.
در این میان، انتشار گزارشهای ماهانه شرکتها، شفافسازی بانکها در حوزه نرخ تسعیر ارز، آثار بازار توافقی بر معاملات، شفافسازی صنایع مختلف، و اخبار مربوط به تجدید ارزیابی داراییها بهویژه در صنعت خودرو، میتوانند جرقهای برای تحرک گستردهتر در بازار باشند.
از طرفی دلار در بازار نیمایی همچنان روند رو به رشدی را تجربه میکند و امروز در مرز ۵۱ هزار و ۳۰۰ تومان ایستاده است.
اخیراً بانک مرکزی بخشنامهای صادر کرده که هدف آن حمایت از صادرکنندگان و بازگشت ارز حاصل از صادرات است. طبق این دستورالعمل، امکان استفاده از ارز حاصل از صادرات زنجیره فولاد و فلزات رنگین برای واردات مواد اولیه، پروژههای توسعهای و کالاهای اساسی تا سقف ۱۰۰ درصد فراهم شده است.کارشناسان این اقدام را مثبت ارزیابی میکنند اما معتقدند ؛ برای تسهیل هرچه بیشتر تجارت، سیاستهای تکمیلی لازم است.