کلاف سردرگم بازار آهن و فولاد
به گزارش «اکوایران»، بازار سنگآهن دریایی چین با بهبود تقاضا روبهرو شد. به این ترتیب، بهای هر تن سنگآهن عیار ۶۲درصد معیار پلتس تحویل بنادر شمالی چین در روز جمعه ۲۶اوت با رشد ۴۷/ ۳درصدی نسبت به روز قبل با نرخ ۱۰۵دلار و ۸۰سنت ارزیابی شد. از آنجا که ظرف روزهای گذشته، تقاضا برای سنگآهن عیار متوسط نسبت به سنگآهن عیار بالا افزایش محسوسی داشت، بر میزان محمولههای سنگآهن عیار متوسط ارسالی از سوی استرالیا به چین افزوده شد. افزایش تقاضا برای سنگآهن عیار متوسط باعث شده است تا دارندگان این محصول حاضر به ارائه تخفیف کمتری بر محصولات خود باشند. یک تاجر چینی به منابع پلتس گفت: افزایش تقاضا در بازار سنگآهن مربوط به محصولات تحویلی در ماههای سپتامبر و اکتبر است و فرارسیدن زمان سنتی اوجگیری تقاضای فصلی باعث شده است تا اندکی رونق به این بازار بازگردد. در این شرایط نمیتوان به رشد قیمتی در بازار سنگآهن در بلندمدت چندان امیدوار بود.
تاجر دیگری علت افزایش قیمت سنگآهن دریایی چین را کاهش حجم سنگآهن ارسالی از سوی استرالیا عنوان کرد و افزود: ظرف چند هفته اخیر، از میزان صادرات سنگآهن استرالیا به مقصد چین کاسته شده و این موضوع از رشد قیمتی در این بازار ظرف روزهای اخیر حمایت کرده است. بازار زغالسنگ آسیا همچنان با کاهش تقاضا از سوی خریداران روبهروست؛ افت تقاضا برای این محصول باعث شد تا نرخ این محصول فوب استرالیا در روز جمعه ۲۶اوت کاهش ۶/ ۱درصدی داشته باشد و با نرخ ۲۷۳دلار و ۵۰سنت معامله شود. به گزارش پلتس، تقاضا برای زغالسنگ تحویل بنادر چین نیز ظرف روزهای اخیر کاهشی بود. با وجود این، نرخ این محصول در روز جمعه نوسان محدودی را تجربه کرد و در نهایت، پلتس بهای آن را بدون تغییر نسبت به روز قبل برابر ۲۸۰دلار به ازای هر تن اعلام کرد.
یک تاجر چینی در خصوص روند این بازار به پلتس گفت: موجودی زغالسنگ ککشو در انبار فولادسازان پایین است؛ اما با توجه به حاشیه سود پایین فولادسازی در این کشور و نبود چشمانداز مثبت از آینده این بازار، متقاضیان ترجیح میدهند تصمیم عجولانهای نگیرند و همچنان خریدهای خود را به تعویق بیندازند. پلتس ترکیه نرخ قراضه وارداتی به این کشور در روز جمعه ۲۶اوت را بدون تغییر برابر ۴۰۲دلار به ازای هر تن ارزیابی کرد و از کاهش معاملات ثبتشده در این بازار خبر داد. در حالی که فولادسازان ترکیهای به دلیل تضعیف تقاضا در بازار محصولات فولادی خود حاضر به ارائه قیمتهای بالاتر برای خرید قراضه نیستند، عرضهکنندگان این محصول تمایلی به فروش با نرخ فعلی ندارند.
یک تاجر قراضه اروپایی به منابع پلتس گفت: در حال حاضر میتوانیم محصول خود را با نرخ ۴۴۰دلار به ازای هر تن به مشتریان هندی بفروشیم. حتی با احتساب هزینه حمل بیشتر به هند نسبت به ترکیه، فروش به هند ۲۵دلار در هر تن سود برای ما خواهد داشت. در این شرایط طبیعتا ترجیح ما معامله با متقاضیان هندی است. وی افزود: در شرایط کنونی تقاضا برای قراضه از سوی مصر، جنوبشرق آسیا و تقاضای داخلی اتحادیه اروپا افزایش یافته است. این موضوع باعث میشود که در روزهای آینده نرخ قراضه صادراتی به ترکیه نیز تا ۴۱۰دلار به ازای هر تن افزایش داشته باشد.