با همکاری وزارتخانههای صمت و نفت انجام میشود
توسعه صنایع پتروشیمی در منطقه ویژه پارسیان
به گفته وی، ما بهجز منطقه عسلویه و ماهشهر منطقهای که تمام ویژگیهای لازم برای ایجاد پتروشیمی داشته باشد را نداریم، از این رو منطقه ویژه اقتصادی صنایع انرژیبر پارسیان بیشتر به سمت احداث پتروشیمی پیش رفته است. از سوی دیگر صنعت پتروشیمی برای وزارت نفت یک صنعت کلیدی است و وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون همکاری وزارت نفت نمیتواند این توسعه را در این منطقه ایجاد کند. مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژیبر پارسیان تصریح کرد: مقرر شد تا انتقال مواد اولیه بهجز گاز نظیر پروپان، اتان و میعانات گازی و... از منطقه ویژه عسلویه به منطقه ویژه اقتصادی پارسیان توسط وزارت نفت انجام شود و منطقه ویژه پارسیان نیز زیرساختهای داخل منطقه مانند بندر و آب و برق و... را فراهم کند، از این رو بین دو وزارتخانه نفت و صنعت، معدن و تجارت همکاری ایجاد شده است. به گفته وی، بهطور قطع بعد از امضای تفاهمنامه یادشده نگرش سرمایهگذاری داخلی و حتی خارجی نسبت به سرمایهگذاری در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان تغییر خواهد کرد و چنانچه وزارت نفت به تعهداتش براساس این تفاهمنامه عمل کند هم برای سرمایهگذارها و هم برای صنعت پتروشیمی بسیار اهمیت خواهد داشت. شاهرخی خاطرنشان کرد: در گذشته یک تفاهمنامه بین سازمان ایمیدرو و امپیسی منعقد و در این راستا یک کارگروه مشترک میان ایمیدرو و ام پی سی در منطقه تشکیل شده که هفته آینده قرار است تفاهمنامه دومی نیز منعقد شود.
به گفته وی، بعد از سفر وزیر نفت به منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، زمینه تفاهمنامه فوق آماده شده و وزارت نفت و امپیسی از فاز مشورت خارج و در هزینهها به منطقه ویژه پارسیان کمک میکنند.
مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژیبر پارسیان با اشاره به شرایط بندر پارسیان افزود: برای بندری که در منطقه ویژه پارسیان ساخته شده ۴ اسکله در نظر گرفته شده که از پیشرفت ۹۵ درصدی برخوردار است و پیشبینی میشود تکمیل این اسکله تا حدی زمانبر باشد؛ البته اسکلههای دیگر نیز براساس برنامه تکمیل خواهد شد.
وی با بیان اینکه بندر، حیاتیترین بخش برای سرمایهگذاری است، گفت: هماکنون زیرساختهای آن از جمله آب و برق تامین شده که در این زمینه برای دوران بهرهبرداری یک تفاهمنامه با شرکت مپنا منعقد شده است. شاهرخی تصریح کرد: همچنین قرارداد با یک گروه کنسرسیوم برای تامین آب داریم. به گونهای که چنانچه کلنگ یک واحد پتروشیمی بر زمین زده شود، تا زمان تکمیل پروژه که ۴ سال طول میکشد برای تامین آب و برق مورد نیاز آن مشکلی وجود نخواهد داشت. مدیرعامل منطقه ویژه صنایع انرژیبر پارسیان با بیان اینکه هر چه ظرفیت واحدها کوچک باشد، توجیه اقتصادی نخواهد داشت، افزود: از این رو با مشارکت ۶۰ درصدی سرمایهگذاران بخش خصوصی طی مدت ۳ تا ۴ سال یک واحد پتروشیمی راهاندازی خواهد شد و ۴۰ درصد باقی مانده برای سرمایهگذاری باید از طریق سرمایهگذار خارجی یا صندوق تامین شود زیرا در شرایط تحریم این روش مناسبتر است. وی تصریح کرد: با تکمیل زیرساختها و شروع کار در افق نه چندان دور، در منطقه ویژه پارسیان ۶۰ هزار شغل مستقیم و ۲۰۰ هزار شغل غیرمستقیم ایجاد خواهد شد. شاهرخی با اشاره به افق روشن درخصوص اشتغال در این منطقه بیان کرد: زیرساختهای لازم مانند برق و آب در اولویت کار ما بوده و تامین برق آن برعهده شرکت مپنا و آب نیز با احداث آب شیرینکن این منطقه برای انجام کارها تامین میشود. مدیرعامل منطقه ویژه انرژیبر پارسیان عنوان کرد: با تکمیل بندر، شرایط مناسبی برای تخلیه و بارگیری آماده خواهد شد.
ارسال نظر