نفت‌برنت بر مدار صعود

این مذاکرات که امید می‌رود به توافق منجر شود، می‌تواند چشم‌‌‌‌‌‌انداز اقتصادی جهان را بهبود بخشد و تقاضای جهانی برای نفت و سایر کالاها را افزایش دهد. با استناد به تارنمای tradingeconomics.com  و تا لحظه تنظیم این گزارش، قیمت شاخص برنت که معیار اصلی بازار جهانی نفت است،‌ در معاملات روز سه شنبه ۵۷‌سنت معادل ۰.۹درصد افزایش‌یافت و به ۶۷دلار در هر بشکه رسید.

همچنین نفت‌خام وست‌تگزاس اینترمیدیت آمریکا(WTI) با افزایش ۷۱‌سنت معادل یک‌‌درصد، ۶۵‌دلار در هر بشکه فروخته شد و به بالاترین رقم از ۴ آوریل دست‌یافت. کاهش ارزش دلار آمریکا، یکی از عوامل کلیدی حمایت‌‌‌‌‌‌کننده از قیمت نفت بود؛ شاخص دلار با ۰.۳درصد کاهش روبه‌رو شد که باعث ارزان‌تر‌شدن نفت برای خریداران با ارزهای دیگر شد. این کاهش ارزش دلار معمولا قیمت کالاهای دلاری‌‌‌‌‌‌شده مثل نفت را افزایش می‌دهد. هفته گذشته نیز قیمت نفت‌برنت ۴‌درصد و نفت‌خام آمریکا ۶‌درصد افزایش داشت؛ زیرا چشم‌‌‌‌‌‌انداز توافق تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، به تقویت روحیه ریسک‌‌‌‌‌‌پذیری سرمایه‌گذاران کمک کرد.

کارشناسان شرکت مشاوره انرژی Ritterbusch and Associates در گزارشی تاکید کردند؛ «بخش عمده این افزایش قیمت جنبه تکنیکی دارد و بدون اخبار مثبت جدید، این روند صعودی می‌تواند به‌سرعت متوقف شود. در حال‌حاضر توجه بازار به مذاکرات تجاری آمریکا و چین معطوف است.» مقامات بلندپایه آمریکا و چین، از جمله رئیس‌‌‌‌‌‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ و رهبر چین، شی‌جین‌پینگ، در روز پنج‌شنبه هفته گذشته تلفنی گفت‌وگو کرده و پس از آن‌ نمایندگان دو کشور روز دوشنبه در لندن برای کاهش تنش‌های تجاری دیدار کردند. 

یک توافق تجاری بین دو کشور می‌تواند رشد اقتصادی جهانی را پشتیبانی‌کرده و به‌دنبال آن تقاضای کالاهایی مانند نفت را افزایش دهد، همچنین تحلیلگران بازار به تاثیر احتمالی داده‌های اقتصادی چین در کنار مذاکرات تجاری نیز توجه دارند. 

بر اساس آخرین داده‌ها، رشد صادرات چین در ماه مه به پایین‌ترین حد طی سه ماه اخیر رسیده‌است، چراکه تعرفه‌های آمریکا باعث محدود‌شدن صادرات شده‌‌‌‌‌‌ و تورم منفی در بخش تولید به وخیم‌‌‌‌‌‌ترین سطح دو سال‌گذشته رسیده که فشار بر دومین اقتصاد بزرگ جهان را افزایش داده‌است.

 داده‌های دیگر نشان می‌دهد؛ واردات نفت‌خام چین در ماه مه به پایین‌ترین میزان روزانه در چهار ماه گذشته رسیده‌است؛ این کاهش عمدتا به دلیل توقف‌‌‌‌‌‌های تعمیراتی در پالایشگاه‌های دولتی و خصوصی این کشور بوده‌است، با این‌وجود چشم‌‌‌‌‌‌انداز توافق تجاری میان آمریکا و چین باعث‌شده که نگرانی‌ها درباره افزایش عرضه نفت توسط کشورهای عضو اوپک‌پلاس تا حدی کمرنگ شود. بر اساس نظرسنجی رویترز، تولید نفت اوپک در ماه مه کمتر از میزان برنامه‌‌‌‌‌‌ریزی شده افزایش‌ یافته‌است، چراکه عراق کاهش بیشتری در تولید داشته تا تولید مازاد قبلی را جبران کند و عربستان‌سعودی و امارات افزایش تولید کمتری نسبت به سقف مجاز داشتند.

در مجموع، اوپک در ماه مه روزانه ۲۶‌میلیون بشکه نفت تولید‌کرده که نسبت به آوریل ۱۵۰‌هزار بشکه افزایش داشته‌است. عربستان بیشترین سهم افزایش تولید را درمیان کشورهای عضو سازمان اوپک به خود اختصاص داده‌است.