شماره روزنامه ۶۰۴۳
|

  • افتتاحیه بی‌روح الکامپ بیست‌وهفتم

    دنیای اقتصاد: بیست و هفتمین دوره از الکامپ با حضور وزیر ارتباطات و روسای سازمان نصر کشور بدون هیچ سخنرانی در قالب مراسم افتتاحیه و صرف بریدن روبان قرمز آغاز به کار کرد. در نخستین روز این نمایشگاه خبری از شور و هیجان خبرنگاران و ترافیک انسان و ماشین برای بازدید نبود؛ البته سالن‌های الکامپ نسبت به دوره‌های قبل از تهویه و دمای مناسبی برخوردار بود که می‌توان آن را تنها مزیت افتتاحیه خلوت امسال دانست.
  • ایلان ماسک: استارلینک مینی جهان را تغییر می‌دهد

    سیتنا: استارلینک، سرویس جدیدی به نام استارلینک مینی را طراحی کرده است که با انرژی باتری کار می‌کند و تجهیزات آن در یک کوله‌پشتی جا می‌شود و با وجود مصرف پایینی که دارد، می‌تواند با سرعتی بیش از ۱۰۰ مگابایت در ثانیه دانلود کند. در همین راستا ایلان ماسک می‌گوید که این دستگاه جهان را تغییر خواهد داد. استارلینک، سرویس اینترنت فضایی متعلق به اسپیس‌ایکس، کمپانی ایلان ماسک، اخیرا سرویس جدیدی به نام استارلینک مینی طراحی کرده است که تجهیزات آن در یک کوله‌پشتی جا می‌شود.
  • ضرر تراشه‌سازان اروپایی در چین

    ایسنا: کمیسیون اروپا با اشاره به افزایش سرمایه‌گذاری پکن در صنعت نیمه‌رسانا و تلاش برای خودکفایی در فناوری‌های کلیدی، این نگرانی را مطرح کرد که تراشه‌سازان این بلوک در خطر از دست دادن سهم قابل توجهی از بازار چین هستند. اظهارات منابع آگاه و گزارش کمیسیون اروپا که توسط بلومبرگ مشاهده شده است، نشان می‌دهد شرکت هلندی‌NXP Semiconductors NV، اینفئون تکنولوژیز و رنسانس الکترونیکس ژاپن ممکن است از تلاش‌های چین برای تقویت رقبای داخلی آسیب ببینند. هرچند این شرکت‌ها پیشرفته‌ترین نیمه‌رساناهای صنعت مانند پردازنده‌های مورد استفاده در آی‌فون اپل را نمی‌سازند، اما تولیدکننده میکروکنترلرها و سایر تراشه‌های ضروری برای بخش‌های کلیدی اقتصاد از جمله خودرو، دستگاه‌های صنعتی و لوازم الکترونیکی مصرفی هستند.
  • هوش مصنوعی موبایل دیپ‌فیک را ردیابی می‌کند

    مهر: شرکت آنر در رویداد MWC Shanghai ۲۰۲۴ از دستاوردهای خود در زمینه هوش مصنوعی با تمرکز روی قدرتمندسازی و ایمنی کاربر رونمایی کرد.
  • اپل با مقررات باتری اتحادیه اروپا سازگار می‌شود

    ایسنا: گوشی هوشمند جدید شرکت اپل یعنی آی‌فون ۱۶ ممکن است برای مطابقت با قانون اتحادیه اروپا، به باتری قابل جابه‌جایی تجهیز شود. اپل در حال توسعه فناوری نوآورانه‌ای است تا جایگزینی باتری را ساده‌تر و کاربر پسندتر کند. طبق قوانین اتحادیه اروپا، شرکت اپل احتمالا در حال توسعه یک فناوری جدید است که باتری‌های آی‌فون را به راحتی قابل تعویض می‌کند.
  • ۱۱۰ زبان جدید به ترجمه گوگل اضافه شد

    مهر: گوگل با استفاده از هوش مصنوعی ۱۱۰ زبان جدید را به سرویس ترجمه خود می‌افزاید. اکنون گوگل از هوش مصنوعی برای ترجمه به ۱۱۰ زبان جدید مانند پنجابی استفاده می‌کند. حدود یک‌چهارم زبان‌های جدید مربوط به آفریقا هستند و گوگل مدعی است تمام گزینه‌های جدید روی هم رفته نماینده زبان ۶۱۴ میلیون نفر و به عبارتی ۸ درصد از جمعیت جهان هستند. گوگل مدل زبانی بزرگ PaLM۲ را به عنوان بخش کلیدی معرفی می‌کند که به ترجمه کارآمدتر زبان‌هایی کمک می‌کند که به یکدیگر مرتبط هستند، از جمله زبان‌های نزدیک به هندی مانند مروادی و اوادی.
  • آمازون؛ بازیگر تازه‌نفس بازار هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی حالا زمین رقابت بزرگ غول‌های تکنولوژی است که تلاش می‌کنند سهم بیشتری از این صنعت رو‌به‌رشد داشته باشند؛ صنعتی که بسیاری آینده جهان را در آن می‌بینند. این رقابت که مایکروسافت با سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ اوپن ای‌آی‌(سازنده چت‌بات چت جی‌پی‌تی) آن را کلید زد، حالا حتی فهرست ارزشمندترین شرکت‌های جهان را هم دستخوش تغییر کرده است؛ تا جایی که انویدیا به کمک تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی خود رشد چشمگیری را تجربه کرد و در هفته گذشته مایکروسافت را کنار زد و به جایگاه ارزشمندترین شرکت جهان رسید. سلطنت انویدیا متزلزل بود و این شرکت در کمتر از یک هفته به سومین شرکت ارزشمند جهان تبدیل شد؛ موضوعی که به خوبی نشان می‌دهد رقابت میان غول‌های تکنولوژی در هوش مصنوعی جدی‌تر از گذشته دنبال می‌شود. با این اوصاف تعجبی هم ندارد که خوش‌بینی تحلیلگران وال‌استریت به رشد صنعت هوش مصنوعی و انتشار اخباری درباره ورود آمازون به تولید تراشه‌های پیشرفته و البته پروژه سری این شرکت برای ساخت چت‌بات هوش مصنوعی رقیب چت جی‌پی‌تی باعث شد تا ارزش بازار آمازون رشد چشمگیری کند و به دو تریلیون دلار برسد.
  • ویترین نامطلوب اقتصاد دیجیتال

    دنیای اقتصاد: امروز بیست‌‌وهفتمین دوره از بزرگ‌ترین نمایشگاه تجارت الکترونیک کشور شروع به کار خواهد کرد و این در حالی است که با چالش‌‌هایی از جمله تداخل زمانی و خبری با دوران پساانتخابات، کاهش قابل‌توجه تعداد شرکت‌های حاضر، خلأ نوآوری، تداوم تحریم استارت‌آپ‌‌های بزرگ و احتمال افت چشمگیر تعداد بازدیدکننده‌‌ها مواجه است. ارزیابی کارشناسان و فعالان از ‌‌رونق کم نمایشگاه الکامپ از دوره‌‌های قبل تاکنون این است که این نمایشگاه آینه اقتصاد دیجیتال کشور است و با توجه به حال نامساعد این بخش از اقتصاد کشور عدم‌استقبال بخش خصوصی و مردم از الکامپ طبیعی است. به اعتقاد آنها از بین رفتن میل به ایجاد نوآوری و کسب و کار جدید، سلطه فضای دولتی و سنتی، ناامیدی فعالان و شرایط نامناسب محل برگزاری، در این وضعیت تاثیرگذار است.
  • وزیر ارتباطات: خرابکاری در شبکه فیبر نوری ترمیم شد

    مهر: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح دیروز با حضور در ساختمان وزارت کشور رای خود را در صندوق انداخت و در جمع خبرنگاران گفت: «صبح امروز چندین مورد خرابکاری در شبکه فیبر نوری انجام دادند که تیم‌های اتصال ارتباط به برقراری ارتباط کردند.» وی ادامه داد: «این نشان می‌دهد یک شبکه با کیفیت و پایدار در سراسر کشور داریم. طی سه سال گذشته توفیق داشتیم ۸ هزار روستا دارای ۲۰ خانوار و ۳ روستای زیر ۲۰ خانوار را به شبکه وصل کنیم و به اینترنت پرسرعت دسترسی پیدا کردند.»
  • یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مخابراتی مشتریانش را به بدافزار آلوده کرد

    ایسنا: یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های مخابراتی در کره‌جنوبی، صدها هزار مشتری خود را با بدافزار هدف قرار داده است تا مانع استفاده آنها از سایت‌های تورنت شود. رسانه‌های داخلی ادعا می‌کنند که شرکت کره تلکام (KT) از روش‌های غیرقانونی برای جلوگیری از استفاده از نرم‌افزار دانلود همتا به همتا (P۲P) استفاده کرده است. گویا شرکت کره تلکام یک واحد کامل را برای توسعه، نگهداری و توزیع بدافزار اختصاص داده است. کل عملیات در ماه مه سال ۲۰۲۰ آغاز شد و در یک مقطع حدود ۶۰۰هزار نفر را هدف قرار داد. قربانیان، کاربران برنامه Grid بودند که ناگهان با ایجاد پوشه‌های عجیب و غریب یا پنهان کردن کامل فایل‌های دانلود شده روبه‌رو شده بودند و در برخی موارد رایانه‌های شخصی آلوده به‌طور کلی از کار افتادند. نماینده برنامه Grid به وب‌سایت تک‌نادو گفت: «تنها کاربرانی که از خطوط اینترنتی کره تلکام استفاده می‌کردند، دچار مشکل شدند.»
  • تحقیقات آمریکا از خدمات اینترنتی و ابری شرکت‌های چینی

    ایسنا: دولت بایدن سرگرم تحقیقات از چاینا موبایل، چاینا تلکام و چاینا یونیکام به دلیل نگرانی از احتمال سوءاستفاده این شرکت‌ها از دسترسی به داده‌های شهروندان آمریکا از طریق کسب‌و‌کارهای اینترنت و ابری آمریکایی‌شان و فراهم کردن این اطلاعات به پکن است. منابع آگاه به رویترز گفتند: «مقامات وزارت بازرگانی آمریکا در حال انجام این تحقیقات هستند که پیش از این گزارش نشده بود. برای این شرکت‌های دولتی، احضاریه ارسال شده و تحلیل مبتنی بر ریسک از چاینا موبایل و چاینا تلکام انجام شده، اما این بررسی به اندازه تحقیقات از چاینا یونیکام، پیشرفت نکرده است.»
  • تعداد دامنه‌های فارسی افزایش یافت

    ایسنا: بر اساس آخرین اعلام مرکز ثبت دامنه کشوری تاکنون یک میلیون و ۶۳۶هزار ۷۵۶ دامنه فعال فارسی به ثبت رسیده است که در این میان پسوند دات‌آی‌آر (.ir) بیشترین دامنه‌ فعال را دارد. نام دامنه بخشی است که گویای نام برند یا فعالیت کاربر بوده و آن را به دلخواه خود انتخاب می‌کند. پسوندهای مجاز و معتبر در واقع پسوندهایی هستند که توسط کمیته مخصوص تایید و تصویب پسوندها یعنی آیکن (ICANN) تایید شده باشند. نمونه‌های پسوندهای متداول com، org و ir هستند و انتخاب نام دامنه مناسب و ساده بسیار مهم بوده و همچنین در رتبه‌بندی (Ranking) نتایج جست‌وجوی گوگل نیز تاثیرگذار است.
  • زنگ خطر جدید برای کاربران تلگرام

    ایسنا: موسس پلتفرم پیام‌رسان و شبکه اجتماعی تلگرام فاش کرده است که این شرکت فقط توسط ۳۰ مهندس و بدون دپارتمان منابع انسانی کار می‌کند. پاول دوروف، موسس تلگرام، به تاکر کارلسون، روزنامه‌نگار راستگرا، گفته است تنها مدیر محصول در شرکت است و تنها حدود ۳۰ مهندس را استخدام کرده است. کارشناسان امنیتی می‌گویند آنچه دوروف درباره کارآمدی فوق‌العاده مباهات می‌کرد، یک زنگ خطر برای کاربران است. متیو گرین، کارشناس رمزنگاری دانشگاه جان هاپکینز می‌گوید تعداد وسیعی از اهداف آسیب‌پذیر و سرورها بدون رمزنگاری سربه‌سر، در امارات عربی متحده واقع شده‌اند. منظور گرین این بود که چت‌های تلگرام برخلاف سیگنال یا واتس‌اپ به صورت پیش‌فرض رمزنگاری سر به سر نیستند. کاربر تلگرام باید چت محرمانه را آغاز کند تا مکالماتش به رمزنگاری سربه‌سر سوئیچ کند و برای تلگرام یا سایرین غیرقابل خواندن شود.
  • اساسنامه مرکز ملی آفرینش فناوری‏‌های کوانتومی تدوین می‌شود

    ایسنا: معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان ریاست جمهوری اعلام کرد که تنظیم اساسنامه فناوری کوانتوم در دستور کار شورای راهبردی کوانتوم قرار می‌گیرد و در جلسه چهارم شورای راهبری کوانتوم اساسنامه مصوب و ابلاغ خواهد شد. به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع‌‌رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، سومین جلسه شورای راهبری کوانتوم با حضور روح‌‌الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌‌بنیان رئیس‌‌جمهور برگزار شد و در این جلسه اعضای شورا گزارشی از فعالیت‌‌های‌‌ مجموعه‌‌های مربوطه در حوزه کوانتوم ارائه کردند .همچنین دبیر ستاد توسعه فناوری‌‌های اپتیک و کوانتوم ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌‌های‌‌ ستاد، درخصوص آزمایشگاه‌‌های اقماری و پیشرفت مام فناوری‌‌های کوانتومی توضیحاتی ارائه کرد.
  • پارک علم و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد

    مهر: پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با حضور وزیر بهداشت افتتاح شد. به گزارش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مراسمی در روز پنج‌شنبه با حضور بهرام عین‌‌اللهی، وزیر بهداشت و یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، علیرضا زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، و جمعی از مدیران پارک علم و فناوری سلامت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی رسما افتتاح شد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر