ایران در رتبه ۱۴۵ جهان
افت مجدد سرعت اینترنت ثابت کشور
طبق آخرین آمار منتشرشده در اسپیدتست تا ماه ژوئن سال ۲۰۲۲، میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت ثابت، ۲۵/ ۶۶ مگابیتبرثانیه، میانه جهانی سرعت آپلود ۵۶/ ۲۸ مگابیتبرثانیه و تاخیر آن ۱۰ میلیثانیه است. در حوزه اینترنت موبایل نیز، میانه جهانی سرعت دانلود ۰۱/ ۳۱ مگابیتبرثانیه، میانه جهانی سرعت آپلود ۶۶/ ۸مگابیتبرثانیه و تاخیر نیز ۲۹ میلیثانیه است. این در حالی است که در ماه مه سال ۲۰۲۲ میانه جهانی سرعت دانلود اینترنت موبایل ۳۷/ ۳۰ مگابیتبرثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود اینترنت موبایل ۶۰/ ۸ مگابیتبرثانیه بود. در حوزه اینترنت ثابت نیز میانه جهانی سرعت دانلود، ۷۰/ ۶۴ مگابیتبرثانیه و میانه جهانی سرعت آپلود ۷۴/ ۲۷مگابیتبرثانیه و تاخیر ۱۰ میلیثانیه بوده است که از رشد جهانی سرعت دانلود و آپلود اینترنت در هر دو فناوری ثابت و همراه حکایت دارد.
طبق آمار اخیر، میانه سرعت دانلود اینترنت ثابت در ایران، ۲۳/ ۱۰ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود آن ۶۱/ ۱مگابیتبرثانیه و تاخیر ۲۹ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۱۴۵ از میان ۱۸۲ کشور میرساند. این درحالی است که در مه ۲۰۲۲، در حوزه اینترنت ثابت، میانه سرعت دانلود در ایران، ۳۴/ ۱۰ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود ۶۵/ ۱ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۲۹ میلیثانیه بود و ایران در رتبه ۱۴۱ از میان ۱۸۲ کشور قرار داشت. همچنین طبق این آمار، اینترنت ثابت ایران در حال حاضر از اوگاندا و پاپوا گینهنو سریعتر و از نیجریه و تانزانیا کندتر است.
در حال حاضر میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل نیز در ایران ۱۷/ ۲۷ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۶۵/ ۹ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۰ میلیثانیه است که رتبه ایران را به ۷۲ از میان ۱۳۹ کشور رسانده است. این در حالی است که در ماه مه سال جاری، میانه سرعت دانلود اینترنت موبایل در ایران ۱۰/ ۲۶ مگابیتبرثانیه و میانه سرعت آپلود اینترنت موبایل، ۵۹/ ۹ مگابیتبرثانیه و تاخیر ۳۱ میلیثانیه بود که رتبه ایران را به ۷۱ از میان ۱۴۱ کشور رسانده بود. طبق این آمار، اینترنت موبایل ایران در حال حاضر از لائوس و بوسنی هرزگوین سریعتر و از پاپوا گینهنو و کوزوو کندتر است.
رتبه یک تا پنج اینترنت موبایل در جهان در ماه ژوئن ۲۰۲۲، به ترتیب به نروژ (۹۶/ ۱۲۶ مگابیتبرثانیه)، امارات متحده عربی(۳۷/ ۱۲۰ مگابیتبرثانیه)، بلغارستان(۶۱/ ۱۱۰ مگابیتبرثانیه)، کرهجنوبی(۴۳/ ۱۰۷ مگابیتبرثانیه) و قطر(۸۲/ ۱۰۴ مگابیتبرثانیه) تعلق دارد. همچنین رتبه یک تا پنج اینترنت پهنباند ثابت در جهان، به ترتیب به شیلی (۷۳/ ۲۱۳ مگابیتبرثانیه)، سنگاپور (۶۱/ ۲۰۳ مگابیتبرثانیه)، چین (۰۳/ ۱۸۸ مگابیتبرثانیه)، تایلند (۸۲/ ۱۸۷ مگابیتبرثانیه) و هنگکنگ (۹۳/ ۱۷۵ مگابیتبرثانیه) تعلق دارد.
باید تاکید کرد که تا پیش از این، این وبسایت از شاخص میانگین سرعت برای مقایسه سرعت اینترنت کشورها استفاده میکرد، اما مدتی است که این شاخص با میانه سرعت جایگزین شده و گمان میرود این تغییر بتواند درک بهتری از تجربه کاربران منعکس کند. البته وبسایت اسپیدتست اعلام کرده تا فوریه ۲۰۲۳، همچنان سرعت اینترنت کشورها بر اساس میانگین را هم نشان میدهد. طبق این آمار، میانگین سرعت اینترنت ایران در ماه ژوئن ۲۰۲۲، در تصویر زیر آمده است. سرعت اینترنت یکی از فاکتورهای کیفی خدمات اینترنتی محسوب میشود و البته این روزها به یکی از مهمترین دغدغههای کاربران اینترنتی تبدیل شده است. وبسایت Speedtest شاخصهای جهانی اینترنت را در کشورها بررسی میکند و مشاهده آمار این وبسایت میتواند نشان دهد که اینترنت در یک ماه گذشته در هر کشور به چه صورت بوده است.