شماره روزنامه ۶۵۷۰
|

چگونه اقتصاددانان می‌توانند بسته‌های سیاستی دوره جنگ را تدوین کنند؟

جنگ‌ها هزینه‌هایی در سطوح خرد، میانی و کلان ایجاد می‌کنند. هزینه‌های انسانی و توسعه‌ای نیز قابل‌توجه است. در این میان نخستین نکته مهم این است که دولت‌ها باید سیاست‌های حمایتی را به‌طور جدی پیگیری کنند و دومین نکته آن است که سیاست‌های توسعه‌ای در دوره جنگ کنار گذاشته نشوند.

هر دانشجوی نظریه قیمت با امکان نظری وجود منحنی تقاضای صعودی آشناست؛ حالتی که در آن، با افزایش قیمت یک کالا، مقدار تقاضاشده نیز افزایش می‌یابد. به چنین کالایی «کالای گیفن» گفته می‌شود.

اخبار اندیشه روزنامه شماره ۶۵۶۸

    دوشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۵
  • یک اقتصاددان، اثر AI بر تقاضای نیروی کار را تشریح کرد

    روزنامه شماره ۶۵۶۸

    هوش‌مصنوعی اشتغال‌زا است

    گزاره رایج در عصر هوش مصنوعی این است که این فناوری می‌تواند جایگزین کامل انسان‌ها شود. اما بررسی تاریخی ظهور تکنولوژی‌های تولید نشان می‌دهد که چنین تلقی‌ای نادرست است؛ چراکه دست‌کم مسائلی چون هزینه‌های تعدیل، ناهمگنی عوامل تولید، میزان جانشین‌پذیری و خصوصیات انسانی، این تصور را زیر سوال می‌برند.
۱