شماره روزنامه ۶۶۱۳
|

حسین عبده تبریزی، فرهاد نیلی و سعید اسلامی‌بیدگلی در پنل تخصصی همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵ مطرح کردند

تامین مالی اقتصاد ایران در شرایطی که شبکه بانکی با محدودیت‌های ساختاری مواجه است و دسترسی به منابع خارجی نیز دشوار شده، بیش از گذشته به یکی از محورهای اصلی سیاستگذاری اقتصادی تبدیل شده است. سومین پنل همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵ که با موضوع اعتبار و تامین مالی بنگاه‌ها برگزار شد، به بررسی این…

در همایش چشم‌انداز اقتصاد ایران ۱۴۰۵ به میزبانی گروه‌ رسانه‌ای «دنیای‌اقتصاد» بررسی شد

روز اول همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران» در ۲۹ تیر ۱۴۰۵ برگزار شد. در پنل نخست این همایش با عنوان «الزامات خروج از رکود، سرمایه‌گذاری خارجی و رشد پایدار»، دکتر مسعود نیلی و دکتر محمدمهدی بهکیش به ایراد سخنرانی پرداختند. مدیریت این پنل بر عهده داود سوری بود.

اخبار آرشیو روزنامه روزنامه شماره ۶۶۰۷

    چهارشنبه، ۲۴ تیر ۱۴۰۵
  • رئیس‌جمهور در نشست ویژه راهبری تامین کالاهای اساسی:

    روزنامه شماره ۶۶۰۷

    دولت با همه توان در کنار فعالان اقتصادی خواهد بود

    رئیس‌جمهور در نشست ویژه راهبری تامین کالاهای اساسی با بیان اینکه دولت با بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های خود در کنار فعالان اقتصادی خواهد بود، تاکید کرد با هرگونه تخلف، سوءاستفاده یا اخلال در روند تامین و توزیع کالاهای اساسی، با قاطعیت برخورد خواهد شد.
  • با حضور مردم و مسوولان در مصلی برگزار شد؛

    روزنامه شماره ۶۶۰۷

    مراسم هفتم رهبر شهید

    مراسم گرامیداشت رهبر شهید ایران، با حضور گسترده و چشم‌گیر هزاران نفر از اقشار مختلف مردم، فرزندان رهبر شهید انقلاب، سران قوا و مسوولان عالی‌رتبه کشوری و لشکری در مصلای امام خمینی برگزار شد. در این مراسم پیام قدردانی رهبر معظم انقلاب بابت حضور حماسی در مراسم تشییع قائد شهید امت قرائت شد.
  • مسعود نیلی، سیدعلی مدنی‌زاده و محبوبه داودی در یک مقاله علمی تشریح کردند

    روزنامه شماره ۶۶۰۷

    توسعه مالی و نابرابری

    محبوبه داودی، مسعود نیلی و علی مدنی‌زاده در یک مقاله که در مجله معتبر Resources Policy منتشر شده است، نشان دادند که توسعه مالی برخلاف انتظار، در کشورهای وابسته به نفت و گاز لزوما به کاهش نابرابری منجر نمی‌شود. تحلیل داده‌های بیش از ۱۵۰کشور حاکی از آن است که وابستگی شدید به درآمدهای نفتی، سازوکارهای معمول توسعه مالی مانند حمایت از کارآفرینی را مختل می‌کند و منابع را به سمت رانت‌جویی و روابط سیاسی سوق می‌دهد. دو پدیده «اثر آزمندی» و «تسخیر نخبگان» نیز موجب انحراف اعتبارات بانکی به نفع گروه‌های قدرتمند و محرومیت عموم مردم از فرصت‌های اقتصادی می‌شوند. نتایج پژوهش نشان می‌دهد اگر رانت نفت و گاز از حدود ۷درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رود، توسعه مالی با افزایش نابرابری همراه خواهد بود؛ اما در غیر این صورت توسعه مالی به کاهش نابرابری منجر می‌شود. این پژوهش تاکید می‌کند که پیش از گسترش نظام مالی، اصلاحات نهادی و تقویت حاکمیت قانون ضروری است تا توسعه مالی بتواند به رشد فراگیر و کاهش نابرابری کمک کند. 
  • چرا آمریکا مفاد توافق با ایران را نقض و محاصره را بازگرداند؟

    روزنامه شماره ۶۶۰۷

    تصویر نقض تفاهم از سوی آمریکا

    تشدید درگیری‌ها میان ایران و آمریکا در خط ساحلی جنوب و اعمال دوباره محاصره دریایی از سوی ترامپ این پرسش را برجسته کرده که دلایل نقض تفاهم از سوی ایالات متحده پس از ماه‌ها مذاکره چیست؟ «دنیای‌اقتصاد» در گزارشی به سه عامل نقض تفاهم پرداخته است.
  • دست «نگهبان کاغذی» باغ‌های تهران رو شد؛ ضوابط دهه۹۰ برای زمین‌های مشجر به نفع شهروندان تمام شد یا به ضرر؟

    روزنامه شماره ۶۶۰۷

    دومین قربانی برج-‌‌باغ‌ها

    «برج‌-باغ‌»ها فقط درختان قدیمی پایتخت‌ را قربانی نکردند، آنها یکی از متهمان اصلی «قربانی قدرت خرید خانه‌اولی‌ها» هم هستند.  بلندمرتبه‌هایی که طی ۱۰سال منتهی به سال۹۸ با یک مصوبه شورای‌شهر دهه۸۰ در پهنه‌های عمدتا شمالی پایتخت احداث شدند، قیمت مسکن در محله‌های مجاور را در بلندمدت تا نزدیک به ۵درصد افزایش دادند.
۱