معادن آذربایجان‌شرقی ظرفیتی بزرگ برای تولید ثروت‌

دنیای اقتصاد-تبریز:امید اسمعیل‌ظفر؛ رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق بازرگانی تبریز با تأکید بر لزوم توسعه فعالیت‌های معدنی در استان آذربایجان‌شرقی اظهار کرد: این استان از معادن ارزشمند و غنی برخوردار است، اما تاکنون تنها معدن سونگون توانسته به سطحی از توسعه مطلوب دست یابد.

 وی با اشاره به جایگاه ممتاز معدن سونگون در سطح خاورمیانه افزود: با وجود ظرفیت‌های فراوان، سایر معادن استان نتوانسته‌اند آن‌گونه که باید گسترش یابند.

 رئیس هیئت مدیره هلدینگ ظفر با بیان اینکه معادن می‌توانند به منبعی عظیم برای تولید ثروت در استان تبدیل شوند، تصریح کرد: در استان آذربایجان‌شرقی، به‌رغم وجود معادن متعدد و ذخایر قابل توجه به‌ویژه در حوزه فولاد با عیار بالا، به دلیل مشکلات زیست‌محیطی و محدودیت‌های موجود، بهره‌برداری از این منابع با دشواری‌هایی همراه بوده است.

 وی با اشاره به سخت‌گیری‌های محیط زیستی گفت: تمام تلاش ما این است که فعالیت‌های معدنی با کمترین آسیب به محیط زیست انجام شود، اما باید بین توسعه اقتصادی و حفظ محیط زیست توازن برقرار شود.

 رئیس کمیسیون معادن و فلزات اتاق تبریز همچنین با انتقاد از تفسیرهای سلیقه‌ای از قانون معادن اظهار کرد: برخوردهای متفاوت با فعالان معدنی باعث سردرگمی و ایجاد مشکلات در مسیر توسعه این بخش شده است.

 وی در پایان با بیان اینکه ادامه این روند می‌تواند موجب عقب‌ماندگی استان از جایگاه شایسته خود در شاخص‌های اقتصادی شود، تأکید کرد: این وضعیت در شأن استان آذربایجان‌شرقی نیست. از نهادهای دولتی، حاکمیتی و تصمیم‌گیر انتظار می‌رود نگاه ویژه‌تری به حوزه سرمایه‌گذاری در معادن داشته باشند تا بتوان از این ثروت زیرزمینی در مسیر ایجاد ثروت و اشتغال پایدار بهره برد.