شماره روزنامه ۶۱۵۸
|

ویژه نامه

  • همایش و نمایشگاه تخصصی انبوه سازان ساختمان و مسکن تهران

    همایش و نمایشگاه تخصصی انبوه سازان ساختمان و مسکن تهران از نهم تا دوازدهم دی ماه سال جاری توسط دفتر توسعه پایدار دانشگاه صنعتی امیرکبیر در هتل المپیک تهران برگزار می‌شود. برنامه همایش در چهار بخش نمایشگاه تخصصی، مقالات، کارگاه های آموزشی و مسابقه پروژه انبوه سازی برتر تدوین شده است. در بخش کارگاه‌های آموزشی، سه کارگاه تخصصی با عناوین «فناوری مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) و تاثیر آن بر صنعت ساختمان»، «چشم انداز تحولات اقتصاد کلان و نظام بانکی در سال‌های ۹۴-۹۵ و تاثیر آن در جهت‌گیری عرضه و تقاضا در بخش مسکن» و «مبانی و آیین‌ نامه‌های ساختمان‌های سبز با تمرکز بر رویکردهای نوین بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی» در دو روز برگزار می‌شود.
  • ارائه گواهی کیفی ساختمان به انبوه سازان - ۹ دی ۹۳

    همایش تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان که سال ها درحد مجمع و گردهمایی انبوه سازان برگزار می شد، امسال با رویکرد جدید رتبه بندی پروژه های ساختمانی و انبوه سازی برگزار می شود. همچنین برای اولین بار درهمایش امسال گواهی کیفی ساختمان در جهت کیفی سازی و ارتقای صنعت ساختمان کشور به انبوه سازانی که امتیازات لازم را کسب کند، ارائه می شود. . . .
  • لزوم رعایت مبحث دهم آیین نامه مقررات ملی ساختمان در ساخت وساز استان تهران

    اسدالله باقرزاده رییس انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه های فولادی مرداد ماه امسال تفاهم نامه ای میان سازمان نظام مهندسی استان تهران و انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه های فولادی به امضا رسید که موضوع آن اجباری شدن استفاده از اسکلت فلزی استاندارد کارخانه ای درساخت و ساز است. انجمن صنفی تولیدکنندگان سازه های فولادی براساس تفاهم نامه مذکور، کمیته مشترکی با سازمان نظام مهندسی تشکیل داده است و از این طریق موضوع اجرای مبحث دهم مقررات ملی ساختمان را پیگیری می‌کند. مطابق بندهای ۱،۴،۴ و۱۰ این تفاهم نامه، به صراحت گفته شده است که استفاده از اسکلت استاندارد کارخانه ای در ساخت و ساز باید اجباری باشد و تولید اسکلت فلزی باید زیر نظر متخصصان فن و در محیط سر پوشیده صورت گیرد.
  • رتبه بندی، سازنده را پاسخگو می‌کند

    در کشور ما مقررات ملی ساختمان وجود دارد که سازندگان را ملزم به رعایت برخی ضوابط می‌کند؛ با این همه این مقررات حداقلی کافی نیست. باید آیین نامه ها و قوانین سخت گیرانه تری به کار گرفته شود تا سازندگان را به رعایت کیفی سازی و پارامترهای زیست محیطی وادار کند، و نه فقط پرداختن به ظاهر ساختمان. انجام رتبه بندی و صدور گواهینامه ارزیابی کیفی ساختمان، یکی از اقداماتی است که می تواند سازنده را مجبور به پاسخگویی به خریدار کند. مهندس محمد مهدی مافی، دبیر انجمن صنفی انبوه سازان تهران در گفت و گو با دنیای اقتصاد، درخصوص انجام رتبه بندی در همایش تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان بیشتر توضیح می دهد.
  • جای ساختمان‌های ۲۰۰ طبقه‌ در تهران خالی است

    اولین کنفرانس بلندمرتبه‌سازی در ایران و خاورمیانه هفتم دی ۹۳ در باغ نگارستان با حضور مهندس سید محمد بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و دبیر این کنفرانس، دکتر پیروز حناچی معاون شهرسازی و معماری، وزیر راه و شهرسازی، دکتر محمدسعید ایزدی معاون وزیر راه و شهرسازی، مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری و دبیر شورای راهبردی اولین کنفرانس بلندمرتبه‌سازی در ایران و خاورمیانه و مهندس شادمهر راستین دبیر اجرایی این کنفرانس برگزار شد. سید محمد بهشتی :یکی از مهم‌ترین موضوعات در بحث بلندمرتبه‌ها، بحث معماری و شهرسازی است و سوال اینجاست که چرا اینقدر دیر به موضوع بلندمرتبه‌سازی پرداخته‌ایم؟ اکنون نزدیک به پنج دهه است با ظهور بلندمرتبه‌ها مواجه هستیم در حالی که تأمل نظری روی مباحث معماری و شهرسازی آن صورت نگرفته است.
  • برای رونق انبوه سازی به مشارکت مردمی نیاز داریم

    مهندس رامین شویدی، مدیر عامل و رییس هیات مدیره شرکت انبوه سازی باروبن، کارشناس ارشد مهندسی عمران و کارشناس ارشد مدیریت اجرایی است. وی از مدیران خوش فکر صنعت ساختمان و انبوه سازی کشور و عضو خانه مدیران سازمان مدیریت صنعتی است. وی معتقد است سازندگان و انبوه سازان در مناطق مختلفی که فعالیت می‌کنند، باید کارگروه‌های محلی تشکیل دهند تا بتوانند بهتر از سدهای سلسله مراتب اداری و قوانین دست و پاگیر عبور کنند و قدرت چانه زنی بالاتری داشته باشند.
    پروژه ۱۶۸ واحدی این شرکت که در مسکن مهر هشتگرد احداث شده ، به عنوان پروژه پایلوت برای ارزیابی و رتبه بندی به همایش انبوه سازان معرفی شده است.
  • ارائه گواهی کیفی ساختمان به انبوه سازان

    همایش تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان که سال ها درحد مجمع و گردهمایی انبوه سازان برگزار می شد، امسال با رویکرد جدید رتبه بندی پروژه های ساختمانی و انبوه سازی برگزار می شود. همچنین برای اولین بار درهمایش امسال گواهی کیفی ساختمان در جهت کیفی سازی و ارتقای صنعت ساختمان کشور به انبوه سازانی که امتیازات لازم را کسب کند، ارائه می شود. حسن محتشم رییس انجمن صنفی انبوه سازان استان تهران، در گفت و گو با دنیای اقتصاد از ویژگی های همایش امسال و چشم اندازهای آینده انجمن انبوه سازان می گوید. آقای مهندس، ابتدا از جزییات برگزاری همایش تخصصی انبوه سازان مسکن وساختمان بگویید.
  • مزیت‌های گودبرداری ایمن

    گودبرداری اولین قدم برای ساخت و ساز است که گاه مرحله بسیار خطرناکی به ویژه در بافت‌های فرسوده است. این در حالی است که به کارگیری روش‌های گودبرداری ایمن می‌تواند این فرآیند را سهل و آسان کند. با استفاده از این شیوه می‌توان گودبرداری‌های بسیار عمیق را با سرعت انجام داد. در این خصوص با دکتر صیرفیان گفت‌وگویی انجام داده‌ایم که در زیر می‌خوانید.
    آقای دکتر، لطفا بیشترخودتان را معرفی کنید.
    من مدیرعامل شرکت خدمات ژئوفن‌آوری سارنگ هستم، از نظر تحصیلات، دارای مدرک دکترای مهندسی عمران در گرایش مکانیک خاک و مهندسی پی می‌باشم، در ایران در دانشکده فنی دانشگاه تهران تحصیل کرده‌ام و علاوه بر آن یک دوره فوق دکترای تخصصی دردانشگاه عالی راه و پل فرانسه گذرانیده‌ام و بیش از یک دهه است که سابقه فعالیت اجرایی دارم.
  • به کیفیت بیشتربیاندیشیم

    مسکن یکی از پیچیده ترین کالاهای مورد نیاز و خرید عموم مردم در طول حیات آنهاست. هیچ کالای مورد مصرف خانوار به اندازه مسکن بارمالی ندارد و از لحاظ مدت زمان استفاده نیز، حتی به اندازه چندین نسل دوام می یابد؛ البته اگر کیفیت ساختمان تضمین شده باشد. مقررات ملی ساختمان ایران، به عنوان فراگیرترین ضوابط موجود در عرصه ساختمان ، بی تردید نقش موثری در نیل به اهداف عالی تامین ایمنی ، بهداشت ، سلامت و صرفه اقتصادی فرد و جامعه دارد . این در حالی است که در وظیفه مقررات ملی هیچ اشاره ای به محدویت منابع ،تاثیر محیط زیست ، توسعه پایدار و حق و حقوق نسل های آینده نشده است.
بیشتر