شماره روزنامه ۶۱۶۱
|

ویژه نامه

  • رشد تولید در گرو بهره‌وری، سود آوری و رقابت پذیری بنگاه‌ها

    مراسم بزرگداشت روز ملی بهره‌وری همزمان با اختتامیه پنجمین دوره جشنواره ملی بهره‌وری کشور ۳۱ اردیبهشت ماه با حضور مهندس محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت، معدن و تجارت، دکتر زند معاون وزیر جهاد کشاورزی، دکتر مجید قاسمی رییس کمیسیون اقتصاد کلان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام ، دکتر رویا طباطبایی یزدی رییس سازمان ملی بهره‌وری، مهندس حسین سجادی مدیرعامل سازمان بهره‌وری انرژی ایران و جمعی از صاحبان بنگاه‌های اقتصادی برتر و دیگر مسئولان بخش خصوصی و دولتی در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار گردید. در این مراسم بنگاه‌های برتر در زمینه بهره‌وری معرفی شدند و تندیس ملی بهره‌وری را دریافت نمودند.
  • پروژه‌های ارایه شده در پنجمین دوره جشنواره ملی بهره‌وری

  • آمار بهره‌وری درکشور منتشر می‌شود

    رییس سازمان ملی بهره‌وری ایران در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بهره‌وری از انتشار آمارهای بهره‌وری خبر داد و اذعان داشت: تلاش داریم تا آمارهای رسمی مورد تایید سازمان ملی بهره‌وری را بدون وقفه منتشر کنیم. دکتر رویا طباطبایی یزدی در این مراسم با اشاره به فعالیت‌های سازمان ملی بهر‌ه‌وری ایران در تدوین برنامه جامع بهره‌وری کشور و تلاش در راستای ایجاد نظام رتبه بندی جایزه‌های ملی در حوزه بهره‌وری و تعالی سازمانی بر لزوم تهیه آمارهای رسمی دقیق در زمینه بهره‌وری تاکید نمود. وی با بیان اینکه آمارهای حساب‌های ملی در ارقام کلان با تاخیر زیاد تهیه نمی شود و بانک مرکزی و مرکز آمار ایران آمار ۹ ماهه رشد اقتصادی را دارند اظهار داشت: برای محاسبات بهره‌وری به آمارهای ریز همچون موجودی سرمایه و ساعت کار نیروی کار نیاز است و از این حیث محاسبات مربوط به بهره‌وری از طریق داده‌های مربوط به حساب‌های ملی هرچند قادر است دقیق ترین آمارهای سطح کلان را بدهد اما همواره با تاخیر انجام می‌شود.
  • تاکید بر توسعه دانش و بهره‌گیری از تجربیات موفق بین المللی در میان فعالان اقتصادی

    جشنواره ملی بهره‌وری همه ساله بستری را در جهت تعیین جایگاه بنگاه اقتصادی در صنعت مربوطه و ‌اندازه گیری و ارزیابی بهره‌وری فراهم می‌سازد و با گرامیداشت فعالان در این حوزه اقدام به یادآوری واژه پر معنای بهره‌وری برای تمامی فعالان در حوزه‌های مختلف صنعت، می‌نماید. این جشنواره همه ساله در دو بخش برگزار می‌شد که در بخش مسابقه ملی بهره‌وری با فراهم نمودن فضایی برای مقایسه شرکت‌ها، امکان رقابت بین تمامی بنگاه‌های اقتصادی فراهم می‌شود. بخش ارزیابی تجربیات موفق ارتقای بهره‌وری نیز که در اول خرداد ماه، همزمان با روز ملی بهره‌وری، برگزار می‌گردد، فرصتی برای یادآوری این انگیزه مهم در توسعه اقتصادی را فراهم میکند و با شنیدن تجربیات موفق سازمان‌ها، در راستای بهبود بهره‌وری ، عملکردشان به شکل قابل فهم دیده و شنیده می‌شود.
  • برنامه دوره ششم جشنواره

    فعالیت‌های دبیرخانه در ارتباط با ششمین دوره جشنواره ملی بهره‌وری، پس از اتمام برگزاری پنجمین دوره و از روز یکم خرداد ۱۳۹۳ آغاز گردید. ابتدا از طریق برگزاری جلساتی در سطوح کمیته راهبری، کمیته علمی و همچنین در سطح کمیته اجرایی موارد قابل بهبود در فرآیند‌های اجرایی و اطلاع رسانی و تبلیغاتی مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس مصوبه کمیته راهبری این دوره از جشنواره در سه مرحله جایزه ملی بهینه کاوی، جایزه ملی بهره‌وری و جایزه ملی ارایه تجربیات موفق برگزار می‌گردد. شرکت‌هایی که از ابتدای فرایند برای هر سه مرحله ثبت نام نمایند می‌توانند از نظرات کارشناس دبیرخانه که با آن شرکت به صورت اختصاصی در تعامل می‌باشد، به منظور تکمیل فرم‌های ثبت نام و نحوه ارایه صحیح پروژه‌ها، بهره مند شوند.
  • هدف جشنواره، ایجاد و گسترش فضای سالم مسابقه و رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی است

    جناب آقای دکتر محمدی، به عنوان اولین سوال وضعیت و جایگاه بهره‌وری در کشور را چگونه ارزیابی می‌نمایید؟ این پرسش همواره در سطح جامعه ما از طرف افراد مختلف مطرح بوده و هست که براساس گفته‌ها و شنیده‌ها و آنچه حس می‌شود آیا سطح بهره‌وری در کشور ما واقعاً پایین و غیرقابل قبول است؟ پاسخ نیز همواره مثبت است. آمار و اطلاعات منتشر شده توسط مراجع و مراکز مختلف داخل و خارج کشور مانند سازمان ملی بهره‌وری ایران، جشنواره ملی بهره‌وری ایران و سازمان بهره‌وری آسیایی مؤید این موضوع است ولی آنچه نیازمند توجه و دقت است مبنای مقایسه می‌باشد.
  • گزارش پنجمین دوره جشنواره ملی بهره‌وری

    یکی از مهمترین راه‌ها برای رشد و شکوفایی اقتصادی در هر جامعه، ارتقا و افزایش بهره‌وری می‌باشد. در کشور ما نیز توسعۀ اقتصادی همواره از راه افزایش سرمایه گذاری‌ها اتفاق افتاده است. به رغم هدف گذاری‌هایی که در سطح ملی ودر قالب برنامه‌های ۵ سالۀ توسعه تاکنون تعریف شده است، هیچگاه و در هیچ مقطع زمانی دستیابی به اهداف بهره‌وری محقق نشده. این موضوع از مهمترین نشانه‌ها در کشور در زمینه کمبود یک عامل تشویقی و محرک برای بخش‌های مختلف اقتصادی جهت توجه بیشتر به موضوع بهره‌وری بود. جشنواره ملی بهره‌وری با هدف توسعه نظام جامع سنجش و‌اندازه گیری بهره‌وری در کشور و همچنین ایفای نقش پیش برنده در افزایش بهره‌وری سازمانها و شرکت‌های کشور به طور سالانه برگزار می‌شود.
  • اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست - ۲۵ خرداد ۹۳

    سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به هیچ‌ عنوان رویکرد اقتصاد ریاضتی ندارند. در اقتصاد ریاضتی اقتصاد متوقف شده و به حداقل‌هایی که بیش از آن عقب نرود، قانع می‌شود، در حالی‌که هر روز این عقب‌نشینی را در آن می‌بینید. اما در اقتصاد مقاومتی به انعطاف، بهره‌وری و برون‌گرایی در کنار درون‌زا بودن توجه می‌شود. دکتر مجید قاسمی، رییس کمیسیون اقتصاد کلان دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام و مدیرعامل بانک‌پاسارگاد ضمن بیان مطلب فوق در پنجمین جشنواره ملی بهره‌وری که در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۳ و در محل سالن اجلاس سران برگزار شد، گفت: نباید بدون مطالعه و دقت، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را به‌عنوان سیاست‌های ریاضتی تعبیر کرد.
  • افتتاح رسمی شبکه بهینه کاوی ایران

    به دنبال جهانی شدن بازارها، افزایش رقابت خارجی، کاهش موانع ورودی، بهینه‌کاوی شاخص‌های مالی شرکت‌ها در مقابل شرکت‌های دیگر، به امری ضروری تبدیل شده ‌است. سازمان‌ها برای حفظ مشتریان، تعامل با تأمین‌کنندگان، بهره‌وری بیشتر کارکنان و ارتقای مزیت‌های رقابتی، نیازمند شناخت رقبا، ابزار و مقایسه عملکرد خود در حوزه‌های مختلف کاری هستند. استراتژی‌های مختلفی برای بقا در میدان رقابت معرفی می‌شود. یکی از این راهبردها، شناخت بازار و نحوه عملکرد دیگر سازمان‌ها و الگوبرداری از رفتار آن‌هاست. بهینه کاوی دارای نگاه سنتی نیست بلکه در یک سطح جهانی و در بازارهای بین المللی صورت می‌گیرد و شرکت‌ها می‌توانند استراتژی خود را در سطح جهانی تعریف نمایند.
  • نتایج نهایی پنجمین جشنواره ملی بهره‌وری

  • ضرورت افزایش بهره وری نهاده‌های تولید در بخش کشاورزی

    دکتر زند معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره ملی بهره‌وری گفت : سیاست وزارت جهاد کشاورزی بر افزایش عملکرد تولید در واحد سطح و افزایش بهره وری از عوامل تولید به خصوص آب است. وی افزایش راندمان آب و کاهش تقاضای مصرف آب در بخش کشاورزی را مهم دانست و اظهار داشت: امروزه ۹۰ درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و باید از طریق بهره‌وری، سهم کشاورزی را در مصرف آب کاهش دهیم.
    دکتر زند در عین حال یکی از راهکارهای احیای دریاچه ارومیه را کاهش تقاضای آب کشاورزی عنوان کرد.
  • سامانه ملی‌اندازه گیری شاخص‌های بهره‌وری، پشتیبان علمی و اطلاعاتی جشنواره ملی بهره‌وری

    بهره‌وری به معنای توانایی یک نظام برای ایجاد ارزش بیان شده است و مدیریت بهره‌وری به دنبال حداکثرسازی ایجاد ارزش از طریق بهره گیری موثر از فرآیندها و منابع مورد استفاده و توزیع آن به بهترین نحو بین ذینفعان نظام می‌باشد. به تعبیر دیگر بهره‌وری، استفاده کارا و اثربخش از منابع برای تولید محصولات و ارائه خدمات مطلوب است و از یک سو پیگیر استفاده کامل و مناسب از مواد و اقلام واسطه‌ای مصرفی و سایر منابع ورودی و از سوی دیگر هدایت کننده ستانده‌ها و خروجی فعالیت‌ها و فرآیندها به سمت اهداف مشخص و از پیش تعیین شده سازمان است.