نمایشگاههای تجاری فرصت بسیار ارزشمندی را برای صاحبان صنایع فراهم میآورند تا محصولات و توانمندیهای خود را در سطح وسیعی عرضه کرده و با فعالان حوزه کاری خود ارتباط برقرار کنند.
از قرن دوم پیش از میلاد، ایران در قلب جاده ابریشم بوده و تجارت و بازرگانی را تسهیل میکند و همچنین به عنوان مرکزی برای تبادل افکار و دانش بین شرق و غرب عمل میکند. ایران بهعنوان یکی از بزرگترین کشورهای جهان، هنوز به ظرفیتهای کامل خود در بازار بینالمللی دست پیدا نکرده است که با پیوستن به جامعه بینالمللی میتوان به آن دست یافت.
آمار حسابهای ملی بانک مرکزی حاکی از تداوم رشد مثبت اقتصاد ایران در بهار ۱۴۰۲ و برای سیزدهمین فصل متوالی است. به عبارتی تولید ناخالص داخلی کشور به قیمتهای ثابت سال ۱۳۹۵ از بهار ۱۳۹۹ وارد محدوده رشدهای مثبت شد و در بهار امسال با افزایش قابل توجه ۲/ ۶ درصد نسبت به بهار سال گذشته به روند صعودی خود ادامه داد. طی بهار امسال هر چهار گروه اصلی از رشد مثبت ارزش افزوده برخوردار بودند و روندها حاکی از تداوم رشد مثبت گروه کشاورزی برای پنجمین فصل متوالی، تداوم رشد مثبت گروه نفت و گاز برای دوازدهمین فصل متوالی، تداوم رشد مثبت گروه صنایع و معادن برای هفتمین فصل متوالی و تداوم رشد مثبت گروه خدمات برای سیزدهمین فصل متوالی است.
شاید تصورش سخت باشد اما کوهها، نهتنها ایران را زیستپذیر کرده، بلکه به دلیل واقع شدن بر روی یکی از کمربندهای اصلی کوهزایی جهان، سرزمین ایران سرشار از معادن مختلف است که ثروت هنگفتی برای کشور در طول تاریخ به ارمغان آورده است. پژوهشهای زمینشناسی نشان میدهد وقوع فعالیتهای کوهزایی و تکتونیکی باعث شده تا مواد معدنی ارزشمندی با ذخیره فراوان در ایران شکل گیرد اما بهرغم برخورداری از ذخایر بالا که ایران را جزو مهمترین کشورهای معدنی دنیا کرده است، میانگین استخراج سالیانه از معادن کشور رقم ناچیزی در حدود ۲۷/ ۰ درصد کل ذخایر کشور است. این در حالی است که نرخ بهرهبرداری از ذخایر معادن در جهان دستکم یک درصد است.
امروز هیچ صنعتی از تکنولوژی دور نمانده است. در واقع تکنولوژی را میتوان ارزش افزوده صنعت امروز دانست. خواهناخواه تکنولوژی به جزء جداییناپذیر از زندگیهای امروزی تبدیل شده است و دنیای بدون تکنولوژی به سختی در ذهن کسی میگنجد. همانطور که زندگی امروزه ما به نیروی برق نیازمند است، به تکنولوژی نیز وابسته است. البته این بدان معنا نیست که ما به تکنولوژی چون تکنولوژی است نیاز داریم یا اینکه چون جالب به نظر میرسد از آن استفاده میکنیم، بلکه باید به تکنولوژیها با چشمی دقیقتر نگریست و به کمک آنها بهرهوری را بهبود، زندگی شخصی را ارتقا، دانش خود را افزایش و سازمانهای خود را به سمت اهداف راهبردی تعیینشده حرکت داد.
عملیات حرارتی به هر فرآیندی اطلاق میشود که تغییراتی در حالت حرارتی یک سیستم ایجاد میکند. این تغییرات ممکن است شامل افزایش یا کاهش دما، تغییر حالت (مانند تبدیل گاز به مایع) یا تغییر حالت فازی (مانند انجماد یا ذوب) باشد.
مطالعات ژئوتکنیک زیرشاخهای کاملاً تخصصی از مهندسی عمران است که در زمینه اجرای آزمایشها، بررسی و تحلیل عملکرد مکانیکی زمینشناسی و خاک و مقاومت مصالح طبیعی بحث و گفتوگو میکند. ژئوتکنیک دربرگیرنده مفاهیمی علمی همچون آزمایش خاک، مکانیک خاک و سنگ، آنالیز رفتار خاک تحت بارهای وارد بر آن، مشخصات توده خاک یک منطقه، اصول طراحی پی و فونداسیون است. در مطالعات ژئوتکنیک رفتار سنگ و خاک در محل اجرای پروژههای ساختمانی و احداث ساختمانها با هدف بهسازی مورد تحلیل قرار میگیرد. مهندسان ژئوتکنیک همواره در تلاشاند تا با ارتقای دانش خود در سطوح اجرایی و مشاورهای بهترین راهکارها را به کارفرمایان ارائه کنند.
صنایع آهن و فولاد یکی از مهمترین صنایع کشور بهشمار میروند و پس از نفت و گاز پرحجمترین کالای تولیدی کشور محسوب میشوند. یکی از دلایل حائز اهمیت بودن این صنایع آن است که بسیاری از صنایع پایه از قبیل ماشینآلات، کشتیسازی، خودروسازی، معدن، حملونقل و ساختمانسازی به آنها وابسته هستند.
فناوریهای پیشرفته امروزه در تمام جوامع به عنوان یکی از عوامل توسعه شناخته شده است. کشورهایی که توانایی استفاده از فناوریهای پیشرفته را دارند، میتوانند در زمینه تولید و صادرات محصولات خود در بخشهای مختلفی از جمله صنعت به صورت قابل توجهی پیشرفت کنند.
کشور ایران بهطور بالقوه، دارای ثروت قابل توجهی در ذخایر معدنی است. طبق آمارهای مختلف، ذخایر معدنی کشور بین ۵۷ تا ۸۰ میلیارد تن است. معادن زیرزمینی و روباز در اقصی نقاط ایران وجود دارد و بیش از هفت درصد از کل ذخایر معدنی جهان در اختیار ایران است. ایران جزو ۱۰ کشور برتر معدنی جهان است. ایران با داشتن ۱۵ هزار منطقه معدنی، ششمین ذخایر روی، هفتمین ذخایر مس، نهمین ذخایر سنگآهن و پنجمین ذخایر بزرگ گچ و باریت در جهان است. همچنین دارای سه درصد از کل ذخایر سرب و روی جهان و ذخایر عظیم زغالسنگ است.
صنعت تولید آلومینیوم با توجه به نیاز روزافزون به این فلز در صنایع مختلف کشور، در سالهای اخیر مدنظر مسوولان اقتصادی قرار گرفته و جایگاه ویژهای را در اقتصاد و صنعت به خود اختصاص داده است. محمدرضا نوتاش، عضو هیات علمی و مشاور رئیس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در اینباره در مقالهای یادآور شده که مصرف بالای انرژی الکتریکی در تولید آلومینیوم، موجب شده که تولیدکنندگان آلومینیوم به دنبال توسعه فناوریهای پیشرفته، با مصرف کم انرژی و احداث با انتقال کارخانههای آلومینیوم به مناطق برخوردار از انرژی ارزان باشند.
در شرایطی که صنایع در کشور ما با دشواریهای بسیاری دست و پنجه نرم میکنند، شرکت فولاد خوزستان به منظور وفق یافتن با شرایط موجود و تاب آوری تا بهبود شرایط، و نیز تداوم حضور در بازارهای رقابتی و توسعه فعالیتهای خود سلسله پروژههای هدفمندی را در چند حوزهی پایداری تولید، بهینهسازی، پشتیبانی (زیستمحیطی و ساختمانی) و توسعه ظرفیت و فناوری در حال اجرا دارد. جمع سرمایهگذاریها برای اجرای این پروژهها بالغ بر ۸۱۹/ ۴۰ میلیارد تومان میشود که نشان دهنده ی تحولی شگرف در شرکت فولاد خوزستان است.
حادثه همواره در کمین بشر است و هر چقدر در محیط های پرجنب و جوش تر و ماجراجویانه تر قرار می گیرد، احتمال وقوع حادثه بیشتر می شود. حوادث در محیط کار، همواره همراه همیشگی محیطهای شغلی بوده و در یک دسته بندی کلی، محیط های شغلی را به محیطهای کم خطر و پرخطر تقسیم می کند. طی سالیهای اخیر، موضوع ایمنی محیط کار و نظارت بر ایمنی از سوی نهادهای ناظر افزایش پیدا کرده است.
در روزهای گذشته حضور وزیر صمت در استان چامحال بختیاری با یک اتفاق مهم همراه شد. عباس علی آبادی، وزیر صنعت معدن و تجارت در آیین کلنگ زنی خط تولید ورق گالوانیزه شماره ۲ شرکت ورق خودرو چارمحال حاضر شد تا ضمن حمایت از این صنعت راه را برای افزایش تولید ۴۰۰ هزار تنی ورق گالوانیزه در گریدهای مختلف هموار کند. بر این اساس قرار شده تا رسیدن ظرفیت تولید شرکت یاد شده به ۸۵۰ هزار تن، با افتتاح این طرح در سه سال آینده هم حجم بالایی از نیاز داخلی به ورق های تولیدی شرکت رفع شود. از این رو انتظار می رود تا این زیر مجموعه فولاد مبارکه در سال های آینده به رشد سودآوری خود همچنان ادامه دهد.
در سالهای گذشته افزایش طرحهای معدنی و افزایش میزان تولید کارخانجات فولادی در کشور بسیار موردتوجه سرمایه گذاران و سیاست گذاران قرار گرفته است. همین امر سبب شده تا در جای جای ایران مخصوصا در نقاطی که مزیت نسبی تولید چنین محصولاتی وجود دارد، نظارهگر افزایش تولید باشیم. با این حال همان طور که در بیشتر کشورهای صنعتی نیز شایع است تولید کنندگان هر کدام به اندازه توان و وسع خود سعی می کنند تا با بهره گیری از استانداردهای روز دنیا ضمن افزایش سودآوری اثرات جانبی تولید محصولات فلزی به خصوص فولادی را بر محیط خود کاهش دهند.